سازمان برنامه و بودجه کشور یک سازمان دولتی ایرانی است که در سال ۱۳۲۷ راهاندازی شد. به گفته خداداد فرمانفرمائیان هدف از بنیانگذاری آن، یافتن راهی برای انجام پروژههایی بود که سیستم «پرفساد و تودرتوی آن دوره» از انجام آنها عاجز بود. وظیفه این سازمان، برنامهریزی و نظارت توسعهای و راهبردینظام اقتصادی و اجتماعی کشور بود، که تحت نظر یک شورای عالی، یک هیئت نظارت و یک مدیرعامل فعالیت مینمود. این سازمان در ۱۷ تیر ۱۳۷۹ با سازمان اداری و استخدامی کشور ادغام و سازمان مدیریت و برنامهریزی کشور را تشکیل دادند. این سازمان جدید نیز در ۱۸ تیر ۱۳۸۶ با ادغام با چند معاونت ریاستجمهوری، دو معاونت رئیسجمهور که عبارتند از: معاونت برنامهریزی و نظارت راهبردی و معاونت توسعه مدیریت و سرمایه انسانی را تشکیل دادند.[۱]
۱ سال ۱۳۹۸ سازمان میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی به وزارتخانه تبدیل شد. ۲ سال ۱۳۹۵ سازمان مدیریت و برنامهریزی به سازمانهای برنامه و بودجه و اداری و استخدامی تفکیک شد. ۳ سال ۱۳۹۳ معاونتهای نظارت راهبردی و سرمایه انسانی ادغام شده و سازمان مدیریت و برنامهریزی را تشکیل دادند.
۴ سال ۱۳۹۶ از سطح مشاورت رئیسجمهور به سطح معاونت رئیسجمهور ارتقا یافت.
۱ سال ۱۳۸۲ به وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات تغییر نام پیدا کرد. ۲ وزارت کشاورزی با وزارت جهاد سازندگی ادغام، و وزارت جهاد کشاورزی تشکیل شد. ۳ در سال ۱۳۸۳ تشکیل شدند. ۴ وزارت صنایع با وزارت معادن و فلزات ادغام، و وزارت صنایع و معادن تشکیل شد. ۵ سال ۱۳۷۹ به وزارت علوم، تحقیقات و فناوری تغییر نام پیدا کرد. ۶ سازمانهای برنامه و بودجه با سازمان امور اداری و استخدامی کشور ادغام، و سازمان مدیریت و برنامهریزی تشکیل شد.
۱ سال ۱۳۶۳ سازمان اوقاف از معاونت نخستوزیری به یکی از معاونتهای وزارت ارشاد اسلامی تبدیل شد و سال ۱۳۶۶ نام وزارتخانه به فرهنگ و ارشاد اسلامی تبدیل شد. ۲ وزارت اطلاعات در سال ۱۳۶۳ جایگزین دفتر اطلاعات و تحقیقات شد. ۳ سال ۱۳۶۳ سازمان برنامه و بودجه از وزارت مشاور به وزارت تبدیل شد. ۴ سال ۱۳۶۳ وزارت مشاور بهزیستی در درون وزارت بهداری ادغام شده و سال ۱۳۶۴ نام وزارت بهداری به وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی تبدیل شد. ۵ وزارت جهاد سازندگی در سال ۱۳۶۲ بنیانگذاری شد. ۶ وزارت سپاه در سال ۱۳۶۱ بنیانگذاری شده و سال ۱۳۶۸ در درون وزارت دفاع ادغام شد. نام وزارت دفاع تا سال ۱۳۶۳، وزارت دفاع ملی بود. ۷ وزارت صنایع سنگین در سال ۱۳۶۱ از وزارت صنایع و معادن جدا شد. ۸ سال ۱۳۶۲ وظایف عمران روستایی به وزارت جهاد سازندگی منتقل شده و از نام وزارت کشورزی حذف شد. ۹ سال ۱۳۶۳ وزیر مشاور امور اجرایی به معاونت اجرایی نخستوزیر تبدیل شد. ۱۰ دفتر خدمات حقوقی بینالمللی در سال ۱۳۶۰ بنیانگذاری شد.
۱۱ سال ۱۳۶۳ سازمان انرژی اتمی دوباره به سطح معاونت نخستوزیری ارتقا یافت.
۱ تا ۷ خرداد ۱۳۵۸ وزارت اطلاعات و تبلیغات نام داشت. ۲ ۸ مهر ۱۳۵۸ وزارت نفت تأسیس شد. ۳ معاونت امور انقلاب، به وزیر مشاور در امور اجرایی تبدیل شد. ۴ وزیر مشاور در طرحهای انقلاب، به وزیر مشاور در امور تعلیمات و تحقیقات تبدیل شد.
۵ معاون امور انتقال قدرت، به معاون امور اداری و مالی تبدیل شد.