مدیتیشن: تفاوت میان نسخه‌ها

از ویکی‌پدیا، دانشنامهٔ آزاد
محتوای حذف‌شده محتوای افزوده‌شده
بدون خلاصۀ ویرایش
برچسب‌ها: ویرایش همراه ویرایش از وبگاه همراه
خط ۱: خط ۱:
{{برای|درون‌پویی عرفانی|مراقبه}}
{{برای|درون‌پویی عرفانی|مراقبه}}
[[پرونده:Sivakempfort.jpg|بندانگشتی|چپ|250px|تندیس بزرگی از [[شیوا]] در حال مراقبه، در [[بنگلور]].]]
[[پرونده:Sivakempfort.jpg|بندانگشتی|چپ|250px|تندیس بزرگی از [[شیوا]] در حال مراقبه، در [[بنگلور]].]]
'''درون‌پویی''' یا '''مدیتیشن''' ([[انگلیسی]]: ''meditation'') که با نام ''مراقبه'' نیز شناخته می‌شود، به‌طور کلی فنون [[تسلط بر ذهن]] است. به گفته معتقدان این روش، هدف مراقبه تربیت و کنترل ذهن توسط تکنیک‌های درون‌گرانه برای رسیدن به شادی آگاهی و آرامشی عمیق و طولانی و غیر وابسته به غیر است.
'''درون‌پویی''' یا '''مدیتیشن''' ([[انگلیسی]]: ''meditation'') که با نام ''[[مراقبه]]'' نیز شناخته می‌شود، به‌طور کلی فنون و روش [[تسلط بر ذهن]] است. به گفته معتقدان این روش، هدف درون‌پویی تربیت و کنترل ذهن توسط تکنیک‌های درون‌گرانه برای رسیدن به شادی آگاهی و آرامشی عمیق و طولانی و غیر وابسته به غیر است.


بسیاری از آیین‌های درون‌انگارانه و برخی از دین‌های بزرگ به خصوص [[ادیان شرقی]] نظیر [[هندوئیسم]] و [[بوداگرایی]] آیین‌های مراقبه را نیز دربرمی‌گیرند. اکثر روش‌های محبوب مراقبه ریشهٔ [[شرقی]] دارند. از روشهای معروف مراقبه شرقی [[مراقبه متعال]] (تی. ام)، [[ذاذن]] و مراقبه [[ویپ‌آسانا]] است. در مراقبه‌ها با تمرکز ذهن و آزاد کردن نیروی [[چاکرا]] یا [[شاکرا]] به آرامش روحی وجسمی می‌رسند و توانایی کنترل این نیرو را بدست می‌آورند.
بسیاری از آیین‌های درون‌انگارانه و برخی از دین‌های بزرگ به خصوص [[ادیان شرقی]] نظیر [[هندوئیسم]] و [[بوداگرایی]] آیین‌های درون‌پویی را نیز دربرمی‌گیرند. اکثر روش‌های محبوب درون‌پویی ریشهٔ [[شرقی]] دارند. از روشهای معروف درون‌پویی شرقی [[مراقبه متعال]] (تی. ام)، [[ذاذن]] و درون‌پویی [[ویپ‌آسانا]] است. در درون‌پویی ها با تمرکز ذهن و آزاد کردن نیروی [[چاکرا]] یا [[شاکرا]] به آرامش روحی وجسمی می‌رسند و توانایی کنترل این نیرو را بدست می‌آورند.


== نام ==
== نام ==

نسخهٔ ‏۱۶ ژانویهٔ ۲۰۱۸، ساعت ۰۰:۱۱

تندیس بزرگی از شیوا در حال مراقبه، در بنگلور.

درون‌پویی یا مدیتیشن (انگلیسی: meditation) که با نام مراقبه نیز شناخته می‌شود، به‌طور کلی فنون و روش تسلط بر ذهن است. به گفته معتقدان این روش، هدف درون‌پویی تربیت و کنترل ذهن توسط تکنیک‌های درون‌گرانه برای رسیدن به شادی آگاهی و آرامشی عمیق و طولانی و غیر وابسته به غیر است.

