جزایر فالکلند

از ویکی‌پدیا، دانشنامهٔ آزاد
پرش به: ناوبری، جستجو

مختصات: غربی′۵۱°۵۷ جنوبی′۴۲°۵۱ / خطای عبارت: عملگر < دور از انتظار ۵۱٫۷شمالی / خطای عبارت: کلمه ناشناخته «w»;۵۱٫۷

جزایر مالویناس
جزایر فالکلند
Islas Malvinas
Falkland Islands
فالکلند
شعار ملیآرزومند راستی باش
سرود ملیخدا ملکه را نگاه بدارد
پایتخت
(و بزرگترین شهر)
استانلی
غربی′۵۱°۵۷ جنوبی′۴۲°۵۱ / خطای عبارت: عملگر < دور از انتظار ۵۱٫۷شمالی / خطای عبارت: کلمه ناشناخته «w»;۵۱٫۷
زبان رسمی زبان انگلیسی
نوع حکومت قلمروی فراسوی دریای
بریتانیای کبیر
نام حاکمان 
• رئیس ایالت
فرماندار
• مدیر عامل

ملکه الیزابت دوم
نایجل هايوود
تیم تحوروگود 
موارد منجر به تشکیل
روز آزادی
۱۴ ژوئن ۱۹۸۲
مساحت
 -  مساحت ۱۲۲۰۰کیلومتر مربع (۱۶۲ام)
 -  آب‌ها (٪) ۰
جمعیت
 -  سرشماری ۳٬۰۶۰ 
(۲۲۶ام)
 -  تراکم جمعیت ۰.۲۵‎/km۲‏ (۲۴۰ام)
واحد پول پوند جزایر فالکلند (FKP)
منطقه زمانی UTC (ساعت جهانی-4)
 -  تابستانی (DST) UTC (ساعت جهانی)
دامنه اینترنتی .fk
پیش‌شماره تلفنی +۵۰۰

جزایر فالکلند (به انگلیسی: Falkland Islands) (به اسپانیایی: Islas Malvinas جزایر مالویناس) مجمع‌الجزایری در آمریکای جنوبی است که در اقیانوس اطلس جنوبی قرار گرفته، و مرکز آن شهر استانلی است. این جزایر به کشور بریتانیا تعلق دارند.

محتویات

جغرافیا [ویرایش]

LocationFalklandIslands.png

جزایر فالکلند دربرگیرندهٔ دو جزیرهٔ بزرگ و مهم فالکلند شرقی و فالکلند غربی و نزدیک به ۷۷۶ جزیرهٔ کوچک است، که روی‌هم‌رفته ۱۲,۱۷۳ کیلومتر مربع پهناوری دارند و در فاصلهٔ ۴۸۳ کیلومتری کرانه‌های شرقی آرژانتین قرار گرفته‌اند.

نامگذاری [ویرایش]

نام فارسی آن دخیل از انگلیسی است. یر سر نامگذاری جزایر و همچنین تقدّم در اکتشاف جزایر اختلاف بسیار است. طبق روایت انگلیسی، ناخدای انگلیسی جان استرانگ این جزایر را در ۱۶۹۰ کشف کرد و به احترام انتونی کری، پنجمین وایکانت فالکلند در اسکاتلند این نام را بر این جزایر گذاشت.

• جزایر مالویناس (Islas Malvinas در زبان اسپانیایی، در فرانسوی "Malouines"): این نام را ملوانان فرانسوی در ۱۶۹۰ به این جزایر دادند. این نام از نام سنت مالو در بریتانی فرانسه گرفته شده‌است.

• جزایر سبالد (Sebald Islands نامی فراموش شده): از هلندی و به افتخار سبالد دویرت.

مناقشه بریتانیا و آرژانتین بر سر فالکلند [ویرایش]

• آرژانتین می‌گوید این جزایر را ماژلان با ناوگان اسپانیا کشف کرده و از ۱۷۶۷ یک فرماندار اسپانیایی که به بوئنوس آیرس گزارش می داده بر این جزایر حکم رانده است. آرژانتین می گوید حق حاکمیت بر این جزایر را از پادشاهی اسپانیا به ارث برده است.

• انگلیس می گوید اسپاییایی ها حق حاکمیت جزیره را در ۱۷۶۵ به انگلیسی ها واگذار کرده اند و از آن زمان تا به حال این جزایر تحت حاکمیت بریتانیا بوده اند.

• در سال ۱۹۸۲ آرژانتین به این جزایر حمله کرد اما بریتانیا در جنگی شدید و کوتاه مدت که حدود ۹۰۰ کشته داشت دوباره جزیره را پس گرفت.

• جزایر فالکلند با آرژانتین ۴۸۰ کیلومتر و با بریتانیا ۱۳۰۰۰ کیلومتر فاصله دارد.

جستارهای وابسته [ویرایش]

پیوند به بیرون [ویرایش]

منابع [ویرایش]

جستجو در ویکی‌انبار در ویکی‌انبار پرونده‌هایی دربارهٔ جزایر فالکلند موجود است.

Wikipedia contributors, "Falkland Islands," Wikipedia, The Free Encyclopedia, http://en.wikipedia.org/w/index.php?title=Falkland_Islands&oldid=197192501