محمود واعظی

از ویکی‌پدیا، دانشنامهٔ آزاد

نسخه‌ای که می‌بینید نسخه‌ای قدیمی از صفحه است که توسط Gire 3pich2005 (بحث | مشارکت‌ها) در تاریخ ‏۲۴ نوامبر ۲۰۱۳، ساعت ۲۱:۴۰ ویرایش شده است. این نسخه ممکن است تفاوت‌های عمده‌ای با نسخهٔ فعلی داشته باشد.

محمود واعظی
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات ایران
دوره مسئولیت
۲۴ مرداد ۱۳۹۲ – تاکنون
رئیس‌جمهورحسن روحانی
پس ازمحمدحسن نامی
سرپرست مرکز ملی فضای مجازی و دبیرخانه شورای عالی فضای مجازی ایران
دوره مسئولیت
۳۰ شهریور ۱۳۹۲ – تاکنون
رئیس‌جمهورحسن روحانی
پس ازمهدی اخوان بهابادی
معاون پژوهش‌های سیاست خارجی مجمع تشخیص مصلحت نظام
دوره مسئولیت
۱۳۷۸ – تاکنون
اطلاعات شخصی
زاده۱۳۳۱
ملیت ایران
حزب سیاسیحزب اعتدال و توسعه
همسر(ان)پروین داداندیش[۱]
فرزندان۵
محل تحصیلدانشگاه ایالتی سن خوزه
هیئت دولتدولت یازدهم

محمود واعظی (زاده ۱۳۳۱)، سیاستمدار ایرانی، از اعضای مؤسس حزب اعتدال و توسعه[۲]، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات جمهوری اسلامی ایران، سرپرست مرکز ملی فضای مجازی و دبیرخانه شورای عالی فضای مجازی ایران[۳] و معاون پژوهش‌های سیاست خارجی مجمع تشخیص مصلحت نظام می‌باشد.[۴] وی دارای مدرک‌های تحصیلی دکترای روابط بین‌الملل و هم چنین فوق‎لیسانس مهندسی الکترونیک می‌باشد.[۴]

دوران کودکی و جوانی

محمود واعظی، در اول خرداد ۱۳۳۱ در یک خانواده مذهبی در خیابان خراسان، جنوب تهران متولد شد. دوران ابتدایی خود را در دبستان اسلامی صادقیه سپری و در سال ۱۳۴۹ دوره دبیرستان را با اخذ دیپلم ریاضی در مدارس میرداماد و مروی پشت سرگذاشت.

وی در سال ۱۳۵۰ برای ادامه تحصیل به آمریکا رفته و در سال ۱۳۵۵مدرک کارشناسی خود را از دانشگاه ایالتی کالیفرنیا در سکرمنتو در رشته مهندسی برق اخذ کرده و برای ادامه تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد در رشته مخابرات به دانشگاه ایالتی سن خوزه رفت. بعد از اتمام آن وارد مقطع دکترای رشته مهندسی مخابراتِ دانشگاه ایالتی لویزیانا شد؛ که با پیروزی انقلاب در ایران از اتمام تحصیل و اخذ مدرک دکتری صرف نظر کرد و به ایران بازگشت.

وی، در کل دوران اقامت در آمریکا عضو انجمن اسلامی دانشجویان آمریکا و کانادا بوده و مسوولیت‌های مختلفی هم در آن انجمن در زمینه فعالیت‌های سیاسی و مذهبی داشته است که از آن جمله می‌توان به مسوولیت دبیری تشکیلات اعضای انجمن اسلامی دانشجویان آمریکا و کانادا اشاره کرد. پس از انتخاب به این سمت، به همراهی تعدادی دیگر از دانشجویان مدتی را در نوفل لوشاتو در خدمت امام خمینی سپری کرد.[۵]

سوابق پیش از وزارت

  • مدیرعامل شرکت مخابرات ایران از سال ۱۳۵۸ تا ۱۳۶۵
  • مشاور وزیر امور خارجه از سال ۱۳۶۵ تا ۱۳۶۶
  • مشاور وزیر و رئیس ستاد روابط اقتصادی خارجی از سال ۱۳۶۶ تا ۱۳۶۸
  • معاون سیاسی اروپا و آمریکا وزارت امور خارجه از سال ۱۳۶۸ تا ۱۳۷۶
  • معاون اقتصادی وزارت امور خارجه از سال ۱۳۷۶ تا ۱۳۷۸
  • معاون پژوهش‌های سیاست خارجی مرکز تحقیقات استراتژیک از سال ۱۳۷۸ تا ۱۳۹۲.
  • استاد مهمان در مقطع کارشناسی ارشد روابط بین‌الملل در دانشگاه علامه طباطبایی.[۴]

سمت وزارت ارتباطات

بعد از انتخاب حسن روحانی به عنوان رئیس دولت یازدهم ایران، وی محمود واعظی را به عنوان وزیر پیشنهادی وزارت ارتباطات و فناوری ارتباطات به مجلس شورای اسلامی معرفی کرد که در جلسه رای‌گیری، نمایندگان با۲۱۸ رای موافق، وی را شایسته تصدی این وزارتخانه تشخیص دادند.[۶]

از جمله نخستین وعده‌های واعظی، افزایش پهنای باند اینترنت در ایران، بهبود سرویس‌دهی اپراتورهای تلفن همراه در ایران و همچنین الحاق مجدد سازمان فضایی ایران به وزارت ارتباطات بوده است. وی همچنین در خصوص فیلترینگ وب‌گاه‌های شبکه اجتماعی در ایران اعلام کرد:[۷] «اگر شبکه‌ای سالم باشد عضویت و فعالیت در آن از نظر من هیچ مشکلی ندارد.»

منابع

  1. همسر وزیر ارتباطات گزینه اصلی تصدی معاون امور بانوان ریاست جمهوری تهران پرس
  2. اعتدال و توسعه؛ از ظهور تا صعود / درباره حزبی که روحانی از آن برخاست ایران
  3. «در حکمی از سوی رییس‌جمهور صورت گرفت؛ انتصاب دکتر واعظی به عنوان سرپرست مرکز ملی فضای مجازی و دبیرخانه شورای عالی فضای مجازی». وبگاه ریاست‌جمهوری ایران. ۳۰ شهریور ۱۳۹۲،. کاراکتر line feed character در |عنوان= در موقعیت 37 (کمک); تاریخ وارد شده در |تاریخ= را بررسی کنید (کمک)
  4. ۴٫۰ ۴٫۱ ۴٫۲ سایت رسمی پژوهش‌های سیاست خارجی مجمع تشخیص مصلحت نظام، بیوگرافی محمود واعظی.
  5. برنامه و زندگینامه دکتر محمود واعظی، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات
  6. نتیجه شمارش آراء مجلس/ اسامی + تعداد آراء + جدول جم نیوز
  7. نظر وزیر ارتباطات درباره فیسبوک و صفحه وزرا خبرآنلاین

پیوند به بیرون