شرکت مهندسی و ساختمان صنایع نفت

از ویکی‌پدیا، دانشنامهٔ آزاد

نسخه‌ای که می‌بینید نسخه‌ای قدیمی از صفحه است که توسط 81.12.94.163 (بحث) در تاریخ ‏۲۱ ژوئیهٔ ۲۰۲۰، ساعت ۰۳:۳۷ ویرایش شده است. این نسخه ممکن است تفاوت‌های عمده‌ای با نسخهٔ فعلی داشته باشد.

شرکت مهندسی و ساختمان صنایع نفت
نوعسهامی عام
بنا نهاده۱۳۶۶
شرکت ملی نفت ایران
دفتر مرکزیپرچم ایران تهران، ایران
مدیر عامل اجراییغلامرضا منوچهری[۱]
رئیس هیئت مدیرهسید ابوالحسن سید خاموشی
خدماتخدمات مهندسی
توسعه میادین نفتی و گازی
درآمدافزایش ۳۰٫۲۰۲ میلیارد ریال (۱۳۹۴)
سود خالصکاهش ۶۷۸ میلیارد ریال (۱۳۹۶)
مجموع داراییکاهش ۴۴٫۹۷۲ میلیارد ریال (۱۳۹۶)[۲]
مالکشرکت سرمایه‌گذاری صندوق بازنشستگی صنعت نفت
وبگاه

شرکت مهندسی و ساختمان صنایع نفت (به‌اختصار: گروه اویک) شرکت خدمات نفت و گاز ایرانی است،[۳] که به عنوان یک شرکت پیمانکار عمومی، در زمینه توسعه میادین نفت و گاز، ارائه خدمات حفاری، خدمات فنی و مهندسی، مدیریت پروژه و پشتیبانی از عملیات تولید نفت و گاز، فعالیت می‌نماید.[۴]

شرکت اویک در سال ۱۳۶۶ توسط شرکت ملی نفت ایران تأسیس شد و هم‌اکنون اکثریت سهام آن متعلق به شرکت سرمایه‌گذاری صندوق بازنشستگی صنعت نفت می‌باشد. از پروژه‌های تکمیل شده توسط این شرکت می‌توان به توسعۀ فازهای ۹ و ۱۰ و ۱۷ و ۱۸ و ۲۰ و ۲۱میدان گازی پارس جنوبی، توسعه میدان نفتی سروش، میدان نفتی نوروز و میدان نفتی آذر، ساخت کارخانه‌های گاز و گازمایع ۱۲۰۰، ۱۳۰۰ ، ۱۵۰۰ و جزیره سیری در خلیج فارس، چندین ایستگاه تقویت فشار گاز ، همچنین توسعه پالایشگاه بندرعباس، پالایشگاه اصفهان و پالایشگاه اراک اشاره کرد.[۵]

این شرکت در زیرمجموعه خود دارای چندین شرکت تخصصی می باشد که هر یک در زمینه های مختلف پروژه های نفت و گاز و پتروشیمی به ارائه خدمات می پردازند.

شرکت مهندسی و ساختمان صنایع نفت در سال مالی ۱۳۹۴ درآمدی بالغ بر ۳ هزار میلیارد تومان کسب نمود و در رتبه ۴۸ از صد شرکت برتر ایران، بر پایه میزان درآمد سالیانه، قرار گرفت.[۶] دفتر مرکزی این شرکت در تهران قرار دارد و بخشی از سهام آن در بازار بورس اوراق بهادار تهران با نماد "شساخت " معامله می‌شود.

منابع

  1. «غلامرضا منوچهری مدیرعامل اویک شد». ana.ir. خبرگزاری آنا. دریافت‌شده در ۲۸ اوت ۲۰۱۹.
  2. «گزارش سالانه گروه اویک». بورس اوراق بهادار تهران.
  3. «مرحله نخست تولید زودهنگام میدان آذر آغاز شد». شانا. ۲۴ اسفند ۱۳۹۵.
  4. «توسعه میدان نفتی آذر به شرکتهای ایرانی واگذار شد». روزنامه جام جم. ٢٩ اردیبهشت ١٣٨٨. بایگانی‌شده از اصلی در ۱۶ سپتامبر ۲۰۱۶.
  5. «فازهای ١٧ و ١٨ پارس جنوبی به بهره‌برداری رسمی رسید». شانا. ۲۷ فروردین ۱۳۹۶.
  6. «فهرست صد شرکت برتر ایران». سازمان مدیریت صنعتی. بایگانی‌شده از اصلی در ۱۲ ژوئن ۲۰۱۸.

پیوند به بیرون