غلامرضا مصباحیمقدم
برای تأییدپذیری کامل این مقاله به منابع بیشتری نیاز است. (مه ۲۰۱۷) |
این مقاله دارای فهرستی از منابع، پیوندهای بیرونی یا بخش مطالعهٔ بیشتر است، اما به خاطر نداشتن پانویس و یادکردهای درونخطی، منابع آن همچنان مبهم هستند. لطفاً با افزودن یادکردهای دقیق این مقاله را بهبود دهید. |
این مقاله نیازمند ویکیسازی است. لطفاً با توجه به راهنمای ویرایش و شیوهنامه، محتوای آن را بهبود بخشید. |
غلامرضا مصباحیمقدم | |
---|---|
![]() | |
اطلاعات شخصی | |
زاده | ۲۰ تیر ۱۳۳۰ (۶۹ سال) مشهد، ایران |
پیشه | روحانی سیاستمدار |
دین | اسلام |
وبگاه | http://mesbahi.ir |
غلامرضا مصباحی مقدم (زاده ۲۰ تیر ۱۳۳۰ در مشهد) مجتهد و سیاستمدار اصولگرا، نماینده سابق مجلس شورای اسلامی در ادوار هفتم، هشتم و نهم، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام،[۱] رئیس کمیسیون امور زیربنایی و تولیدی[۲]این مجمع و نماینده مجلس خبرگان رهبری است.[۳] وی سطح خارج فقه و اصول را محضر آیات عظام فاضل لنکرانی، جعفر سبحانی، وحید خراسانی گذراند و به رتبه اجتهاد[۴] رسید. وی مدرس دورههای فقه و فقه الاقتصاد در حوزه و دانشگاه است. او مؤسس و رئیس کمیته فقهی سازمان بورس و اوراق بهادار ایران است.[۵] مصباحی مقدم در انتخابات سال ۱۳۹۴ مجلس خبرگان رهبری موفق به کسب رای برای حضور در مجلس خبرگان پنجم نشد اما با شرکت مجدد در انتخابات میاندورهای توانست از تهران بعنوان نماینده انتخاب شود.
زندگی[ویرایش]
غلامرضا مصباحی مقدم در سال ۱۳۳۰ در مشهد و در خانودهای مذهبی متولد شد. وی همزمان با اوج گرفتن انقلاب اسلامی بهطور گسترده در راهپیماییهای علیه دودمان پهلوی حضور یافت. در خصوص دیگر مبارزات وی در آن دوران میتوان به حضور در درگیریهای طلاب با ساواک و نیروهای گارد شاهنشاهی در ۱۹ دیماه سال ۱۳۵۶ در مدرسه فیضیه قم اشاره کرد. همین فعالیتها موجب شد تا دو بار به دستگاه اطلاعاتی پهلوی (ساواک) احضار شود که یکبار آن در شهر قم بوده و بار دوم در گچساران احضار شدهاست.
غلامرضا مصباحی مقدم با شروع جنگ ایران و عراق به جبهههای جنگ رفت و به مدت ۶ ماه در جبهه بود. در عین حال، به تحصیلات حوزوی خود ادامه داد. وی در سال ۱۳۶۲ در رشته اقتصاد کارشناسی ارشد گرفته و سه سال بعد به عضویت شورای عالی آموزش و پرورش درآمد که این عضویت تاکنون ادامه دارد. ریاست مرکز تحقیقات اسلامی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و همچنین ریاست گروه اقتصاد پژوهشگاه حوزه و دانشگاه در قم را میتوان از دیگر فعالیتهای علمی مصباحی مقدم در دهه ۶۰ ذکر کرد.
از جمله فعالیتهای تحقیقاتی مصباحی مقدم دردهه ۷۰ میتوان به مواردی چون ریاست دانشکده الهیات و معارف اسلامی دانشگاه تهران در سالهای ۱۳۷۵ تا ۱۳۷۷، معاونت پژوهشی دانشگاه امام صادق، عضویت در هیئت امنای پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی طی دو دوره چهارساله و ریاست بر گروه اقتصاد شورای بررسی متون و کتب علوم انسانی دانشگاهها از سال ۱۳۷۵ اشاره کرد که تاکنون ادامه دارد.
علاوه بر اینها وی ۹ کتاب تحقیقی تخصصی در خصوص اقتصاد اسلامی نوشتهاست. از دیگر فعالیتهای وی دو دوره فقه الاقتصاد در دانشگاه امام صادق و راهنمایی حدود سی رساله دکترا، بیش از پنجاه پایاننامه کارشناسی ارشد و تدریس در دانشگاه امام صادق با رتبه استاد تمام میتوان نام برد.
