حرکت انتقالی زمین: تفاوت میان نسخه‌ها

از ویکی‌پدیا، دانشنامهٔ آزاد
محتوای حذف‌شده محتوای افزوده‌شده
←‏لید: افزودن پیوند
گسترش مقاله
خط ۱: خط ۱:
[[پرونده:North season.jpg|بندانگشتی|تصویری از دوران زمین به دور خورشید.]]
[[پرونده:North season.jpg|بندانگشتی|تصویری از دوران زمین به دور خورشید.]]
حرکت [[زمین]] به دور [[خورشید]] در خلاف جهت حرکت عقربه‌های ساعت را ([[مدار بیضی]] شکل که خورشید در یکی از کانون‌های آن واقع است) '''حرکت انتقالی زمین''' می‌گویند. در این خصوص انسان حرکت واقعی را نمی‌بیند بلکه حرکت ظاهری خورشید را می‌بیند که به نظر می‌رسد در یک سال یک بار به دور زمین می‌گردد. این مدار ظاهری خورشید [[دائرةالبروج]] نامیده می‌شود. نواری به عرض ۸ درجه در هر سوی دائرةالبروج را [[منطقةالبروج]] می‌خوانند. ۱۲ [[صورت فلکی]] بر این نوار قرار دارند که خورشید در حرکت ظاهریش هر سال یکبار از آنها می‌گذرد.
حرکت [[زمین]] به دور [[خورشید]] در خلاف جهت حرکت عقربه‌های ساعت را ([[مدار بیضی]] شکل که خورشید در یکی از کانون‌های آن واقع است) '''حرکت انتقالی زمین''' و آن مسیر را '''مدار زمین''' می‌گویند. در این خصوص انسان حرکت واقعی را نمی‌بیند بلکه حرکت ظاهری خورشید را می‌بیند که به نظر می‌رسد در یک سال یک بار به دور زمین می‌گردد. این مدار ظاهری خورشید [[دائرةالبروج]] نامیده می‌شود. نواری به عرض ۸ درجه در هر سوی دائرةالبروج را [[منطقةالبروج]] می‌خوانند. ۱۲ [[صورت فلکی]] بر این نوار قرار دارند که خورشید در حرکت ظاهریش هر سال یکبار از آنها می‌گذرد.

فاصلهٔ متوسط بین زمین و خورشید ۱۴۹٫۶۰ میلیون کیلومتر (۹۲۹۶۰۰۰۰ مایل) است،<ref>{{cite web| url = http://solarsystem.nasa.gov/planets/profile.cfm?Display=Facts&Object=Sun | title = Sun: Facts & Figures | work = Solar System Exploration | publisher = National Aeronautics and Space Administration | accessdate = July 29, 2015}}</ref> و طی یک مدار کامل در هر ۳۶۵٫۲۵۶ روز رخ می‌دهد


== جستارهای وابسته ==
== جستارهای وابسته ==

نسخهٔ ‏۵ آوریل ۲۰۱۷، ساعت ۲۳:۲۶

تصویری از دوران زمین به دور خورشید.

حرکت زمین به دور خورشید در خلاف جهت حرکت عقربه‌های ساعت را (مدار بیضی شکل که خورشید در یکی از کانون‌های آن واقع است) حرکت انتقالی زمین و آن مسیر را مدار زمین می‌گویند. در این خصوص انسان حرکت واقعی را نمی‌بیند بلکه حرکت ظاهری خورشید را می‌بیند که به نظر می‌رسد در یک سال یک بار به دور زمین می‌گردد. این مدار ظاهری خورشید دائرةالبروج نامیده می‌شود. نواری به عرض ۸ درجه در هر سوی دائرةالبروج را منطقةالبروج می‌خوانند. ۱۲ صورت فلکی بر این نوار قرار دارند که خورشید در حرکت ظاهریش هر سال یکبار از آنها می‌گذرد.

فاصلهٔ متوسط بین زمین و خورشید ۱۴۹٫۶۰ میلیون کیلومتر (۹۲۹۶۰۰۰۰ مایل) است،[۱] و طی یک مدار کامل در هر ۳۶۵٫۲۵۶ روز رخ می‌دهد

جستارهای وابسته

منابع

  • ویکی‌پدیای انگلیسی
  1. "Sun: Facts & Figures". Solar System Exploration. National Aeronautics and Space Administration. Retrieved July 29, 2015.