دانشگاه ارومیه

مختصات: ۳۷°۳۱′۵۰٫۳″ شمالی ۴۵°۲′۵۰٫۶۶″ شرقی / ۳۷٫۵۳۰۶۳۹°شمالی ۴۵٫۰۴۷۴۰۵۶°شرقی / 37.530639; 45.0474056
از ویکی‌پدیا، دانشنامهٔ آزاد
دانشگاه ارومیه
Urmia University.svg
نوعدولتی
بنیانگذاری شده۱۳۴۴
وابستگیوزارت علوم، تحقیقات و فناوری ایران
رئیسدکتر احمد علیجانپور
اعضای هیئت علمی۷۸۴ نفر [۱]
کارمندان مدیریتی
  • دکتر مظفری(معاون آموزشی)
  • عبدالناصر نظریانی(معاون دانشجویی)
دانشجویان۱۶۳۷۰ نفر
موقعیت ایران، استان آذربایجان غربی، ارومیه
وبگاه

دانشگاه ارومیه (با نام رسمی سازمانی به زبان انگلیسی:Urmia University)با داشتن 11 دانشکده و 1 مرکز آموزش عالی و 6 پژوهشکده و 1 مرکز مطالعاتی، تحقیقاتی و خدماتی، پردیس دانشگاهی، مرکز آموزش زبان، مرکز نیمه حضوری، مرکز رشد و موزه تاریخ طبیعی، بزرگ‌ترین دانشگاه غرب کشور و یکی از معتبرترین دانشگاه‌های جامع دولتی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری است که در شهر ارومیه واقع شده است. دانشگاه ارومیه یکی از برترین دانشگاه‌های ایران در حوزه علوم مهندسی و علوم پایه می‌باشد. در رتبه‌بندی دانشگاه‌های ایران بر اساس بازده علمی، دانشگاه ارومیه جزء هفت دانشگاه برتر پژوهش‌محور کشور و در گزارش سطح بندی دانشگاه‌های دولتی وزارت علوم تحقیقات و فناوری، دانشگاه ارومیه به عنوان سطح دوم کیفی انتخاب شده‌است.

پردیس شهر دانشگاه ارومیه

تاریخچه[ویرایش]

کالج پزشکی وست‌مینستر[ویرایش]

تالار همایش دکتر چمران

بنای ابتدایی دانشگاه ارومیه توسط جوزف کاکرن٬ پزشک امریکایی متولد ارومیه٬ در اواخر قرن نوزدهم در محل فعلی پردیس شهر دانشگاه ارومیه بنیان نهاده شد. مؤسسه کاکرن با نام وست‌مینستر یک کالج پزشکی بود که به آموزش علوم پزشکی به دانشجویان ایرانی می پرداخت. مدارک این دانشجویان بطورت مشترک توسط مظفر الدین شاه و جوزف کاکرن امضا می‌شد. فعالیت‌های این مؤسسه تا زمان مرگ ناگهانی دکتر کاکرن در سال ۱۹۰۵ میلادی ادامه داشت. بعدها پردیس شهر دانشگاه ارومیه در محل کالج پزشکی جوزف کاکرن تأسیس شد.

ساختمان چوبی دانشگاه ارومیه

دانشکده کشاورزی و دامپروری رضائیه[ویرایش]

به عنوان یک مرکز آموزش عالی در استان آذربایجان‌غربی ابتدا در قالب آموزشکده در یک باغ ۱۵ هکتاری در مسیر جاده بند به ریاست مهندس شیبانی در سال ۱۳۴۴ تأسیس گردید. در آن زمان تعداد اعضای هیئت علمی بسیار معدود بوده و در هر دوره تعداد ۲۰ آلی ۳۰ نفر دانشجو برای آموزش در علوم کشاورزی پذیرفته و با درجه کاردانی فارغ‌التحصیل می‌شدند. دانشجویانی که مایل بودند می‌توانستند تا درجه کارشناسی در دانشکده کشاورزی کرج وابسته به دانشگاه تهران به تحصیلات خود ادامه دهند.