بسیاری از آیین‌های درون‌انگارانه و برخی از دین‌های بزرگ به خصوص ادیان شرقی نظیر هندوئیسم و بوداگرایی آیین‌های درون‌پویی را نیز دربرمی‌گیرند. اکثر روش‌های محبوب درون‌پویی ریشهٔ شرقی دارند. از روشهای معروف درون‌پویی شرقی مراقبه متعال (تی. ام)، ذاذن و درون‌پویی ویپ‌آسانا است. در درون‌پویی ها با تمرکز ذهن و آزاد کردن نیروی چاکرا یا شاکرا به آرامش روحی وجسمی می‌رسند و توانایی کنترل این نیرو را بدست می‌آورند.

نام

مدیتیشن یک تکنیک و تمرین ذهنی و بدنی است که در آن شخص به آرامی توجه خود را به درون می‌برد تا به آرامش جسمی و ذهنی دست پیدا کند. اکثر انواع مدیتیشن از تمرینات مذهبی شرقی به خصوص از هند، چین و ژاپن به غرب رفتهاست. تنها در سه دهه اخیر است که این تکنیکها به‌طور جدی برای دستیابی به سلامتی، بخصوص برای درمان استرس و کاهش دردهای مزمن به کار می‌رود.

سه تکنیک رایج مدیتیشن در بسیاری از کشورها، مراقبه TM، مدیتیشن تنفسی و مدیتیشن تمرکزی (mindfulness) می‌باشد:

  1. در TM شما یک کلمه یا صوت ساده (که مانترا نامیده می‌شود) را در طول زمان مدیتیشن با خود تکرار می‌کنید تا افکار خود را متمرکز کنید و به حالت آرامش برسید.
  2. مدیتیشن تنفسی، تمرکز بر فرایند دم و بازدم، برای کمک به روشن شدن ذهن می‌باشد.
  3. مدیتیشن تمرکزی (mindfulness), تمرکز روی زمان حال، قدردانی از افکاری که به سطح می‌آیند و مشاهده آنها بدون قضاوت است.

اثرات درون‌پویی

TM در سال ۱۹۶۰ هنگامیکه ماهاریشی ماهش یوگی آنرا به آمریکا برد، عمومی شد. در این زمان، گزارشهایی از یوگیها و استادان مدیتیشن هندی که قادر به دگرگونی در حالات آگاهی و کنترل اعمال بدن مانند فشارخون بودند، به غرب رسید. این موارد جرقهای برای محققان غربی و کسانی که بر روی روشهای سلامتی کار می‌کردند - و عده زیادی از مردم -برای شروع تحقیقات دربارهٔ عامل نهانی افزایش سلامتی این تکنیکهای قدیمی شد. در سال ۱۹۷۵ هنگامی که دکتر هربرت بنسن (Herbert Benson)، یکی از پزشکان پرآوازه دانشگاه هاروارد، کتاب مشهور خود به نام «پاسخ آرمیدگی» (Relaxation Response) را منتشر کرد، اعتماد به این تکنیکها بیشتر شد. این کتاب نشان می‌داد که مدیتیشن چگونه توانسته به درمان فشارخون بالا، دردهای مزمن، بیخوابی و بسیاری از بیماریهای جسمی کمک کند. امروزه مدیتیشن بعنوان یک درمان کمکی برای کاهش درد و کنترل استرس پذیرفته شده‌است و در بسیاری از بیمارستانها و مراکز درمانی در سراسر آمریکا آموزش داده شده، با بیماران تمرین می‌شود. مدیتیشن همچنین بخشی از سایر تکنیکهای ذهن- بدن مانند یوگا، چی گونگ و تایچی می‌باشد که در سالهای اخیر در آمریکا محبوبیت پیداکردهاند.

منابع

پیوند به بیرون