برنابا
یوسف ملقب به '"بَرنابا که یک لاوی بود شخصی بود به نام یوسف که رسولان او را «برنابای واعظ» نام نهاده بودند! وی از یهودهای شهر اورشلیم بود که به عیسی مسیح ایمان آورد. او از قبیلهٔ لاوی و اهل قبرس بود. او مزرعهٔ خود را فروخت و پولش را آورد و پیش قدمهای رسولان گذاشت در حالت عادی نمیتوانسته مالک زمینی باشد. خداوند، نصیب لاویان بود. اینکه او چگونه و چرا این زمین را به دست آورده برای ما در هالهای از ابهام است.
در کتاب اعمال رسولان، بارها به فعالیتهای بشارتی برنابا اشاره شدهاست و در جمع رسولان مسیح به ویژه در کنار پولس رسول، از او یاد میشود.
برنابا دارای کتابی است که به کتاب برنابا معروف است. هر چند کتاب منتسب به او امروزه از سوی کلیسا رسمیت ندارد و منسوخ اعلام شدهاست.
برنابا از سبط لاوی و اهل قبرس بود و پسر عموی یوحنای ملقب به مرقس میشد، که خانهٔ مادرش، محل گردهمایی مسیحیان بود. برنابا که ظاهری مقتدر داشت و شخص نیکو و پر از روحالقدس بود[۵]، مؤمنان اورشلیم را متقاعد کرد تا پولس را بپذیرند و خود برای خدمت در میان امتها به انطاکیه عازم شد[۷]. او در اولین سفر بشارتی پطرس با وی نیز همراه بود. سرانجام او در سال ۶۱ میلادی در قبرس کشته شد.
مسیحیان این کتاب را یک اثر جعلی میخوانند که در قرون وسطی به نگارش درآمدهاست.
نام محمّد از دیدگاه کتاب برنابا[ویرایش]
مسیح بر اساس آنچه در انجیل برنابا[۱] ثبت شده است، در پاسخ سؤال کاهنی که نام آن حضرت را پرسیده بود پاسخ داد: نام مسیا عجیب است، زیرا که خدا وقتی روان او را آفرید و او را در نور آسمانی گذاشت، برای او نامی انتخاب کرد[۲] خدا فرمود: صبر کن ای محمّد! زیرا میخواهم برای تو (و فقط برای تو) بهشت و جهان خلق کنم؛ و میخواهم به خاطر تو بسیاری از خلایق [گناهکار] را که میبخشم. حتی هر که نام تو را مبارک، مبارک میکنم و هر که تو را لعنت کند [ و با تو دشمنی ورزد] ملعون [و دور از رحمت من] میشود.
و سپس فرمود:[۳] همانا نام مبارک او محمّد است. آن وقت همه مردم [که در اطراف یسوع بودند] با صدای بلند گفتند: ای خدا! پیامبر خود را به سوی ما بفرست. ای محمّد! خیلی زود برای خلاص جهان [از ظلم و فساد] بیا.[۴]
منابع[ویرایش]
![]() |
در ویکیانبار پروندههایی دربارهٔ برنابا موجود است. |
![]() |
متن مربوطه در ویکینبشته: پدیدآورنده:برنابا |
- ↑ کتاب برنابا - 15:97
- ↑ کتاب برنابا - 16:97
- ↑ انجیل برنابا 18:97
- ↑ صادقی تهرانی، محمد - بشارات عهدین - انتشارات شکرانه 1390
- "Barnabas". Cross, F. L. , ed. The Oxford dictionary of the Christian church. New York: Oxford University Press. 2005; and St Barnabas Monastery
- هنری هلی، راهنمایی کتاب مقدس، ترجمهٔ جسیکا باباخانیان، سابرینا بدلیان و ادوارد عیسی بیک، زیر نظر کشیش ساروخاچیکی، ص ۶۰۴
- اسقفهای اهل میلان
- اسقفهای سده ۱ (میلادی)
- اعمال رسولان
- اهالی فاماگوستا
- پیامبران در مسیحیت
- تاریخ یونانی یهودی باستان
- خاکسپاریها در قبرس
- درگذشتگان ۶۱ (میلادی)
- شخصیتهای عهد جدید
- شهیدان مسیحی سده ۱ (میلادی)
- قدیسان در ارتدکس شرقی
- قدیسان کاتولیک رومی
- قدیسان کلیسای آنگلیکان
- موضوعهای یهودی-مسیحی
- نویسندگان سده ۱ (میلادی)
- نویسندگان مسیحی
- نویسندگان یهودی
- یهودی مسیحیان اولیه
- یهودیان و یهودیت در قبرس