حبیب‌الله گلپری‌پور

از ویکی‌پدیا، دانشنامهٔ آزاد
حبیب‌الله گلپری‌پور
زادهٔ۱۳۶۳
سنندج
درگذشت۱۳۹۲
ارومیه
ملیتایرانی
پیشهزندانی سیاسی

حبیب‌الله گلپری‌پور (۱۳۶۳ در سنندج – ۱۳۹۲ در ارومیه) زندانی سیاسی کرد بود[۱] که در سال ۱۳۹۲ اعدام شد.[۲]

زندان و حکم اعدام[ویرایش]

حبیب‌الله گلپری پور در ۵ مهرماه ۱۳۸۸ در حین خروج از مهاباد به سوی ارومیه همراه تعدادی کتاب توسط نیروهای حفاظت اطلاعات سپاه مهاباد بازداشت و ماه‌ها در بازداشتگاهای امنیتی و نظامی شهرهای مهاباد، ارومیه و سنندج تحت شکنجه‌های شدید فیزیکی و روحی قرار می‌گیرد. او خود بر شکنجه شدن تصریح کرده است.

در تاریخ ۲۴ اسفندماه سال ۸۸ در شعبه یک دادگاه انقلاب شهر مهاباد به ریاست قاضی خدادای در یک جلسه چند دقیقه‌ایی به اتهام عضویت در حزب حیات آزاد کردستان (پژاک) به اعدام محکوم می‌شود. بعد از اعتراض نامبرده پرونده جهت تجدید نظر خواهی به شعبه ۳۱ دیوان عالی کشور فرستاده می‌شود و این دادگاه نیز حکم اعدام صادر از سوی دادگاه انقلاب مهاباد را تأیید می‌کند.

به گفته این منبع محلی نزدیک به پرونده، این زندانی سیاسی کُرد در همه مراحل بازجویی در اداره اطلاعات و دادگاه شرکت در عملیات مسلحانه را رد کرده است و اداره اطلاعات تنها به دلیل داشتن کتاب و ارتباط با گروه مادران آشتی شهر مهاباد وی را به همکاری مؤثر با پژاک متهم کرده و تا لحظه صدور حکم اعدام برای این زندانی سیاسی نیز دادگاه را تحت فشار قرار داده است.

گلپری پور در تاریخ ۱۲ آذرماه ماه سال ۸۹ به بند ۱۲ زندان مرکزی ارومیه منتقل شد. گلپری پور در ۲۵ اسفند ۱۳۹۰ توسط مأموران وزارت اطلاعات از بند ۱۲ زندان ارومیه خارج و به انفرادی اداره اطلاعات منتقل شد.

وی دربارهٔ شرایط زندانش می‌گوید: «علی‌رغم بازداشت‌های طولانی‌مدت و شکنجه‌های فیزیکی و روحی من را تا حد مرگ پیش بردند که شکایت آن را به ارگان‌های گوناگون دولتی ارسال کرده‌ام ولی در این مملکت صدای ما از سلول‌های زندان‌مان هم عبور نمی‌کند؛ چه برسد به این‌که شنونده داشته باشد.»

ناصر گلپری‌پور پدر حبیب‌الله گلپری‌پور دربارهٔ اتهام محاربه می‌گوید: «نمی‌دانم بر اساس چه قانونی به پسرکم چنین اتهامی زدند و بعد حکم اعدام دادند.»[۳][۴][۵][۶][۷][۸][۹][۱۰] چندین عکس از وی در وبسایتهای مختلف با اسلحه کلاشینکوف به دست منتشر شده است.[۱۱] گلپری‌پور در نیمه‌شب سوم آبان سال ۱۳۹۲ در زندان ارومیه اعدام شد.[۲]

منابع[ویرایش]

  1. نگرانی نسبت به وضعیت حبیب گلپری پور زندانی اعدامی | خبرها | DW.DE | 16 آوریل 2012
  2. ۲٫۰ ۲٫۱ «حبیب‌الله گلپری‌پور اعدام شد». کمیته گزارشگران حقوق بشر. ۴ آبان ۱۳۹۲. بایگانی‌شده از اصلی در ۲۹ اکتبر ۲۰۱۳. دریافت‌شده در ۲۶ اکتبر ۲۰۱۳.
  3. gooya news :: politics : نگرانی نسبت به احتمال اجرای حکم اعدام زندانی سیاسی کُرد، حبیب‌الله گلپری پور، کمپین بین‌المللی حقوق بشر
  4. gooya news :: politics : حبیب‌الله گلپری‌پور پس از ضرب و شتم و بی حرمتی به سلول انفرادی زندان ارومیه منتقل شد، کردپا
  5. gooya news :: politics : حبیب‌الله گلپری پور زندان محکوم به اعدام: مرا تا حد مرگ بردند، کمپین بین‌المللی حقوق بشر
  6. جنبش راه سبز - پدر حبیب‌الله گلپری پور: وقتی می‌بینیم روحیه اش خوب است، ما هم روحیه می‌گیریم[پیوند مرده]
  7. «جنبش راه سبز - حبیب‌الله گلپری پور: شکنجه‌ها مرا تا حد مرگ برد». بایگانی‌شده از اصلی در ۳ مه ۲۰۱۲. دریافت‌شده در ۲۱ آوریل ۲۰۱۲.
  8. «جنبش راه سبز - پدر حبیب‌الله گلپری پور:کاش آخرین پدری باشم که فرزندش در ایران به اعدام محکوم شد». بایگانی‌شده از اصلی در ۱ ژوئیه ۲۰۱۱. دریافت‌شده در ۲۱ آوریل ۲۰۱۲.
  9. حبیب‌الله گلپری‌پور: مرا تا حد مرگ بردند | رادیو زمانه |Radiozamaneh
  10. نگرانی از احتمال اعدام زندانی سیاسی حبیب‌الله گلپری‌پور | رادیو زمانه |Radiozamaneh
  11. «نسخه آرشیو شده». بایگانی‌شده از اصلی در ۲۸ دسامبر ۲۰۱۴. دریافت‌شده در ۲۸ دسامبر ۲۰۱۴.