گودرز افتخار جهرمی

از ویکی‌پدیا، دانشنامهٔ آزاد

نسخه‌ای که می‌بینید نسخه‌ای قدیمی از صفحه است که توسط InternetArchiveBot (بحث | مشارکت‌ها) در تاریخ ‏۲۲ مهٔ ۲۰۲۱، ساعت ۱۵:۱۹ ویرایش شده است. این نسخه ممکن است تفاوت‌های عمده‌ای با نسخهٔ فعلی داشته باشد.

گودرز افتخار جهرمی
مشاور رئیس‌جمهور ایران
رئیس دفتر خدمات حقوقی بین‌المللی
دوره مسئولیت
۲۵ مرداد ۱۳۶۸ – تابستان ۱۳۸۴
رئیس‌جمهوراکبر هاشمی رفسنجانی
سید محمد خاتمی
پس ازخودش
پیش ازعباسعلی رحیمی اصفهانی
معاون نخست‌وزیر ایران
رئیس دفتر خدمات حقوقی بین‌المللی
دوره مسئولیت
تابستان ۱۳۶۲ – ۲۵ مرداد ۱۳۶۸
نخست‌وزیرمیرحسین موسوی
پس ازمنوچهر محمدی
پیش ازخودش
عضو شورای نگهبان
دوره مسئولیت
۲۶ تیر ۱۳۶۵ – ۲۵ تیر ۱۳۷۱
دبیرلطف‌الله صافی گلپایگانی
محمد محمدی گیلانی
پس ازعلی آراد
پیش ازخسرو بیژنی
دوره مسئولیت
۲۶ تیر ۱۳۵۹ – ۲۵ تیر ۱۳۶۲
دبیرمحمدرضا مهدوی کنی (سرپرست)
لطف‌الله صافی گلپایگانی
پیش ازخسرو بیژنی
اطلاعات شخصی
زاده۱۳۲۲ (۸۱ ساله)
جهرم، ایران
ملیتایرانی
محل تحصیلدانشگاه تهران
دانشگاه پاریس ۲
پیشههیئت علمی
تخصصسیاستمدارحقوق‌دان
هیئت دولتدولت سوم، دولت چهارم
وبگاه
پیشینه علمی
شاخه(ها)حقوق (عمومی)
محل کاردانشگاه شهید بهشتی
پایان‌نامه‌ها
استاد راهنماGuillaume Cardascia

گودرز افتخار جهرمی (متولد ۱۳۲۲ در جهرم)[۱] حقوقدان ایرانی[۲]، وکیل دادگستری[۳]، عضو هیئت علمی[۴]، رئیس سابق دانشکده حقوق دانشگاه شهید بهشتی[۵]، رئیس چندین دوره کانون وکلای دادگستری مرکز[۶]، عضو اسبق شورای نگهبان[۷] و نماینده مدیران مسئول مطبوعات در هیئت نظارت بر مطبوعات در پنج دوره[۷] می‌باشد.

سوابق کاری

گودرز افتخار جهرمی از ابتدای انقلاب اسلامی دارای مسئولیت‌های متعددی بوده‌است به نحوی که زمانی در مجله طنز گل‌آقا به وی لقب ابوالمشاغل[۸] داده شد.

برخی از این مسیولیت‌ها عبارت‌اند از:

  • وی راهنمایی و مشاور بیش از دویست پایان‌نامه در مقطع کارشناسی ارشد و دکتری بوده‌است که می‌توان به پایان‌نامه‌های آقایان سید حسن وحدتی شبیری، جلیل مالکی، سید مهدی دادمرزی، محمد ساردویی، دکتر حسن آقایی فر، پرویز ساورایی، بهروز فتاحی، محبوبه مینا (استاد بخش حقوق خصوصی دانشگاه شیراز)، علی تجری، محسن خدمتگزار،عظيم كوچكى پهنه كلائي و… اشاره نمود.

عضو شورای نگهبان قانون اساسی

افتخار جهرمی، اگرچه در تدوین قانون اساسی جمهوری اسلامی دستی نداشت اما در محافظت از آن ۲۰ سال از زندگی خود را گذاشت. در دوره اول و سوم شورای نگهبان قانون اساسی عضو بوده‌است و خود می‌گوید در آن دوره‌ها از محضر بزرگانی چون مهدوی کنی، یوسف صانعی و صافی گلپایگانی که به عنوان فقیه عضو شورای نگهبان بودند استفاده‌های فراوان نموده‌است.[۱۱]

ریاست ۳۲ ساله بر دانشکده حقوق دانشگاه شهید بهشتی

افتخار جهرمی از سال ۱۳۵۸ رئیس دانشکده حقوق دانشگاه شهید بهشتی شد و تا ۱۵ دی ۱۳۹۰ رئیس این دانشکده بود. در پرتو این سال‌ها چندین نسل حقوق‌دان تربیت شد؛ نخستین کرسی صلح، حقوق بشر و دموکراسی یونسکو در خاورمیانه تأسیس شد و گروه‌های حقوق عمومی، حقوق جزا و حقوق بشر این دانشکده از رقبای خود در دانشگاه تهران پیشی گرفتند. تشکل‌ها به آن صورت فعال نبودند و صدای اعتراضات سیاسی هم کمتر از این دانشکده شنیده می‌شد چون افتخار جهرمی به قول یکی از اساتید دانشکده حقوق مُصِر بود «برای یک پشه توپ در نکند» و محیط علمی دانشکده را از دست ندهد تا جو سیاسی به آن بدهد.[۱۱]