در سال ۱۳۴۸ موافقت نامه‌ای بین بنیاد خاور نزدیک و وزارت فرهنگ وقت جهت افزایش دوره دانشکده از دو سال به برنامه چهار ساله به امضا رسید و جعفر راثی ریاست دانشکده را به عهده گرفتند. نمایندگان بنیاد خاور نزدیک تهیه کتب آموزشی به زبان انگلیسی و تجهیزات آزمایشگاهی برای دوره چهارساله دانشکده کشاورزی و دامپروری را به عهده گرفتند. گرایش‌های آموزشی شامل رشته‌های کشاورزی، دامپروری و اقتصاد خانه بود که باپایه‌گذاری پنج گروه آموزشی شامل علوم پایه، علوم گیاهی، علوم دامی، مهندسی کشاورزی و آموزش روستایی حمایت می‌شد. کتابخانه مرکزی دانشکده به سرعت با کتاب‌های منتخب تجهیز و تعداد دانشجویان جدید الورود به ۱۵۰ نفر در سال رسید. در آغاز همکاری بنیاد خاورنزدیک با دانشکده کشاورزی و دامپروری، مزرعه وسیعی در نازلو واقع در حومه شهر ارومیه خریداری شد. پردیس نازلو در ۱۱ کیلومتری مسیر جاده مرز سرو با ترکیه و با فاصله ۱۹ کیلومتری از پردیس شهر قرار دارد. در ابتدا ساختمان‌های دامپروری جهت نگهداری گاو و گوسفند، خوک، اسب و ماکیان به منظور آموزش عملی دانشجویان و با سرپرستی متخصصین بنیاد خاورنزدیک احداث شد.

دانشگاه رضائیه/ارومیه[ویرایش]

پس از تأسیس و فعالیت چندین ساله دانشکده کشاورزی و دامپروری رضائیه، برای توسعه کیفی و کمی آموزش هالی در این منطقه دانشکده‌های دامپزشکی و علوم به ترتیب در سال‌های ۱۳۵۶ و ۱۳۵۸ افتتاح شدند که با آغاز بکار دانشکده‌های جدید دانشگاه رضائیه تاسیس گردید. پس از آن فعالیت گسترده‌ای برای توسعه پردیس نازلو به عمل آمد و به تدریج هر سه دانشکده به پردیس دانشگاه در روستای نازلو انتقال یافتند.

پس از انقلاب اسلامی در سال ۱۳۵۷ نام دانشگاه رضائیه به دانشگاه ارومیه تغییر یافت. در سال ۱۳۵۹ دانشکده پزشکی نیز در دانشگاه ارومیه تأسیس شد و تا سال ۱۳۶۴ به فعالیت خود زیر عنوان دانشگاه ارومیه ادامه داد. در سال ۱۳۶۴ به دنبال طرح تقکیک دانشکده‌های پزشکی از وزارت علوم دانشکده پزشکی دانشگاه ارومیه مستقل از دانشگاه ارومیه تحت نام دانشگاه علوم پزشکی ارومیه به فعالیت خود ادامه داد.

دانشگاه ارومیه در سال‌های بعد با افتتاح دانشکده ادبیات و علوم انسانی در سال ۱۳۶۷ و دانشکده فنی در سال ۱۳۶۸ توسعه بیشتری یافت و در حال حاضر با داشتن ۹ دانشکده، یک پردیس خودگردان ، مرکز آموزش عالی شهید باکری در شهر میاندوآب و دانشکده فنی در شهر خوی، ۵ پژوهشکده ، دو مرکز تحقیقاتی ، پارک علم و فناوری و مرکز آی‌سی‌تی، کتابخانه مرکزی، یک موزه و یک مرکز تحقیقات سازه در حال تأسیس، به فعالیت آموزشی و تحقیقاتی خود ادامه می‌دهد. در تابستان سال ۱۳۹۲ هیت امنای دانشگاه با کسب مجوز از وزارت علوم با تأسیس سه دانشکده دیگر دانشکدهٔ مهندسی برق و کامپیوتر و دانشکدهٔ پتروشیمی و دانشکدهٔ شیمی موافقت به عمل آورد.

