سکوت برهها (فیلم)
سکوت برهها | |
---|---|
![]() پوستر فیلم سکوت برهها با تصویری از جودی فاستر | |
کارگردان | جاناتان دمی |
تهیهکننده | رون بزمن
ادوارد ساکسون کنث اوت |
نویسنده | توماس هریس (داستان) تد تلی (فیلمنامه) |
بازیگران | جودی فاستر آنتونی هاپکینز اسکات گلن تد لواین آنتونی هیلد بروک اسمیت کیسی لمونز |
موسیقی | هاوارد شور |
فیلمبردار | تاک فوجیموتو |
تدوینگر | کریگ مککی |
توزیعکننده | اوریون پیکچرز |
تاریخهای انتشار |
|
مدت زمان | ۱۱۸ دقیقه |
زبان | انگلیسی |
هزینهٔ فیلم | ۱۹ میلیون دلار |
فروش گیشه | ۲۷۲.۷ میلیون دلار |
سکوت برهها (به انگلیسی: The Silence of the Lambs) یک فیلم دلهرهآور ترسناک روانشناختی به کارگردانی جاناتان دمی محصول سال ۱۹۹۱ ایالات متحده آمریکا است که بازیگرانی همچون جودی فاستر، آنتونی هاپکینز و اسکات گلن در آن به ایفای نقش پرداختهاند. فیلم بر اساس رمانی به همین نام نوشتهٔ توماس هریس (۱۹۸۸ میلادی) ساختهشده و به هانیبال لکتر، نابغهٔ روانپزشکی، آدمخوار و آدمکش زنجیرهای میپردازد.
در این فیلم، کلاریس استارلینگ، کارآموز جوان افبیآی توسط جک کرافورد مأموریت مییابد که با هانیبال لکتر گفتگو نماید، زیرا ممکن است بتواند به آنها در پیدا کردن بیل بوفالو که آدمکشی زنجیرهای است و پوست قربانیانش را از تن جدا مینماید، کمک نماید.
سکوت برهها در ۱۴ فوریهٔ ۱۹۹۱ میلادی اکران شد و ۲۷۲٫۷ میلیون دلار فروش داشت، در حالی که بودجهٔ فیلم ۱۹ میلیون دلار بود. این فیلم سومین فیلمی است پس از در یک شب اتفاق افتاد و دیوانه از قفس پرید که برندهٔ همهٔ ۵ شاخهٔ اصلی جایزهٔ اسکار شد: بهترین فیلم، بهترین بازیگر نقش اول مرد، بهترین بازیگر نقش اول زن، بهترین کارگردانی، و بهترین فیلمنامه اقتباسی. همچنین نخستین (و تاکنون تنها) فیلم برندهٔ جایزهٔ اسکار بهترین فیلم در ژانر ترسناک است و نیز، پس از جنگیر در سال ۱۹۷۳ میلادی و آروارهها در ۱۹۷۵ میلادی، سومین فیلم از این نوع است که برای دریافت این جایزه نامزد شدهاند.[۱]
داستان[ویرایش]
کلاریس استارلینگ (جودی فاستر) توسط جک کرافورد (اسکات گلن) از آکادمی آموزشی افبیآی در کوانتیکوو، ویرجینیا انتخاب میشود. کرافورد به استارلینگ مأموریت میدهد که با هانیبال لکتر (آنتونی هاپکینز) که یک روانشناس و قاتل زنجیرهای است، گفتگو نماید چرا که اعتقاد دارد که لکتر ممکن است بتواند به آنها در پیدا کردن «بیل بوفالو» (قاتلی زنجیرهای که پوست قربانیانش را از تن جدا مینماید) کمک نماید.
استارلینگ به بیمارستان روانی در بالتیمور میرود و در آنجا دکتر فردریک چیلتون (آنتونی هیلد) او را به سلول دکتر لکتر راهنمایی میکند. در ابتدا دکتر لکتر آرام است اما به ناگهان عصبانی میشود چرا که استارلینگ سعی دارد از او اطلاعات بکشد. در حالی که استارلینگ با ترس در حال ترک سلول است، یکی از بیماران به کلاریس توهین بدی میکند که لکتر این عمل را بسیار زشت میپندارد و استارلینگ را صدا میکند که برگردد و به او میگوید که به دنبال یکی از بیماران سابقش بگردد. این راهنمایی، استارلینگ را به یک زیرزمین سوق میدهد که در آنجا جسد یکی از بیماران سابق لکتر را پیدا میکند.
