عروج مریم

از ویکی‌پدیا، دانشنامهٔ آزاد
عروج مریم
Baroque Rubens Assumption-of-Virgin-3.jpg
"De hemelvaart van Maria", پیتر پل روبنس، circa 1626
ستایش‌شده درکلیسای کاتولیک
کلیسای ارتدوکس شرقی
ارتدوکسی مشرقی
جشنAugust 15 (Universal)
نمادهاMary assumed or elevated into Heaven with surrounding cherubs or saints
حامیآسونسیون
مالت
Roman Catholicism in Thailand

عروج مریم (به انگلیسی: Assumption of Mary) یا عروج مریم به عرش، عقیده‌ای در نزد کلیسای کاتولیک، ارتدوکس شرقی و بخشی از انگلیکان می‌باشد. بر اساس این باور جسم و روح مریم مادر مسیح، پس از پایان زندگیش در دنیا به سوی عرش منتقل می‌گردد.

این باور در سال ۱۹۵۰ با حکم پاپ پیوس دوازدهم به «اصل ایمانی» کاتولیک‌ها تبدیل شد. به اعتقاد مسیحیت‌شناسان این برای نخستین بار در تاریخ مسیحیت بود که یک پاپ با استفاده از جزم‌اندیشی عصمت پاپی چنین حکمی صادر ‌کرد. ارتدکس‌های شرقی و مشرقی از جمله پیروانِ کلیسای حواری ارمنی معتقدند که مریم در آرامش معنوی جان سپرد و پس از سه روز جسمش به آسمان رفت و در آنجا به روح مریم پیوست. برخلاف کلیسای کاتولیک، کلیساهای مسیحیت شرقی این باور را به اصل ایمانی تبدیل نکرده‌اند.[۱]

کارل گوستاو یونگ، تبدیل این باور به اصل ایمانی را مهم‌ترین رویداد تاریخ مسیحیت پس از اصلاحات پروتستانی می‌داند و معتقد است که با این حکم، زن در مسیحیت مقامی الهی یافت.[۲]

جستارهای وابسته[ویرایش]

منابع[ویرایش]

  1. «چرا استدلال عقلی برای اثبات اعتقادات دینی بیهوده است؟ نگاهی تاریخی به عُروج مریم». ار.اف.ای (RFI). ۱۵ اوت ۲۰۲۲. دریافت‌شده در ۱۹ فوریه ۲۰۲۳.
  2. «چرا استدلال عقلی برای اثبات اعتقادات دینی بیهوده است؟ نگاهی تاریخی به عُروج مریم». ار.اف.ای (RFI). ۱۵ اوت ۲۰۲۲. دریافت‌شده در ۱۹ فوریه ۲۰۲۳.

پیوند به بیرون[ویرایش]