دانشکده‌ها و گروه‌های آموزشی[ویرایش]

دانشکدهٔ دامپزشکی[ویرایش]

این دانشکده در سال ۱۳۵۴ تأسیس شده‌است و افرادی چون پروفسور محمد باقر ابراهیمی فارغ‌التحصیل این دانشکده می‌باشند. این دانشکده از نظر قدمت سومین دانشکده دامپزشکی کشور پس از دانشکده‌های دانشگاه تهران و شیراز می‌باشد. گروه‌های آموزشی این دانشکده عبارتند از:

دانشکدهٔ ادبیات و علوم انسانی[ویرایش]

این دانشکده با هدف تأمین نیروی انسانی متخصص به عنوان چهارمین دانشکده دانشگاه ارومیه با راه اندازی گروه زبان و ادبیات فارسی در سال ۱۳۶۷ تأسیس گردید. اولین گروه دانشجویان پذیرفته شده شامل کارشناسی دبیری ادبیات فارسی در سال ۱۳۶۷ و دبیری تربیت بدنی در سال ۱۳۶۸ بوده‌اند. گروه‌های آموزشی دایر در این دانشکده به شرح زیر می‌باشد:

دانشکدهٔ علوم[ویرایش]

دانشکده علوم در سال ۱۳۵۸ با پذیرش دانشجو در دو رشته علوم گیاهی و دبیری فیزیک آغاز بکار کرد و بعدها به رشته‌های بیشتر علوم گسترش داده‌شد. گروههای آموزشی دانشکده علوم بشرح زیر می‌باشند:

دانشکدهٔ مهندسی پتروشیمی[ویرایش]

با حمایت هیات رییسه و همچنین تأسیس واحدهای پتروشیمی مختلف در استان و صنایع مرتبط تأسیس این دانشکده در هیات امنا تصویب شد دانشکده در چشم‌انداز دارای گروههای مهندسی شیمی مهندسی پلیمر مهندسی انرژی و مهندسی نفت خواهد بود و تلاش بر این است با جذب هیات علمی تبدیل به قطب تحصیلات تکمیلی شود و بتواند به دانشکده بسیار قوی تبدیل شود این رشته‌ها و دانشکده و نیز جذب هیات علمی این گروهها نیز با تلاش دکتر جمشید باقرزاده از استادان گروه کامپیوتر تأسیس شد.

دانشکدهٔ فنی و مهندسی[ویرایش]

دانشکده مهندسی دانشگاه ارومیه در سال ۱۳۶۹ با کوشش استادان فنی ارومیه از جمله دکتر مهدی ثابت تأسیس شد. محل اولیه این دانشکده در کیلومتر ۱.۵ جاده سرو بود که در دهه ۱۳۸۰ به مکان کنونی این دانشکده در پردیس نازلو منتقل گردید. دانشکده فنی دانشگاه ارومیه هم‌اکنون دارای زیرگروه‌های زیر می‌باشد:

دانشکده برق و کامپیوتر[ویرایش]