استارلینگ به پیش لکتر بر میگردد و لکتر به او میگوید که این جسد به بیل بوفالو مرتبط است. استارلینگ به لکتر پیشنهاد میدهد در صورتیکه به او در این زمینه کمک کند، از کلینیک دکتر چیلتون به جایی دیگر منتقل شود.
هنگامیکه بیل بوفالو دختر یک سناتور را میدزدد، کرافورد به استارلینگ اجازه میدهد که به دروغ این پیشنهاد را به لکتر بدهد که در صورتیکه به آنها در پیدا کردن بیل بوفالو کمک نماید، او را به زندانی دیگر منتقل کنند. در عوض، لکتر یک بازی یکبهیک را با استارلینگ شروع مینماید و به او پیشنهاد میکند که اطلاعات جامعی در مورد بیل بوفالو در اختیار آنها قرار بدهد و در عوض استارلینگ نیز از گذشتهٔ خود برای لکتر بگوید، چیزی که قبلاً کرافورد به استارلینگ هشدار داده بود که برای لکتر بازگو نکند چرا که لکتر میتواند در وجود استارلینگ رخنه نماید.
چیلتون نیز که پنهانی به مکالمات استارلینگ گوش میدهد، پیشنهاد انتقال لکتر را با سناتور در میان میگذارد و لکتر را به ممفیس منتقل میکند، و در مقابل، لکتر مقداری اطلاعات در مورد بیل بوفالو به مقامات ارائه میدهد.
بار دیگر استارلینگ دکتر لکتر را در سلول اختصاصیاش در تنسی ملاقات میکند و از او میخواهد که نامی را که برای مقامات گفتهاست رمزگشایی کند؛ ولی لکتر درخواست استارلینگ را برای کمک رد مینماید و او را مجبور میسازد که خاطرات دوران کودکی اش را بازگو کند. استارلینگ به لکتر میگوید که چگونه یتیم شدهاست و به مزرعه یکی از خویشاوندان منتقل شدهاست و هنگامی که در آن مزرعه با صحنهٔ سلاخی گوسفندان روبرو شده و تلاش نافرجامی جهت نجات یکی از گوسفندان میکند، او را به یتیم خانه میفرستند. لکتر نیز در مقابل پرونده بیل بوفالو را که استارلینگ قبلاً به او داده بود، به او باز میگرداند که در این لحظه استارلینگ توسط دکتر چیلتون و تعدادی پلیس از آنجا به بیرون هدایت میشود. در همان روز لکتر دو تن ازنگهبانان را کشته و از آنجا فرار میکند.
استارلینگ گفتههای لکتر را به دقت بررسی میکند و میفهمد که بیل بوفالو اولین قربانیاش را شخصاً میشناختهاست. استارلینگ به خانهٔ اولین قربانی سفر میکند و در آنجا متوجه میشود که بیل بوفالو یک خیاط است چرا که لباسها و الگوی آنهادقیقا شبیه الگوی کندهشدن پوست قربانیان است. استارلینگ به کرافورد زنگ میزند تا او را از این موضوع آگاه سازد که بیل بوفالو سعی دارد لباسی از پوست قربانیانش برای خود تهیه کند و کرافورد به او میگوید که در حال رفتن به شهری دیگر برای دستگیری فردی به نام جیم گامب است که چندین بار تقاضای جراحی تغییر جنسیت دادهاست که این تقاضا توسط بیمارستان رد شدهاست.
استارلینگ به مصاحبه با دوست اولین قربانی بیل بوفالو ادامه میدهد و سرانجام یه خانه جک گوردون میرسد و در آنجا متوجه میشود که جک همان جیم گامب است. استارلینگ او را تا یک زیرزمین چندین اتاقه دنبال میکند، جاییکه دختر ربودهشدهٔ سناتور را، زنده و درون یک چاه مییابد. گامب پس از خاموش کردن چراغهای زیرزمین، در تاریکی و با استفاده از دوربین دید در شب استارلینگ را دنبال میکند؛ ولی هنگامی که میخواهد اسلحهاش را آماده کند تا استارلینگ را بکشد، استارلینگ متوجه مکان گامب شده و به او شلیک میکند و او را میکشد.
در خاتمه در جشن فارغالتحصیلی آکادمی افبیآی، لکتر طی تماس تلفنی به کلاریس میگوید: «سراغ تو نمیآیم، چون دنیا با وجود آدمهایی چون تو جالبتر است.»
