سرزمین بحرین

از ویکی‌پدیا، دانشنامهٔ آزاد

نسخه‌ای که می‌بینید نسخه‌ای قدیمی از صفحه است که توسط 5.116.199.87 (بحث) در تاریخ ‏۱۷ مهٔ ۲۰۲۱، ساعت ۰۵:۵۸ ویرایش شده است. این نسخه ممکن است تفاوت‌های عمده‌ای با نسخهٔ فعلی داشته باشد.

ناحیه بحرین به عنوان بخشی از ممالک ایران در نقشه‌ای از ابراهیم متفرقه.
Eastern Arabia (historical region of Bahrain) on a 1745 Bellin map
ناحیه سرزمین تاریخی بحرین.

سرزمین بحرین (در بین اعراب عربستان شرقی) (جلفاوه) با نام تاریخی خطّ ناحیه‌ای تاریخی در سواحل شمالی، غربی، و جنوبی خلیج فارس بین بصره و عمان در منطقهٔ نجد است. مرکز این ناحیه، هَجَر بوده که به این خاطر گاه به تمام آن هجر می‌گفتند که پس از قدرت گرفتن قرمطیان به احساء انتقال یافته‌است.

این ناحیه در دوران کهن بخشی از قلمرو شاهنشاهی ساسانیان به‌شمار می‌آمده‌است. مرکز آن شهر پُنیات اردشیر یا در عربی «مدینة الخَطّ» (نام یونانی Magindanata در نقشه جهان بطلمیوس احتمالاً برگرفته از معادل آرامی همین عبارت باشد[۱]) عبارت عربی مذکور در اینجا به معنی «مرکز سرزمین بحرین» است. دمیتری میشین (۲۰۲۰) این شهر را همان زاره در نزدیکی شهر قطیف در عربستان سعودی می‌داند.[۲]

کشور هایی که بخشی از آن به اختیار این دولت بوده هستند : (اسم اخیر)

قطر

کویت

عربستان سعودی

امارات متحده عربی

عراق

ایران (غیر رسمی )

عمان

(در اوج )

جمهوری آذربائیجان

گرجستان

ارمنستان

افغانستان

پاکستان

ترکیه

جمهوری کوهستانی ارمنستان و آذربائیجان و گرجستان و روسیه

  • نید

عربستان شرقی - قسمت شرقی شبه جزیره عربستان که تا قرن هجدهم بحرین ( عربی: البحرين ) نامیده می شد. این منطقه از بصره ، در امتداد خلیج فارس آغاز شد و شامل بحرین ، کویت ، الحسا ، القطیف ، امارات متحده عربی امروزی است و در شمال عمان خاتمه می یابد .

منابع

  1. Abshire، Corey؛ Gusev، Dmitri A.؛ Stafeyev، Sergey؛ Wang، Mengjie (۲۰۲۰). «Enhanced Mathematical Method for Visualizing Ptolemy's Arabia».
  2. Mishin، Dmitry (۲۸ فوریه ۲۰۲۰). «Where Was Madīnat al-Khaṭṭ, The Sasanid Stronghold In North-Eastern Arabia?». Vostok. Afro-Aziatskie obshchestva: istoriia i sovremennost (۱): ۸–۱۶. doi:10.31857/S086919080008438-8.