دانشکده مهندسی برق و کامپیوتر که در حال حاضر در مقطع کارشناسی در رشته های  مهندسی برق با گرایش‌های الکترونیک، قدرت، مخابرات و  مهندسی کامپیوتر گرایش نرم­ افزار فعالیت می‌کند. در مقاطع کارشناسی ارشد و دکتری رشته مهندسی برق در گرایش­های مدارهای مجتمع، میکروماشین، مخابرات میدان و سیستم، سیستم­های قدرت و الکترونیک قدرت و رشته مهندسی کامپیوتر در گرایش شبکه‌های کامپیوتری به پرورش متخصص و پژوهشگر ممتاز و متعهد می­پردازد. در سال ۱۳۶۲ گروه الکترونیک به همراه گروه عمران در مقطع کاردانی در آموزشکده فنی دانشگاه ارومیه فعالیت خود را آغاز کرد که با همت اساتید محترم و اخذ مجوز مقطع کارشناسی الکترونیک و تأسیس برخی رشته‌های دیگر آموزشکده فنی تبدیل به دانشکده فنی گردید. به همراه توسعه گروه الکترونیک گروه­های قدرت و مخابرات نیز شکل گرفتند و رشته مهندسی کامپیوتر نیز در سال ۸۱ فعالیت خود را آغاز کرد. در سال ۹۶ این دو رشته به دلیل توسعه و در جهت بهروری بیشتر در امر آموزش و پژوهش تبدیل به یک دانشکده مجزا با نام دانشکده مهندسی برق و کامپیوتر گردید. این دانشکده در حال حاضر دارای رشته‌های مهندسی برق در گرایش‌های الکترونیک، مخابرات، قدرت و مهندسی کامپیوتر است و در برنامه توسعه آن گروههای دیگری نیز پیش‌بینی شده‌است. این دانشکده دارای مراکز تحقیقاتی آپا، مرکز تحقیقات آنتن، پژوهشکده میکروماشین و پژوهشکده میکرو الکترونیک است.این دانشکده با همت و تلاش دکتر جمشید باقرزاده از اساتید گروه کامپیوتر و با پیگیری ایشان تاسیس شد.

دانشکدهٔ کشاورزی[ویرایش]

این دانشکده جزو قدیمیترین دانشکده‌های این دانشگاه می‌باشد. گروه‌های آموزشی مستقر در این دانشکده:

دانشکدهٔ علوم ورزشی[ویرایش]

دانشکده علوم ورزشی در سال ۱۳۸۹ تأسیس شده ‌است. یکی از معتبرترین و قوی‌ترین گروه‌های آموزشی آن فیزیولوژی ورزشی و حرکات اصلاحی است. رئیس این دانشکده اکنون پروفسور اصغر توفیقی می‌باشد.

دانشکدهٔ هنر[ویرایش]

دانشکدهٔ منابع طبیعی[ویرایش]

دانشکدهٔ اقتصاد و مدیریت[ویرایش]

تاسیس دانشکده اقتصاد و مدیریت دانشگاه ارومیه در سال 1385 در راستای کمک به توسعه اقتصادی - اجتماعی استان آذربایجان غربی توسط هیات امنای این دانشگاه تصویب شد. لازم به ذکر است که گروه اقتصاد به عنوان هسته اصلی و مادر این دانشکده در سال 1370 به همت دکتر مسعود منصوری با پذیرش 40 نفر در دوره کارشناسی علوم اقتصادی - اقتصاد بازرگانی شروع به فعالیت نموده است. در حال حاضر این دانشکده در رشته های زیر اقدام به پذیرش دانشجو می کند:

بر اساس رتبه بندی سایت IDEAS دانشکده اقتصاد دانشگاه ارومیه رتبه پنجم را در بین موسسات آموزشی ، پژوهشی و اجرایی اقتصاد در ایران کسب کرده است [۴].

دانشکدهٔ شیمی[ویرایش]

ابتدا با عنوان گروه شيمي در سال 1355 با دو نفر هيات علمي موجوديت يافت و كار خود را با تدريس دروس شيمي ساير رشته ها آغاز نمود. در مهر­ 1362 با پذيرش 56 نفر در گرايش دبيري شيمي مقطع كارشناسي عملاً مسئوليت پرورش بخشي از نياز آموزش و پرورش منطقه را به عهده گرفت. با موافقت وزارت علوم از مهر­ 1374 در مقطع كارشناسي گرايش شيمي محض نيز دانشجو پذيرفته شد و از سال 1376 پذيرش دانشجو در رشته دبيري­ شيمي متوقف شد و از مهر 1377 در گرايش شيمي­كاربردي مقطع كارشناسي نيز دانشجو پذيرفته شد. از مهر 1376 پذيرش دانشجو در مقطع كارشناسي ارشد شيمي آلي شروع و بدنبال آن گرايشهای ، شيمي تجزيه ، شيمي­­ فيزيك ، شيمي­ معدني، شیمی­ کاربردی موفق به اخذ موافقتنامه وزراتخانه گرديد و درحال حاضر در پنج رشته كارشناسي ارشد دانشجوي فارغ التحصيل دارد. در سال 1396 گروه شیمی به دانشکده شیمی تبدیل شد .