رد صلاحیت در انتخابات وکلا و برکناری از ریاست دانشکده حقوق

افتخار جهرمی در تیرماه ۱۳۸۸ و پس از انتخابات جنجال‌برانگیز ریاست جمهوری به پیشنهاد بیژن نامدار زنگنه[۱۲] و عباس آخوندی[۱۳] به‌عنوان یکی از معتمدین نظام و رهبر جمهوری اسلامی در کنار پنج سیاستمدار اصولگرای منتخب شورای نگهبان یعنی؛ علی‌اکبر ولایتی، غلامعلی حداد عادل، قربانعلی دری نجف آبادی، سید محمدحسن ابوترابی فرد و محمدحسن رحیمیان به عنوان یکی از اعضای هیئت ویژه رسیدگی به شکایت نامزدها منصوب شد. چندی بعد در انتخابات هیئت مدیره کانون وکلای دادگستری رد صلاحیت شد[۱۴] تا برخی گمانه‌زنی‌ها دلیل این رد صلاحیت را با نحوه فعالیت وی در این دوره مرتبط بدانند.[۱۵]

سوابق تحصیلی

  • اخذ مدرک دیپلم ریاضی از دبیرستان خواجه نصیر جهرم.
  • اخذ مدرک لیسانس حقوق از دانشگاه تهران، ۱۳۴۵
  • اخذ مدرک فوق لیسانس حقوق تجارت و فوق لیسانس تاریخ تجارت از دانشکده حقوق پاریس، ۱۳۵۱
  • اخذ مدرک دکترای تخصصی حقوق و اقتصاد کشورهای اسلامی، ۱۳۵۳ و اخذ مدرک دکترای دولتی حقوق خصوصی از دانشکده حقوق پاریس، ۱۳۵۶

منابع

  1. «گودرز افتخار جهرمی، عضو شورای نگهبان از ابتدای تأسیس». بایگانی‌شده از اصلی در ۱۶ دسامبر ۲۰۱۴. دریافت‌شده در ۱۰ دسامبر ۲۰۱۴.
  2. «آشنایی با چند تن از حقوقدانان بزرگ ایران (۲) - مؤسسه حقوقی اعظم شفائی».[پیوند مرده]
  3. «صفحه اختصاصی در سایت کانون وکلای دادگستری مرکز». بایگانی‌شده از اصلی در ۱۴ دسامبر ۲۰۱۴. دریافت‌شده در ۱۰ دسامبر ۲۰۱۴.
  4. «پروفایل شخصی اعضای هیئت علمی دانشکده حقوق دانشگاه شهید بهشتی». بایگانی‌شده از اصلی در ۱۱ دسامبر ۲۰۱۴. دریافت‌شده در ۱۰ دسامبر ۲۰۱۴.
  5. «پایان سی سال «ریاست افتخار» - خبرگزاری تابناک». ۱۷ دی ۱۳۹۰. دریافت‌شده در ۱۴ تیر ۱۳۹۴.
  6. «نتیجه بیست و هفتمین دوره انتخابات هیئت مدیره کانون وکلای دادگستری مرکز». ۲۰ اسفند ۱۳۹۰. بایگانی‌شده از اصلی در ۱۴ دسامبر ۲۰۱۴. دریافت‌شده در ۱۰ دسامبر ۲۰۱۴.
  7. ۷٫۰ ۷٫۱ «حقوقدانان سابق شورای نگهبان- پایگاه اینترنتی شورای نگهبان». بایگانی‌شده از اصلی در ۲۰ مارس ۲۰۱۵. دریافت‌شده در ۱۰ دسامبر ۲۰۱۴.
  8. «قانون‌گذاری برای جهان موجود تحیلی نقدگونه از کتاب «صلح جاویدان و حکومت قانون» نوشتة استاد دکتر هدایت‌الله فلسفی - مهرنامه». مهرنامه. بایگانی‌شده از اصلی در ۱۴ آوریل ۲۰۱۵.
  9. «فرهنگنامه نهادهای انقلاب اسلامی - دفتر خدمات حقوقی ـ بین‌الملل ریاست‌جمهوری». بایگانی‌شده از اصلی در ۱۱ دسامبر ۲۰۱۴. دریافت‌شده در ۱۰ دسامبر ۲۰۱۴.
  10. «فصلنامه علمی تخصصی دانشنامه‌های حقوقی - اعضای هیات تحریریه». portal.lawmagazine.ir. دریافت‌شده در ۲۰۲۰-۱۲-۳۱.
  11. ۱۱٫۰ ۱۱٫۱ «پایان سی سال «ریاست افتخار»». وبسایت خبری تابناک. ۱۷ دی ۱۳۹۰. دریافت‌شده در ۱۴ تیر ۱۳۹۴.
  12. «پیشنهاد لاریجانی برای نامزدهای معترض - تابناک». ۳۰ تیر ۱۳۸۸. دریافت‌شده در ۱۰ دسامبر ۲۰۱۴.
  13. «آیا این گزینه مصداق 'افراط' نیست؟ /دفاع از مجرم و انتخابات آزاد! - جهان نیوز». دریافت‌شده در ۱۰ دسامبر ۲۰۱۴.
  14. «مدیر فعلی و سابق کانون جزو رد صلاحیت شدگان هستند صلاحیت 36 وکیل برای شرکت درهیئت مدیره کانون وکلا رد شد - العربیه».
  15. «بر کانون وکلا چه می‌گذرد؟ از انحلال تا رد صلاحیت - فرارو». ۶ اسفند ۱۳۸۸. دریافت‌شده در ۱۰ دسامبر ۲۰۱۴.