بازیگران[ویرایش]
- جودی فاستر در نقش کلاریس استارلینگ
- آنتونی هاپکینز در نقش دکتر هانیبال لکتر
- اسکات گلن در نقش جک کرافورد
- تد لواین در نقش جیم "بوفالو بیل" گامب
- آنتونی هیلد در نقش دکتر فردریک چیلتون
- بروک اسمیت در نقش کاترین مارتین
- دایان بیکر در نقش سناتور روث مارتین
- کیسی لمونز در نقش آدرلیا مپ
- فرانکی فیزن در نقش بارنی ماتیوس
- تریسی والتر در نقش لامار
- چارلز نپیر در نقش ستوان بویل
جوایز[ویرایش]
فروش گیشهها[ویرایش]
- هفته اول اکران: (۸۱۴، ۷۶۶، ۱۳) دلار در ۴۹۷، ۱ سینما
- درصد جمع کل: % ۵، ۱۰
- مجموع فروش در ایالات متحده: (۹۲۲، ۷۴۲، ۱۳۰) دلار
- فروش جهانی: (۰۰۰، ۷۰۰، ۲۷۲) دلار
منابع[ویرایش]
- ↑ "15 Facts About 'The Silence of the Lambs' You Didn't Know". Hollywood.com. Retrieved 12 September 2015.
پیوند به بیرون[ویرایش]
- فیلمهای ۱۹۹۱ (میلادی)
- آثار برنده جایزه ادگار
- آثار موسیقی هاوارد شور
- افبیآی در ادبیات داستانی
- برندگان جایزه اسکار بهترین فیلم
- بیمارستان جانز هاپکینز در ادبیات داستانی
- تراجنسیتی در فیلم
- فیلمها به زبان انگلیسی
- فیلمها درباره کودکربایی
- فیلمهای آدمکش زنجیرهای دهه ۱۹۹۰ (میلادی)
- فیلمهای آدمکشهای زنجیرهای ایالات متحده آمریکا
- فیلمهای اقتباس شده از رمانهای مهیج
- فیلمهای اوریون پیکچرز
- فیلمهای ایالات متحده آمریکا
- فیلمهای بازراهاندازی
- فیلمهای برنده اسکار بهترین بازیگر نقش اول زن
- فیلمهای برنده اسکار بهترین بازیگر نقش اول مرد
- فیلمهای برنده جایزه اسکار بهترین فیلمنامه اقتباسی
- فیلمهای برنده جایزه بفتا
- فیلمهای برنده جایزه گلدن گلوب بهترین بازیگر زن فیلم درام
- فیلمهای ترسناک ۱۹۹۱ (میلادی)
- فیلمهای ترسناک آمریکایی
- فیلمهای ترسناک روانشناختی آمریکایی
- فیلمهای ترسناک مرتبط با دگرباشی
- فیلمهای جاناتان دمی
- فیلمهای جنایی-درام آمریکایی
- فیلمهای جنایی-درام دهه ۱۹۹۰ (میلادی)
- فیلمهای جنایی-هیجانی آمریکایی
- فیلمهای جنایی دهه ۱۹۹۰ (میلادی)
- فیلمهای جنایی مهیج دهه ۱۹۹۰ (میلادی)
- فیلمهای در مورد آدمربایی
- فیلمهای درام ۱۹۹۱ (میلادی)
- فیلمهای درباره روانآزاران
- فیلمهای درباره همنوعخواری
- فیلمهای دنباله
- فیلمهای فیلمبرداری شده در باهاما
- فیلمهای فیلمبرداریشده در پنسیلوانیا
- فیلمهای فیلمبرداریشده در مریلند
- فیلمهای فیلمبرداریشده در واشینگتن، دی.سی.
- فیلمهای فیلمبرداریشده در ویرجینیا
- فیلمهای فیلمبرداریشده در ویرجینیای غربی
- فیلمهای کارآگاهی پلیسی آمریکایی
- فیلمهای کاراگاهی پلیسی
- فیلمهای مربوط به دگرباشان جنسی دهه ۱۹۹۰ (میلادی)
- فیلمهای مهیج دهه ۱۹۹۰ (میلادی)
- فیلمهای مهیج روانشناسانه
- فیلمهای واقعشده در اوهایو
- فیلمهای واقعشده در ایلینوی
- فیلمهای واقعشده در بالتیمور
- فیلمهای واقعشده در تنسی
- فیلمهای واقعشده در ممفیس، تنسی
- فیلمهای واقعشده در واشینگتن دی سی
- فیلمهای واقعشده در ویرجینیا
- فیلمهای هیجانی ترسناک آمریکایی
- فیلمهای هیجانی ترسناک دهه ۱۹۹۰ (میلادی)
- فیلمهایی که کارگردانشان جایزه اسکار گرفتهاند
- گنجینه ملی فیلم آمریکا
- هانیبال
- هانیبال لکتر
- همنوعخواری در ادبیات داستانی