قالب‌سازی

از ویکی‌پدیا، دانشنامهٔ آزاد

نسخه‌ای که می‌بینید نسخه‌ای قدیمی از صفحه است که توسط Reyhaneyahya (بحث | مشارکت‌ها) در تاریخ ‏۳۰ مارس ۲۰۲۱، ساعت ۱۳:۵۶ ویرایش شده است. این نسخه ممکن است تفاوت‌های عمده‌ای با نسخهٔ فعلی داشته باشد.

قالب‌سازی، (به انگلیسی: Molding) یکی از فرایندهای تولید قطعه است.

انواع قالب‌های صنعتی

قالب‌های صنعتی که از آن‌ها برای تولید استفاده می‌شود بنا به روش تولید قطعه انواع گوناگونی دارند که با توجه به قطعه نهایی و ویژگی‌هایی که از آن قطعه مورد انتظار است نوع قالب نیز تفاوت می‌کند، به‌طور کلی قالب‌ها را می‌توان به چهار دسته تقسیم کرد:

  1. قالب‌های ریخته‌گری
  2. قالب‌های تزریق پلاستیک
  3. قالب‌های آهنگری
  4. قالب‌های پرس شامل:
    1. قالب‌های برش
    2. قالب‌های کشش
    3. قالب‌های فرم
    4. قالب‌های خم

تاریخچه قالب سازی

قالب تزریق پلاستیک در اواخر قرن نوزدهم اختراع شد ، و اولین ماشین قالب‌ریزی در سال 1872 توسط دو برادر ، جان و اشعیا وسلی هایات شکل گرفت. درحالی‌که این دستگاه طبق استانداردهای امروزی ساده بود ، اما به‌سرعت منجر به رشد صنعت تولید پلاستیک‌ و قالب سازی پلاستیک نوپا شد ، جایی که شانه‌ها ، دکمه‌ها و … با پلاستیک تولید می‌شدند.

در سال 1903 ، دو دانشمند آلمانی ، آرتور آیشنگروون و تئودور بکر ، تغییراتی در محلول استات سلولز ایجاد کردند دکه به‌طور قابل‌توجهی کمتر از گزینه‌های قبلی قابل اشتعال بود. درحالی‌که دهه 1930 برای بسیاری از مردم، زمان تاریکی بود ، برای صنعت تولید قالب پلاستیک یک دهه پر از نوآوری بود. بسیاری از محبوب‌ترین ترموپلاستیک ها ، مانند پلی الیفین ها ، پلی استایرن و پلی وینیل کلرید (PVC) در این زمان اختراع شدند. با شروع جنگ جهانی دوم و استفاده از هواپیماهای بزرگ منجر به پیشرفت علم موتور و خودرو شد و در این زمان تقاضای زیادی برای تولید انبوه ارزان قیمت وجود داشت و قالب سازی پلاستیک بیش‌ازپیش موردتوجه قرار گرفت. به‌تدریج پلاستیک و همین‌طور قالب تزریق پلاستیک محبوبیت و تقاضایشان بیشتر شد. پیشرفت قالب‌سازی پلاستیک در این دوره در درجه اول به تولیدات کارآمد محصولات پلاستیکی برمی‌گردد و سپس به مقرون به صرفه بودن محصولات در مقیاس بزرگ برمی‌گردد.

نگارخانه

قطعات تولید شده توسط قالب تزریق پلاستیک

قالب گچی

قالب چوبی

قالب پلیمری

قالب سنگی

منابع

قالب سازی