وی در سال ۱۳۷۸ به عضویت در شورای مرکزی جامعه روحانیت مبارز درآمد.[۶][نیازمند منبع] مصباحی هماکنون سخنگوی مهمترین حزب اصولگرایان، جامعه روحانیت مبارز است.[۷][نیازمند منبع]
- عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با حکم علی خامنهای[۸][۹]
- عضو جامعه روحانیت مبارز تهران[۱۰][نیازمند منبع]
- رئیس کمیته فقهی سازمان بورس[۱۱][نیازمند منبع]
- عضو ستاد تأیید و گزینش هیئت علمی دانشگاهها در وزارت علوم[نیازمند منبع]
وی دارای درجه کارشناسی ارشد اقتصاد و دکترای فقه میباشد.[نیازمند منبع]
برخی نظرات اقتصادی[ویرایش]
مصباحی مقدم:صادر کننده میگوید شما یک بار دیگر قیمت ارز را بالا ببرید که من سود کنم و برای من باصرفه باشد و دائماً میگویند که وارد کنندهها استفاده میکنند و شرکتهای خارجی کالاها را به کشور ما صادر میکنند، اینها آدرسهای غلط است، باید در مطبوعات افشا کرد و توضیح داد که این استدلال، استدلال غلطی است.[۱۲]
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام دربارهٔ پیشبینی شرکت نفت از میزان ممکن برای صادرات فرآوردههای نفتی گفت: یک پیشبینی هم سال ۱۳۸۵ توسط خود شرکت نفت صورت گرفته که اگر ما صرفه جویی کنیم میتوانیم سالیانه ۱۰۰ میلیارد دلار صادرات فرآوردههای نفتی را داشته باشیم.[۱۳]
پانویس[ویرایش]
- ↑ «انتصاب رئیس، دبیر و اعضای مجمع تشخیص مصلحت نظام». www.leader.ir. دریافتشده در ۲۰۲۰-۰۵-۳۰.
- ↑ 10 (۲۰۱۷-۱۰-۲۸). «مصباحی مقدم رئیس کمیسیون زیربنایی مجمع تشخیص مصلحت نظام شد». ایرنا. دریافتشده در ۲۰۲۰-۰۵-۳۰.
- ↑ «اعلام نتیجه نهایی انتخابات مجلس خبرگان رهبری در تهران/مصباحی مقدم رأی آورد». خبرآنلاین. ۲۰۲۰-۰۲-۲۳. دریافتشده در ۲۰۲۰-۰۵-۳۰.
- ↑ «زندگینامه آیت الله مصباحی مقدم | دکتر مصباحی مقدم». دریافتشده در ۲۰۲۰-۰۵-۳۰.
- ↑ «سوابق اجرایی | دکتر مصباحی مقدم». دریافتشده در ۲۰۲۰-۰۵-۳۰.
- ↑ «سوابق اعضای جدید جامعه روحانیت مبارز/ شاگردان امام روحالله (ره) در مهمترین تشکل سیاسی روحانیت- اخبار سیاسی - اخبار تسنیم - Tasnim». خبرگزاری تسنیم - Tasnim. دریافتشده در ۲۰۱۹-۰۶-۲۷.
- ↑ «خبرگزاری فارس - جزییات جدید تغییر ساختار جامعه روحانیت مبارز/ تشکلهای اصولگرا راه را برای جوانان باز کنند». خبرگزاری فارس. ۲۰۱۸-۰۷-۱۱. دریافتشده در ۲۰۱۹-۰۶-۲۷.
- ↑ «مجمع تشخیص مصلحت نظام». www.maslahat.ir. دریافتشده در ۲۰۱۹-۰۶-۲۷.
- ↑ «اعضای دوره جدید مجمع تشخیص مصلحت نظام منصوب شدند». ۲۴ اسفند ۱۳۹۰.
- ↑ «سوابق اعضای جدید جامعه روحانیت مبارز/ شاگردان امام روحالله (ره) در مهمترین تشکل سیاسی روحانیت- اخبار سیاسی - اخبار تسنیم - Tasnim». خبرگزاری تسنیم - Tasnim. دریافتشده در ۲۰۱۹-۰۶-۲۷.
- ↑ «بازار سرمایه کاملاً شرعی است». ایسنا. ۲۰۱۹-۰۶-۱۶. دریافتشده در ۲۰۱۹-۰۶-۲۷.
- ↑ «نشست اقتصادی مصباحی مقدم در بازارنیوز». بازارنیوز.
- ↑ «مصاحبه با پایگاه بازارنیوز». بازارنیوز.
منابع[ویرایش]
- پایگاه شخصی دکتر غلامرضا مصباحی مقدم
- دانشگاه امام صادق/ غلامرضا مصباحی مقدم
- آفتاب
- مجمع تشخیص مصلحت نظام
- مشرق نیوز
پیوند به بیرون[ویرایش]
![]() |
در ویکیانبار پروندههایی دربارهٔ غلامرضا مصباحیمقدم موجود است. |
- استادان دانشگاه امام صادق
- اصولگرایان اهل ایران
- اعضای ائتلاف آبادگران ایران اسلامی
- اعضای جامعه روحانیت مبارز تهران
- افراد زنده
- اهالی مشهد
- دانشآموختگان دانشگاه تهران
- روحانیان سیاستمدار رزمنده در جنگ ایران و عراق
- روحانیان شیعه اهل ایران
- زادگان ۱۳۳۰
- زادگان ۱۹۵۱ (میلادی)
- نمایندگان تهران، ری، شمیرانات و اسلامشهر در مجلس شورای اسلامی
- نمایندگان دوره نهم مجلس شورای اسلامی
- نمایندگان دوره هشتم مجلس شورای اسلامی
- نمایندگان دوره هفتم مجلس شورای اسلامی