در مقطع دكتري دانشکده شیمی اقدام به پذيرش دانشجو نموده و از بهمن 1382 اولين دوره از دانشجويان دكتري شيمي آلي كار خود را شروع كردند و بدنبال آن پذيرش دانشجوی دكتري شيمي­ تجزيه صورت پذیرفت. پذيرش دانشجو در مقطع دكتري در ساير گرایشهای شيمي از هدفهاي آتي دانشکده شيمي مي باشد. گروه شيمي از نظر امکانات و دستگاههاي فيزيكی، شيميایی در حال حاضر داراي دستگاههاي FT-NMR ، FT-IR ، CHN، جذب اتمي است. کادر فعلي دانشکده شيمي از نه نفر استاد، سه نفر دانشيار، ده نفر استاديار، يك نفر طرح سربازی و ده نفر كارشناس، يك نفر مسئول دفتر و يك نفر متصدي خدمات تشكيل شده است.

مرکز آموزش عالی شهید باکری میاندوآب[ویرایش]

مرکز آموزش عالی شهید باکری میاندوآب وابسته به دانشگاه ارومیه به عنوان تنها مرکز آموزش عالی کاملاً دولتی وابسته به وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در جنوب استان آذربایجان غربی است. این مرکز یکی از مراکز آموزش عالی کم نظیر کشور به لحاظ موقعیت جغرافیایی و فضای فیزیکی مناسب بوده و در مساحتی حدود 80 هکتار، بیش از 18000 مترمربع فضای آموزشی، پژوهشی، فرهنگی و دانشجویی با ظرفیت بیش از 2500 نفر دانشجو دارد.

ایده تأسیس و راه­‌اندازی مرکز آموزش عالی در شهرستان میاندوآب به سال ۱۳۵۶ با واگذاری اراضی ایستگاه تحقیقات کشاورزی به وزارت فرهنگ وقت شکل می‌گیرد. نهایتاً در سال ۱۳۶۴ فعالیت‌های عمرانی تأسیس و راه‌اندازی مرکز آموزش عالی شهرستان میاندوآب با عنوان دانشکده کشاورزی میاندوآب شروع می‌شود. فعالیت‌های آموزشی این مرکز از سال ۱۳۸۲ با عنوان مرکز آموزش‌های نیمه حضوری میاندوآب با جمعیت دانشجویی بیشتر از 850 نفر در 6 رشته با عناوین مدیریت بازرگانی، آموزش زبان انگلیسی، حسابداری، علوم تربیتی، مهندسی کامپیوتر و علوم اقتصادی-اقتصاد بازرگانی شروع شده و سرانجام از سال ۱۳۸۶ با تصویب شورای آموزش عالی و پذیرش دانشجو در سه رشته مهندسی کشاورزی-ترویج و آموزش کشاورزی در گرایش گیاه‌پزشکی، کاردانی تولید و بهره برداری گیاهان دارویی و معطر و مهندسی معدن با گرایش استخراج فعالیت خود را با عنوان مرکز آموزش عالی شهید باکری میاندوآب آغاز می‌کند. در سال 1391 رشته تولیدات گیاهی-گیاهان دارویی و معطر در مقطع کارشناسی پیوسته و از سال 1396 رشته مهندسی فضای سبز نیز در مقطع کارشناسی به رشته‌های این مرکز اضافه می‌شوند. از سال 1395 با راه‌اندازی مقطع کارشناسی ارشد در رشته علوم و مهندسی باغبانی-گرایش گیاهان دارویی و معطر فصل جدیدی از فعالیت‌های آموزشی و پژوهشی در گروه گیاهان دارویی و معطر و باغبانی مرکز آموزش عالی شهید باکری میاندوآب شکل می­‌گیرد.

