پرویز دوامی

از ویکی‌پدیا، دانشنامهٔ آزاد

نسخه‌ای که می‌بینید نسخه‌ای قدیمی از صفحه است که توسط جهان بینش140 (بحث | مشارکت‌ها) در تاریخ ‏۱۲ مارس ۲۰۲۱، ساعت ۱۹:۲۷ ویرایش شده است. این نسخه ممکن است تفاوت‌های عمده‌ای با نسخهٔ فعلی داشته باشد.

پرویز دوامی
زادهٔ۱۱ خرداد ۱۳۲۰
تهران
محل زندگیتهران
ملیتایرانی
محل تحصیلدانشگاه لیدز
پیشینه علمی
شاخه(ها)مهندسی متالورژی
محل کاردانشگاه صنعتی شریف

پرویز دوامی (۱۱ خرداد ۱۳۲۰، تهران[۱] -)، استاد دانشکده مهندسی و علم و مواد دانشگاه صنعتی شریف و از اعضای پیوستهٔ فرهنگستان علوم ایران است. وی یکی از چهره‌های ماندگار[۲] و دارای نشان درجهٔ یک دانش[۳] است.

تحصیلات

پرویز دوامی، مدرک کارشناسی خود را در رشتهٔ مهندسی متالورژی از دانشسرای عالی صنعتی تهران[۳] (دانشگاه علم و صنعت فعلی) و در سال ۱۳۴۴ دریافت کرد. او مدرک دکتری را در سال ۱۹۷۳ از دانشگاه لیدز در انگلستان دریافت کرد.[۴]

پرویز دوامی، ۹ کتاب، ۷۳ مقالهٔ انگلیسی و ۱۷۱ مقالهٔ فارسی نوشته‌است. او همچنین ۲ حق امتیاز (Patent) ثبت شده دارد.[۴] وی از سال ۱۳۴۴ تاکنون در دانشکده مهندسی و علم مواد دانشگاه صنعتی شریف به تدریس و پژوهش اشتغال داشته و یکی از قدیمی‌ترین استادان این دانشگاه است.[۳] او همچنین از سال ۱۳۶۳ مدیرعامل مرکز پژوهش متالورژی رازی بوده و از شهریور سال ۱۳۹۲ از این مرکز جدا شده و بنیاد علوم کاربردی رازی را تأسیس کرده‌است.[۴]

سمت‌ها

سخنان

از سخنان پرویز دوامی:

  • نوآوری سازنده یعنی اقدام یا فرآیندی که بر اساس تجربیات و دست‌آوردهای گذشته بنا شده و چیزی بر آنچه که بوده افزوده شده؛ و نوآوری تخریبی، یعنی نفی دست‌آوردهای گذشتگان و انجام کاری نو بدون توجه به آنچه که در حقیقت میراث مشترک بشری است.[۵]

جوایز و افتخارات

جوایز و افتخارات پرویز دوامی:

پانویس

  1. ۱٫۰ ۱٫۱ ۱٫۲ ۱٫۳ ۱٫۴ ۱٫۵ «هشتمین بزرگداشت پیشگامان علم و ادب و هنر». وب‌گاه رسمی فرهنگستان هنر. بایگانی‌شده از اصلی در ۲۷ دسامبر ۲۰۱۱. دریافت‌شده در ۱۲ مرداد ۱۳۹۰.
  2. ۲٫۰ ۲٫۱ «دکتر پرویز دوامی». وب‌گاه آفتاب. دریافت‌شده در ۱۲ مرداد ۱۳۹۰.
  3. ۳٫۰ ۳٫۱ ۳٫۲ ۳٫۳ «نشان درجه یک دانش به استاد دانشگاه صنعتی شریف اعطا شد». وب‌گاه بانک مقالات. ۱۵ اردیبهشت ۱۳۸۷. دریافت‌شده در ۱۲ مرداد ۱۳۹۰.
  4. ۴٫۰ ۴٫۱ ۴٫۲ ۴٫۳ "Prof. Parviz Davami" (به انگلیسی). وب‌گاه رسمی فرهنگستان علوم ایران. Archived from the original on 7 August 2011. Retrieved 12 مرداد 1390. {{cite web}}: Check date values in: |تاریخ بازدید= (help)
  5. «سایت فناوری آزمون و اندازه‌گیری، بازدید ۱۳۹۶». بایگانی‌شده از اصلی در ۲۲ سپتامبر ۲۰۱۷. دریافت‌شده در ۲۱ سپتامبر ۲۰۱۷.
  6. سایت فرهنگستان علوم ایران، بازدید ۱۳۹۶