ایده
برای تأییدپذیری کامل این مقاله به منابع بیشتری نیاز است. |

ایده، مثال، صورت، انگاره یا طرح، در حقیقت یک تصور ذهنی است. ایدهها همچنین میتوانند مفاهیمی انتزاعی باشند که به شکل تصاویر ذهنی ارائه نمیشوند.[۱] شاید بتوان ایدهدادن را نخستین گام برای حل یک مشکل یا برآوردهکردن یک نیاز دانست. به عبارت دیگر ایده سادهترین راهحلی است که انسان در برابر یک مسئله یا نیاز به آن فکر میکند. هر چند میتوان یک ایده را بسط داد و پیچیده کرد. ایده یک نوع تلنگر ذهنی درون افکار شخص میباشد که با مطرحنمودن آن موضوعیت خود را پیدا میکند انگارهایست که تداعی ذهنی را به صورت یک طرح بیان میدارد. ایده یک نوع اندیشه، فکر و عقیده است که رسیدن به آرمان و موفقیت را به همراه دارد. اشخاص مختلف در برابر یک مشکل مشابه ایده های متفاوت زیادی را ارائه میکنن و این به دلیل نگرش آنها به آن مشکل است،انسانها با نگرش های مشابه به یک مشکل ایده های مشابه زیادی را ارائه میکنند،و این قضیه به خودی خود جواب خیلی از مسائل پیرامون ذهنیت است،تقریبأ همه بر این باورند که ایده ها بصورت کاملأ اتفاقی و ناخودآگاه و بطور کل یهویی و بدون هیچ دخالت انسانی رخ میدهد،اما اینچنین نیست!!! ایده به دلیل تجربه زندگی یک شخص چه از نظر تجربی بلکه از نظر دیداری و شنیداری بوجود می آید،ذهن بطور ناخودآگاه با ترکیب تجربیات مختلف یک یا بینهایت ایده را بروز میدهد. اما این ناخودآگاه بر خلاف تصور عامه قابل دستکاری است... روش های فکری وجود دارد که انسان میتواند ناخودآگاه را دستکار کند و منبع عزیم ایده ها دست یابد. کسانی که بر خلاف تجربه های خود ایده های جدید میدهند اشخاصی بزرگ با تفکری بزرگ هستند که برای اینکه بتوانند یک ایده ایی بدهند که هیچ تجربه شنیداری و دیداری در ان موضوع ندارند دست به ساخت تجربه های ذهنی جدید به نام خیال پردازی و توهم میزنند تا بواسطه ی آنها تجربیاتی که وجود ندارند را در خود بوجود بیاورند تا ایده های جدید بدون تجربه انسانی بتوانند بدهند... زیاد به خودتون سخت نگیرین چون این روندهایی که گفته شد بطور ناخوداگاه در انسان انجام میشه و فقط زمانی که مثل من بخواید ناخوداگاهتون رو دستکاری کنید نیازمند فهمیدنشون هستید وگرنه تمام این روندها بدون اینکه خودتون بخواهید براتون اتفاق میفته.این مطالب رو گفتم برای اونهایی که مثل من نمیخواهند هیچ چیزی بدون درک و فهمشون اتفاق بیفته.
طرح ایده[ویرایش]
ایده، یک نوع نوآوری یا سبک جدیدی از نحوه مصرف یا اجرای یک خدمت یا فعالیت میباشد که با خود سهولت در انجام کارهای مربوطه را دارد. طرح یک ایده، با توجه به ماهیت ذهنی آن، میتواند فارغ از هر گونه قید و بندی صورت پذیرد. اما برای عملی کردن آن، باید به بسیاری از این محدودیتها مثل قوانینی فیزیکی، حقوقی و … توجه کرد. طرح ایدههای نو، رابطه مستقیمی با خیال پردازی و خلاقیت دارد. این مطلب از کتاب داستان رابرت مک کی ترجمه محمد گذر آبادی چنین است که عناصر در داستان شامل واژهشناسی، ساختار، حادثه، صحنه، لحظه، سکانس، پرده، داستان، مثلث داستان، شاه پیرنگ، خرده پیرنگ، ضد پیرنگ، تفاوتهای صوری در درون مثلث داستان، پایانههای بسته در برابر پایانههای باز، کشمکش بیرونی در برابر کشمکش درونی، قهرمان منفرد در برابر تعدد قهرمان منفعل، زبان خطی در برابر غیر خطی، علیت در برابر تصادف، واقعیت پایدار در برابر واقعیت نا پایدار، تغییر دربرابر ایستائی، سیاست طرحی داستان، و بالأخره نویسنده باید بر فرم کلاسیک تسلط داشته باشد و به چیزی که مینویسد ایمان داشته باشد و این کلید حل معمای طرح یا ایده میباشد.
ایده در فیلم[ویرایش]
ایده شامل چند جمله است که ماجرای اصلی یک فیلم را دربردارد. میتوان گفت ایده همان چیزی است که پس از دیدن فیلم به عنوان داستان فیلم میتوانید آن را در چند جمله کوتاه تعریف کنید.[۲] ایده در فیلم به بیانی دیالوگهای ماندگار هم گفته میشود که به نقل قول معروف آن فیلم معروف میگردد، نقل قول و ایده در فیلم تلقین (۲۰۱۰) که به تعریف خود ایده میپردازد میتوان اشاره کرد: «انعطاف پذیرترین انگل چیست؟ یک فکر. فکری تنها برخاسته از ذهن انسان میتواند شهرها را بسازد. یک ایده میتواند جهان را دگرگون کند و همه قوانین را بازنویسی.»[۳]
پانویس[ویرایش]
- ↑ Audi, Robert, ed. (1995). Cambridge Dictionary of Philosophy. Cambridge; New York: Cambridge University Press. p. 355. ISBN 0-521-40224-7.
- ↑ سیما فیلم. «ایده چیست». بایگانیشده از اصلی در ۲۳ اکتبر ۲۰۱۵.
- ↑ آرتا (۱۵ مارس ۲۰۱۷). «ایده-دیالوگ ماندگار». ایده شات.
- افلاطون
- اندیشه
- ایدئالیسم (فلسفه)
- تاریخ آموزش
- تاریخ ایدهها
- تاریخ روانشناسی
- تجرید
- خردگرایی
- خلاقیت
- دیدگاههای زیباییشناسی
- فلسفه آموزش و پرورش
- فلسفه افلاطون
- فلسفه کلاسیک یونانی
- کیفیات ذهنی
- مفهومها
- نوآوری
- واحدهای اطلاعات (فرایندهای شناختی)
- هستیشناسی
- فرض (استدلال)
- مفاهیم معرفتشناسی
- اراده آزاد
- درونمایه ذهن
- فرایندهای ذهنی
- متافیزیک ذهن
- مسئله ذهن-بدن
- مشاهده
- ادراک
- استدلال
- سرچشمههای دانش