این مرکز هم اکنون در رشته‌های کاردانی معماری، کاردانی تولید و بهره برداری گیاهان دارویی و معطر، کارشناسی علوم و مهندسی باغبانی، کارشناسی مهندسی فضای سبز و کارشناسی مهندسی ترویج و آموزش کشاورزی پایدار (به صورت بدون آزمون و بر اساس سوابق تحصیلی) و در رشته‌های علوم و مهندسی باغبانی-گرایش گیاهان دارویی و معطر و فیتوشیمی در مقطع کارشناسی ارشد (با آزمون کارشناسی ارشد) توسط سازمان سنجش کشور دانشجو می‌پذیرد.

پژوهشکده‌ها و مراکز تحقیقاتی[ویرایش]

کتابخانه مرکزی دانشگاه ارومیه

پژوهشکدهٔ میکرو الکترونیک[ویرایش]

در سال ۱۳۷۵ گروه تحقیقی در زمینه میکروالکترونیک به سرپرستی دکتر خیر ا... حدیدی در دانشگاه ارومیه شکل گرفت. سال ۱۳۷۹ تحت عنوان (مرکز تحقیقات میکروالکترونیک) از وزارت علوم، تحقیقات و فناوری مجوز اصولی دریافت نمود.در سال ۱۳۸۳ این مرکز به پژوهشکدهٔ میکروالکترونیک ارتقا یافت. همچنین این پژوهشکده برای هفت سال پیاپی عنوان بهترین و تنها پژوهشکدهٔ میکروالکترونیک کشور ایران را کسب کرده‌است. گروههای پژوهشی موجود:

  1. گروه پژوهشی مدارهای مجتمع آنالوگ
  2. گروه پژوهشی مدارهای مجتمع دیجیتال
  3. گروه پژوهشی مدارهای مجتمع فازی
  4. گروه پژوهشی سیستم های میکرو و نانو الکترومکانیک (آزمایشگاه مرکزی MEMS/NEMS)

این پژوهشگاه در پردیس شهر دانشگاه ارومیه، واقع در خیابان دانشکده، قرار دارد.[۵]

پژوهشکدهٔ زیست فناوری[ویرایش]

تأسیس پژوهشکدهٔ زیست فناوری دانشگاه ارومیه در سال ۱۳۷۹ با دریافت مجوز از وزارت علوم تحقیقات و فناوری، با هدف انجام تحقیقات پیشرفته، بومی‌سازی و گسترش فناوری، تولید مواد بیولوژیک و آموزش محققین و پژوهشگران ارشد در سطح منطقه‌ای و ملی در حوزه زیست فناوری می‌باشد. هم‌اکنون این مجموعه در قالب سه گروه تخصصی بیوتکنولوژی کشاورزی ،بیوتکنولوژی سلولی و مولکولی ، بیوالکتروشیمی و بیوتکنولوژی گیاهان دارویی و صنعتی به کار خود ادامه می‌دهد.[۶]

پژوهشکدهٔ مطالعات دریاچه ارومیه[ویرایش]

فعالیتهای تحقیقاتی مرتبط با آرتمیا و اکوسیستم دریاچه ارومیه در دانشگاه ارومیه از سال ۱۳۷۳ با تأسیس آزمایشگاه تحقیقاتی آرتمیا در سال ۱۳۷۵ آغاز گردید . طی مدت کوتاهی مرکز تحقیقات آرتمیا با سرعتی باورنکردنی توسعه یافته و عملاً به مرکز رفرانس آرتمیا در ایران و کل منطقه خاورمیانه و آسیای میانه تبدیل شود. بخش تحقیقات کمسیون اروپا در سال ۱۳۸۰ مرکز تحقیقات آرتمیا و جانوران آبزی دانشگاه ارومیه را به عنوان نماینده خاورمیانه و آسیای مرکزی جهت مشارکت در یک پروژه مطالعاتی بین‌المللی با همکاری ۱۴ دانشگاه و مراکز تحقیقاتی برجسته از ۵ قاره دنیا برگزید. بحرانی شدن وضعیت دریاچه ارومیه در سال‌های اخیر و تشکیل ستاد ملی احیای دریاچه ارومیه در سال ۱۳۹۲ لزوم شکل‌گیری یک مرکز تخصصی را در دانشگاه ارومیه را می طلبید که در همین راستا پژوهشکده آرتیمیا به پژوهشکدهٔ مطالعات دریاچه ارومیه تغییر نام یافت تا شرایط لازم برای برنامه‌ریزی در زمینهٔ احیای این دریاچه فراهم شود.[۷]

