شهرستان جوانرود: تفاوت میان نسخه‌ها

از ویکی‌پدیا، دانشنامهٔ آزاد
محتوای حذف‌شده محتوای افزوده‌شده
جز واگردانی خودکار خرابکاری بر پایه امتیاز خرابکاری. واگردانی اشتباه ربات را همراه با پیوند تفاوت در کاربر:Dexbot/گزارش اشتباه اعلام کنید. همچنین توصیه میشود حساب کاربری بسازید.
برچسب: واگردانی
Zahedi.24 (بحث | مشارکت‌ها)
بدون خلاصۀ ویرایش
برچسب‌ها: ویرایش همراه ویرایش از وبگاه همراه
خط ۱۱: خط ۱۱:
|جمعیت= ۷۵٬۱۶۹ نفر (۱۳۹۵)
|جمعیت= ۷۵٬۱۶۹ نفر (۱۳۹۵)
|زبان= [[کردی]] سورانی
|زبان= [[کردی]] سورانی
|مذهب=اهل سنت
|مذهب=[[اهل سنت]] [[شافعی]]
|ارتفاع=
|ارتفاع=
|پیش‌شماره=
|پیش‌شماره=

نسخهٔ ‏۱۱ آوریل ۲۰۲۴، ساعت ۲۱:۰۷

شهرستان جوانرود
اطلاعات کلی
کشور ایران
استانکرمانشاه
مرکز شهرستانجوانرود
سایر شهرهاشروینه
بخش‌هابخش مرکزی
بخش کلاشی
سال تأسیس۱۳۶۸[۱]
مردم
جمعیت۷۵٬۱۶۹ نفر (۱۳۹۵)
مذهباهل سنت شافعی

شهرستان جَوانرود از شهرستان‌های استان کرمانشاه در غرب ایران است. مرکز این شهرستان شهر جوانرود (قلعه) است. این شهر از شرق و جنوب شرق با شهرستان روانسر، از شمال با شهرستان پاوه، از شمال غربی با کشور عراق و از جنوب و غرب با شهرستان ثلاث باباجانی همسایه‌است. براساس آمار سال ۱۳۹۵ جمعیت این شهرستان ۷۵٬۱۶۹ نفر بوده‌است.

آب و هوای این شهر از نوع معتدل کوهستانی بوده و از مناطق خوش آب و هوای استان کرمانشاه به‌شمار می‌رود. شهر جوانرود در درون یک دره واقع شده‌است و کوهستانی می‌باشد به طوری که کوه شاهو به صورت دیواره‌ای در حدود ۴ کیلومتری شمال آن قرار گرفته‌است از مناطق تفریحی این شهرستان می‌توان زیبا پارک هلانیه، پارک ورودی شهر، منطقه تفریحی شهر زیبای شروینه سفیدبرگ، باغهای سرود و صفی‌آباد و چشمه‌نزار را نام برد.

موقعیت شهرستان جوانرود
موقعیت شهرستان جوانرود

تقسیمات کشوری

شهرها: جوانرود

وضعیت اقتصادی و اجتماعی

در سال ۱۳۹۵ شهرستان جوانرود با نرخ بیکاری ۴۷ درصدی بالاترین نرخ بیکاری را در استان کرمانشاه و همچنین دومین نرخ بیکاری را در سراسر ایران پس از بشاگرد در استان هرمزگان داشته‌است.[۲]

برق‌رسانی

در تاریخ ۱۰ شهریور ۱۳۹۹ روستای گویزه واقع در بخش کلاشی شهرستان جوانرود به شبکهٔ برق سراسری متصل شد. به گفتهٔ امیدعلی مرآتی مدیرعامل شرکت توزیع برق استان کرمانشاه با برق‌رسانی به این روستا، تمام روستاهای شهرستان جوانرود دارای برق شده‌اند و گویزه آخرین روستای این شهرستان بوده که به برق متصل شده‌است.[۳]

صنایع و معادن

معادن استان کرمانشاه در قالب پنج پهنۀ معدنی دسته‌بندی شده‌اند. بر این اساس در پهنۀ جوانرود-روانسر معادن سیلیس شناسایی شده‌است.[۴]

منابع

  1. «بانک اطلاعات تقسیمات کشوری». وبگاه رسمی وزارت کشور ایران. بایگانی‌شده از اصلی در ۹ مه ۲۰۱۳. دریافت‌شده در ۷ مرداد ۱۳۹۲.
  2. رادیو فردا: نوبخت نرخ بیکاری ۶۰ درصدی در برخی از شهرهای ایران را تکذیب کرد، نوشته‌شده در ۱۱ مهر ۱۳۹۶؛ بازدید در ۱۱ مهر ۱۳۹۶.
  3. خبرگزاری کُردپرس: آخرین روستای جوانرود، به شبکه برق وصل شد، نوشته‌شده در ۱۱ شهریور ١٣۹۹؛[پیوند مرده] بازدید در ۱۱ شهریور ١٣۹۹.
  4. خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا): گاهی با یک مصوبه باید کرکرۀ معادن را پایین بکشیم، نوشته‌شده در ۱۸ شهریور ۱۴۰۰؛ بازدید در ۱۸ شهریور ۱۴۰۰.