چاکرا
این مقاله فقط بر پایهٔ یک منبع نوشته شده است. (مارس ۲۰۲۱) |
![]() | برای تأییدپذیری کامل این مقاله به منابع بیشتری نیاز است. (سپتامبر ۲۰۲۰) |
چاکرا مبحثی شبه علمی در آئین هندوئیسم است که به مراکز انرژی در بدن انسان گفته میشود و طبق اعتقادات هندوئیسم در بدنِ هر موجود زندهای وجود دارد.
چاکراها منابع انرژی بدن،یا به عبارتی جریانهای انرژی برای حیات میباشند.
واژهشناسی[ویرایش]
چاکرا کلمهای سانسکریت به معنای چرخ است.
چاکراهای اصلی[ویرایش]
معتقدان به هندوئیسم و مدعیان شبه علم معتقدند ۷ چاکرای اصلی در بدن وجود دارد و هر چاکرا ارگانهایی را کنترل میکند و طبعاً مسئول انجام وظایفی است.
چاکراهای اصلی به ترتیب شامل: 1. چاکرای ریشه 2. چاکرای خاجی 3. چاکرای خورشیدی 4. چاکرای قلب 5. چاکرای گلو 6. چاکرای چشم سوم 7. چاکرای تاج چاکراها ۴ حالت اصلی دارند:
- چرخش طبیعی
- چرخش با کمکاری
- چرخش با پرکاری
- چرخش با هرج و مرج
چاکراهای فرعی[ویرایش]
قطر چاکراهای فرعی یک تا دو اینچ است و چاکراهای بسیار کوچک، بخشهای کماهمیت تر کالبد جسمانی را کنترل کرده و به آنها انرژی میدهند. چاکراها در داخل کالبد فیزیکی نفوذ میکنند و در ورای آن نیز امتداد مییابند.
چاکرای اول[ویرایش]
چاکرای تکیه گاه (چاکرای ریشه یا پایه ستون فقرات، مولادهارا ) محل ورود پرانا یا انرژی حیاتی است. طیف رنگیِ مربوط به این چاکرا قرمز است که نشانه زندگی، قدرت و نیروی جسمانی است.
چاکرای دوم[ویرایش]
چاکرای خاجی یا مرکز کلیه -سواد هیستانا (Sacral chakra – Swadhisthana) در قسمت پایین شکم قرار گرفتهاست. طیف رنگی مربوط به این چاکرا نارنجی میباشد. نارنجی علامت انرژی است. این رنگ قدرت ارتباطی، دفع خشم و کنترل بر خویشتن را متعادل میکند و مسائل مربوط به هضم غذا و گردش خون را منظم میسازد.
چاکرای سوم[ویرایش]
چاکرای شبکه خورشیدی یا چاکرای شبکه عصبی زیر معده -مانی پورا (Solar plexus chakra – Manipura/Nabhi) با طیف رنگی زرد و زرد طلایی است که نشانه عقل، هوش و ذهنیت است. این چاکرا بالاتر از ناف قرار گرفتهاست. رنگ زرد تأثیر مثبتی روی کبد، طحال، کیسه صفرا و اعصاب دارد و قدرت درمانی برای بیماری دیابت و یبوست دارد و کنترلکننده چاقی است.
چاکرای چهارم[ویرایش]
چاکرای قلب یا عشق الهی -آنا هاتا (Heart chakra – Anahata) که در وسط جناغ سینه و بالای قلب قرار دارد. طیف رنگی مربوط به این چاکرا سبز است.
چاکرای پنجم[ویرایش]
چاکرای گلو یا حلق -ویهودها (Throat chakra- Vishuddha - Vishuddhi) که روی حلق قرار گرفتهاست. طیف رنگی مربوط به این چاکرا آبی است که علامت جاودانگی، اخلاص و الهام است. این رنگ روی بیماریهای گرفتگی گلو و ناراحتیهای عصبی تأثیرگذار است.
چاکرای ششم[ویرایش]
چاکرای پیشانی یا چشم سوم -آجنا دید بیرونی و درونی ماورا– است. این رنگ برای آرامش و درمان بیماریهای ذهنی مفید است. رنگ نیلی آگاهی را بالا میبرد و برای زنده کردن خاطرات فراموش شده مفید است.
چاکرای هفتم[ویرایش]
چاکرای بالای جمجمه یا تاج سر یا ساهاسرارا (Crown chakra – Sahasrara) که در قسمت میانی بالای سر قرار دارد. طیف رنگی مربوط به این چاکرا بنفش است. این رنگ برای بیماریهای ذهنی مناسب است و خواب را تنظیم میکند.
![]() |
در ویکیانبار پروندههایی دربارهٔ چاکرا موجود است. |
منابع[ویرایش]
همه آنچه که باید دربارهٔ چاکراهای بدنتان بدانید!/ چاکرا چیست و چه کاربردی دارد؟[۱]
- ↑ «همه آنچه که باید دربارهٔ چاکراهای بدنتان بدانید!/ چاکرا چیست و چه کاربردی دارد؟». www.yjc.ir. دریافتشده در ۲۰۱۹-۰۷-۲۷.