پژوهشکدهٔ میکرو ماشین[ویرایش]

این مرکز در سال ۱۳۸۳ با سرمایه‌گذاری سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران از طریق شرکت نیمه هادی عماد ایجاد شده‌است. این کارخانه از جمله طرح‌های با فناوری پیشرفته کشور می‌باشد که در فضایی به وسعت ۱۰۰۰۰ مترمربع و با زیر بنای ۲۲۰۰ متر مربع در جوار دانشگاه ارومیه ساخته شده‌است و در آن تأسیسات و تجهیزات کامل یک اتاق تمیز نیمه صنعتی جهت بهره‌برداری در سیستم‌های میکروالکترومکانیکی (MEMS) قرار گرفته‌است.[۸]. خدمات قابل ارائه به مراکز تولیدی و تحقیقاتی داخل کشور[۸]: طراحی و مدل‌سازی ادوات MEMS، طراحی ماسک، طراحی مدارات Signal conditioning، ساخت ماسک‌های نوری با دقت یک میکرومتر، انجام کلیه فرایندهای ساخت شامل اکسیداسیون، لایه نشانی، لیتوگرافی، نفوذ، برش، اتصال سیم به تراشه و زدایش تر و خشک می‌باشد. این مرکز دارای امکانات و تجهیزات کم نظیر شامل: انواع دستگاه‌های لایه نشانی، دستگاه mask maker و دستگاه Mask aligner، کوره‌های اکسیداسیون و نفوذ و غیره می‌باشد.

اهدافی که این مرکز دنبال می‌کند عبارتند از:آموزش دانشجویان در رشته میکروماشین در سطح تحصیلات تکمیلی، فعالیت‌های پژوهشی، طراحی و نمونه‌سازی ساختارهای میکروماشینی. ادوات ساخته شده در مرکز میکروماشین ارومیه می‌توانند کاربردهای گوناگونی داشته باشند، ازجمله:صنعت خودروسازی ( سنسور فشار روغن، سنسور فشار لاستیک، سنسور دمای روغن، …)،مهندسی پزشکی (سنسور اندازه‌گیری قند خون، میکروپمپ، …)،مصارف صنعتی ( سنسور تشخیص دهنده نوع گاز، سنسور اندازه‌گیری میزان شار گاز، …)،مخابرات (میکروسوییچ ها، آنتن‌های میکروماشینی، …) و چندین کاربرد دیگر.

پژوهشکدهٔ مطالعات و تحقیقات آذربایجان‌شناسی[ویرایش]

مرکز تحقیقات نانو فناوری[ویرایش]

برخی از رؤسای دانشگاه[ویرایش]

نام رییس دروهٔ ریاست دانشگاه محل فارغ التحصیلی رشتهٔ تحصیلی
جوزف کاکرن ۱۲۷۸ - ۱۲۵۷ ایالات متحده آمریکا کالج پزشکی نیویورک پزشکی
شبانی ۱۳۴۸ - ۱۳۴۴
جعفر راثی ۱۳۴۸-۱۳۵۷ ایالات متحده آمریکا دانشگاه کرنل آموزش
جواد فرهودی ۱۳۶۱ - ۱۳۵۹ بریتانیا دانشگاه ساوت همپتون مهندسی آب
علی سرافرازیزدی ۱۳۶۰ - ۱۳۶۵ بریتانیا دانشگاه بیرمنگام شیمی
سید مهدی رضوی روحانی ۱۳۷۶- ۱۳۶۵ ایران دانشگاه تهران دامپزشکی
رحیم حب نقی ۱۳۸۰ - ۱۳۷۶ ایران دانشگاه تهران دامپزشکی
گودرز صادقی ۱۳۸۴ - ۱۳۸۰ هلند دانشگاه اوترخت دامپزشکی
حسن صدقی ۱۳۹۲ - ۱۳۸۴ استرالیا دانشگاه نیو ساوت ولز فیزیک
رحیم حب نقی ۱۳۹۲ - ۱۳۹۸ ایران دانشگاه تهران دامپزشکی
احمد علیجانپور 1398 - تاکنون ایران دانشگاه تهران منابع طبیعی

