ذخیره‌گاه زیست‌کره حرا

مختصات: ۲۶°۵۰′ شمالی ۵۵°۴۱′ شرقی / ۲۶٫۸۳۳°شمالی ۵۵٫۶۸۳°شرقی / 26.833; 55.683
از ویکی‌پدیا، دانشنامهٔ آزاد

نسخه‌ای که می‌بینید نسخه‌ای قدیمی از صفحه است که توسط Persia (بحث | مشارکت‌ها) در تاریخ ‏۲۱ مارس ۲۰۲۱، ساعت ۱۸:۳۰ ویرایش شده است. این نسخه ممکن است تفاوت‌های عمده‌ای با نسخهٔ فعلی داشته باشد.


جنگل‌های حَرّا ، جزیرهٔ قشم، ایران



منطقهٔ حفاظت‌شدهٔ حرا و تالاب بین‌المللی خور خوران[۲] (ذخیره‌گاه زیست‌کره حرا)، مجموعه جنگل‌های درختان سرسبز ساحلی مانگرو یا حرا یکی از جنگل‌های پنجگانهٔ استان هرمزگان (با وسعت ۸۶٬۵۸۱ هکتار) در شمال‌غرب جزیرهٔ قشم قرار دارد. این منطقه در حوالی جزیرهٔ قشم، بندرپل، جزیرهٔ هرمز و بندر خمیر واقع است که با آبراهه‌های آن با پرندگان زیبا و طبیعت بکر وحشی‌اش، از منابع توریستی و نقاط دیدنی استان هرمزگان و جنوب ایران می‌باشد که هر ساله افراد زیادی را برای تماشا به سوی خود جلب می‌کند. این جنگلها بعنوان منطقهٔ تحت حفاظت سازمان محیط زیست قرار دارند و به دلیل اهمیت بین‌المللی آن به عنوان ذخیره‌گاه زیست‌کره حرا شناخته می‌شود.

تاریخچه

این منطقه در سال ۱۳۵۱ بعنوان منطقه حفاظت شده حرا و در سال ۱۳۵۴ به عنوان پارک ملی و مجدداً ۲۵ شهریور ۱۳۶۱ بعنوان منطقه تحت حفاظت قرار گرفت. این منطقه در سال ۱۳۵۴ (۱۹۷۶ میلادی) به عنوان یکی از ذخیره‌گاه‌های زیست‌کره در ایران شناخته شد.[۳][۴] و در سال ۱۳۵۵ نواحی بکر جنگل‌های مانگرو، گل زارها و نهرها در تنگه خوران (۱۰۰٫۰۰۰ هکتار) با عنوان تالاب مهم با ارزش بین‌المللی به ثبت کنوانسیون تالابها رسید.[۵]

سایر جنگل‌های حرای استان هرمزگان

نگارخانه

منابع

  1. "UNESCO Biosphere Reserve Directory".
  2. ویژگی‌های عمومی منطقهٔ حفاظت‌شدهٔ حرا (خور خوران)
  3. ذخیره‌گاه زیست‌کره چیست؟ وبگاه تورهای طبیعت‌گردی البرز
  4. گزارش ذخیره‌گاه زیست‌کره حرا وبگاه سازمان حفاظت محیط‌زیست
  5. https://fa.irunesco.org/حرا/
  • زنده دل، دستیاران، حسن. (مجموعه کتاب‌های راهنمای جامع ایرانگردی استان هرمزکان) ج۱. چاپ وانتشار سال ۱۹۹۸ میلادی.

پیوند به بیرون