پرش به محتوا

پژوهشگاه نیرو

از ویکی‌پدیا، دانشنامهٔ آزاد
پژوهشگاه نیرو
بنیان‌گذاری۱۳۷۶
گونهسازمان دولتی
هدفمدیریت تحقیقات در صنعت برق و انرژی
ستادتهران
محدودهٔ فعالیت
ایران
رئیسمجید عمیدپور
کارمندان
حدود۷۵۰ نفر تمام وقت هیئت علمی، غیر هیئت علمی و پاره وقت
وبگاه

پژوهشگاه نیرو سازمانی دولتی و وابسته به وزارت نیرو می‌باشد که مسئولیت مدیریت تحقیقات وابسته به صنعت برق و انرژی ایران را به عنوان کارگزار شرکت‌های مادرتخصصی توانیر و تولید نیروی برق حرارتی بر عهده دارد. ریاست این سازمان را در حال حاضر مجید عمیدپور[۱] بر عهده دارد.

پژوهشگاه نیرو در سال ۱۳۷۶ با اخذ مجوز سه پژوهشکده "برق"، "تولید نیرو" و "انتقال و توزیع نیرو " از شورای گسترش آموزش عالی به‌طور رسمی کار خود را آغاز و در سال ۱۳۷۷ با اخذ دو مجوز جدید پژوهشکده‌های "انرژی و محیط زیست" و "کنترل و مدیریت شبکه" را نیز به مجموعه خود افزود و در ادامه با ایجاد "مراکز شیمی و مواد"، "توسعه فناوری توربین‌های بادی" و "آزمایشگاه‌های مرجع" فعالیت‌های خویش را توسعه بخشید. هم‌اکنون با ۴ پژوهشکده، ۱۵ مرکز و ۲۶ گروه پژوهشی علاوه بر پروژه‌های ملی در چندین پروژه بین‌المللی نیز با مشارکت کشورهای پیشرفته صنعتی حضور داشته و سعی دارد نقش خود را در این قبیل پروژه‌ها توسعه بخشد. با توجه به نقش زیر بنایی صنعت برق در رشد و توسعه اقتصادی و اجتماعی کشور، پژوهشگاه نیرو با انجام پروژه‌های بنیادی، کاربردی و توسعه‌ای به منظور پاسخگویی بهتر و بیشتر به نیازهای صنعت برق و رفع مشکلات آن و دستیابی به فناوریهای نوین اقدام به تعریف پروژه برنامه استراتژیک خود همراستا با خواسته‌ها و برنامه‌های استراتژیک وزارت نیرو و برنامه توسعه پنجم کشور و در سال ۱۳۸۷ پس از تبیین بیانیه‌های مأموریت، چشم‌انداز و ارزشهای سازمانی با تحلیل محیط داخل و خارج و همچنین مطالعات تطبیقی در عرصه بین‌المللی استراتژی‌ها و اهداف پژوهشگاه راتدوین و در سال ۱۳۸۹ با استفاده از متدولوژی کارت امتیازی متوازن (BSC) با اجرای برنامه‌ها و دستیابی به اهداف کمی راه رسیدن به چشم‌انداز را هموار نموده‌است.

پژوهشکده‌ها

[ویرایش]

فهرست پروژها

[ویرایش]

منابع

[ویرایش]
  1. «وزیر نیرو در حکمی "مجید عمیدپور" را به عنوان رئیس جدید پژوهشگاه نیرو منصوب کرد». بایگانی‌شده از اصلی در 2022. دریافت‌شده در 2022. تاریخ وارد شده در |accessdate= را بررسی کنید (کمک)
  2. تغییر رویه استراتژیک پژوهشگاه نیرو/ حمایت پژوهشگاه از شرکت‌های دانش بنیان

پیوند به بیرون

[ویرایش]