اواز: تفاوت میان نسخه‌ها

از ویکی‌پدیا، دانشنامهٔ آزاد
محتوای حذف‌شده محتوای افزوده‌شده
Fawikibot (بحث | مشارکت‌ها)
جز ربات: افزودن نگارخانهٔ آزاد به مقاله (کد)
MahdiBot (بحث | مشارکت‌ها)
خط ۷۳: خط ۷۳:
{{انبار-رده|UAZ vehicles}}
{{انبار-رده|UAZ vehicles}}


[[رده:صنعت خودروسازی روسیه]]
[[رده:خودروسازهای روسی]]
[[رده:خودروسازهای روسی]]
[[رده:خودروهای روسی]]
[[رده:خودروهای روسی]]

نسخهٔ ‏۲۱ ژوئیهٔ ۲۰۱۲، ساعت ۱۲:۱۴

شرکت خودروسازی اولیانوفسک (اواز)
نوعتابع سولرز جی اس سی
بنا نهاده۱۹۴۱
محصولاتاس‌یووی
آفرود
اتوبوس
کامیون

اواز (زبان روسی:УАЗ) اولیانوفسکی آوتومبیلینی زاود (Ульяновский Автомобильный Завод) یک شرکت خودروسازی است که در شهر اولیانوفسک روسیه واقع شده و انواع خودروهای اس‌یووی، اتوبوس و کامیون تولید می‌کند و تولید آن از سال ۱۹۴۱ آغاز شده است.


تاریخچه

اواز 469 در مقر اواز در اولیانوفسک

تاسیس

در سال ۱۹۴۱، بعد از آغاز جنگ جهانی دوم، دولت ژوزف استالین تلاش بزرگی را جهت نجات صنایع کشور شوروی آغاز کرد چراکه بخشی از سرزمین روسیه بدست ارتش آلمان درآمده بود و آلمانیها بسیار به مسکو نزدیک شده بودند.تصمیم نخست آن بود که شرکت زیس (ZIS) که یک کارخانه تولید هواپیماهای مسافری بود از مسکو به شهر اولیانوفسک منتقل گردد.شهری که در منطقه رودخانه ولگا قرار دارد و از نظر نیروی انسانی افرادی با مهارت در آن حضور دارند اما با توجه به رسیدن آلمانی‌ها مجموعه ای که برای زیس در نظر گرفته شده بود برای تولید خودرو مورد استفاده قرار گرفت.

در سال ۱۹۴۳ در حالی که آلمانیها در حال شکست بودند، عملا بجای شرکت ZIS یک شرکت خودروسازی ایجاد شده بود و به تولید خودروهای مورد استفاده در جنگ اشتغال داشت.در سال ۱۹۵۰ تنها خودروی آفرود حکومت شوروی تحت عنوان گاز ۶۹ برای تولید به شهر الیانوفسک منتقل شد.این خط تولید نقطه ای آغازین برای تولید خودروهای آفرود روسیه تلقی می شود.

دوران طلایی

در میانه دهه ۶۰ میلادی، خودروی گاز ۶۹ جای خود را به اواز ۴۶۹ داد که بسیار شبیه خودروی جیپ بود.این خودرو برای کاربریهای شخصی آماده نشده بود و بهمین جهت توسط پلیس بکار برده میشد.

در سال ۱۹۶۶ شرکت اواز خودروی آفرود خود را تحت عنوان اواز ۴۵۲ را تولید کرد که بیشتری کاربریش در ارتش و پلیس بود.این خودرو بدلیل سادگی و توانایی‌های آفرود آن، به خودروی محبوبی تبدیل شد و جایگزین جیپ آمریکا، لندرور انگلیس با قیمتی پایینتر و امکاناتی مشابه شد.

بحران

شرکت اواز در سالهای فروپاشی حکومت شوروی دچار افت در تولید و فروش شد و تنها خودرویی که در این دوره به بازار معرفی کرد، اواز هانتر بود.

در سال ۲۰۰۴، این شرکت به گروه سروستال فروخته شد.این گروه همچنان کارخانه ZMA در شهر نابرژنی چلنی را خرید.در سال ۲۰۰۵ یک اس‌یووی جدید با نام پاتریوت که در آن از قطعات غیر روسی هم استفاده شده است با ظرفیتی بالاتر و توانایی آفرود و قیمتی مناسب، تولید گردید.در عین حال، اواز یک پیکاپ چهار در را نیز معرفی کرده است.


نگارخانه

منابع

مشارکت‌کنندگان ویکی‌پدیا. «UAZ». در دانشنامهٔ ویکی‌پدیای انگلیسی، بازبینی‌شده در ۲۹ مارس ۲۰۱۰.