|- | پویا صمدی مقدم || ۱۳۹۶ - در حال دوره || {{IRN|flagicon دانشگاه آکسفورد || داروسازی

مشاهیر و دانش آموختگان[ویرایش]

انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه ارومیه[ویرایش]

انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه ارومیه قدیمی ترین تشکل دانشجویی دانشگاه بود ابتدا تعلیق و سپس در نامه ارسالی از طرف هیات نظارت دانشگاه در تاریخ ۱۳/۴/۸۵ منحل شد. رحیم حب‌نقی رئیس وقت دانشگاه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا بیان کرد: پرونده این تشکل با شکایت سازمان بسیج دانشجویی، انجمن اسلامی دانشجویان مستقل و جامعه اسلامی دانشجویان دانشگاه ارومیه به هیات منصفه ارجاع شده بود. به گزارش ایرنا نصب تصاویری از «میرحسین موسوی»، انتقاد از فعالیت‌های بسیج، تجمع مقابل سلف دانشجویی، دیدار با بازداشت‌شدگان روز کارگر و دیدار با «مصطفی تاج‌زاده» از جمله مواردی است که از آن به عنوان فعالیت‌های مورددار انجمن اسلامی دانشجویان ایران اسلامی یاد شده بود.[۹] بعد ها در راستای اقدام سراسری وزارت علوم دولت احمدی نژاد، انجمن اسلامی دانشجویان با گرایش حاکمیتی جایگزین شد.[۱۰]

منابع[ویرایش]

  1. «لیست استادان دانشگاه ارومیه». وبسایت دانشگاه ارومیه. دریافت‌شده در ۲۷ شهریور ۱۳۹۲.
  2. «نسخه آرشیو شده». بایگانی‌شده از اصلی در ۱۲ اوت ۲۰۱۵. دریافت‌شده در ۱۰ اوت ۲۰۱۵.
  3. «معرفی دانشکده | دانشکده اقتصاد دانشگاه ارومیه». egtesad.urmia.ac.ir. دریافت‌شده در ۲۰۱۹-۰۵-۱۷.
  4. «Within Country and State Economics Rankings: Iran | IDEAS/RePEc». ideas.repec.org. دریافت‌شده در ۲۰۱۹-۰۵-۱۷.
  5. «نسخه آرشیو شده». بایگانی‌شده از اصلی در ۱۵ ژانویه ۲۰۱۴. دریافت‌شده در ۲۹ ژانویه ۲۰۱۴.
  6. http://www.urmia.ac.ir/zistandfanavari/[پیوند مرده]
  7. «نسخه آرشیو شده». بایگانی‌شده از اصلی در ۱۶ دسامبر ۲۰۰۵. دریافت‌شده در ۲۹ ژانویه ۲۰۱۴.
  8. ۸٫۰ ۸٫۱ «نسخه آرشیو شده». بایگانی‌شده از اصلی در ۲۶ فوریه ۲۰۱۷. دریافت‌شده در ۶ مارس ۲۰۱۶.
  9. 2170 (۲۰۱۹-۱۰-۲۲). «فعالیت انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه ارومیه تعلیق شد». ایرنا. دریافت‌شده در ۲۰۲۲-۱۰-۱۴.
  10. «انجمن اسلامی دانشجویان، یک تشکل ارزشی است | سایت خبر دانشگاه ارومیه». news.urmia.ac.ir. دریافت‌شده در ۲۰۲۲-۱۰-۱۴.

پیوند به بیرون[ویرایش]