محسن امیراصلانی
محسن امیراصلانی زنجانی | |
---|---|
![]() | |
زادهٔ | ۱۳۵۶ خورشیدی آبادان |
درگذشت | ۲ مهر ۱۳۹۳ (۳۷ سال) زندان گوهردشت کرج |
ملیت | ایرانی |
شهروندی | ایران |
محل تحصیل | رودهن |
پیشه | روانشناسی |
شهر زادگاه | تهران |
دین | اسلام |
محسن امیراصلانی زنجانی (زادهٔ ۱۳۵۶ – درگذشت ۲ مهر ۱۳۹۳ زندان گوهردشت کرج) زندانی عقیدتی بود که به دلیل تفسیر متفاوت از قرآن، بدعت در اسلام، ارتداد و توهین به یونس به اعدام محکوم و در ۲ مهر در زندان رجاییشهر کرج اعدام شد.[۱] این حکم که دو بار لغو شده بود سرانجام با تأیید رئیس قوه قضائیه و دیوان عالی کشور اجرا شد. پیکر او در آرامگاه «بهشت سکینه» کرج به خانوادهاش تحویل داده شد.[۲][۳][۴] امیراصلانی، ۳۷ ساله، متأهل و دارای یک فرزند ۲ ساله بود.[۵]
اتهامات[ویرایش]
فردی که با دویچهوله گفتگو کرد، گفت: او روانشناس بود و مشاوره میداد اما چون فردی معنوی بود، مراجعانش را با تفاسیر قرآن و احکام دینی مورد مشاوره قرار میداد و به همین دلیل هم میان ایشان محبوبیت داشت.[۶]
به عنوان مثال وی در تفسیر سوره یونس معتقد بوده که یونس پیامبر از دل نهنگ بیرون نیامده و این موضوع به صورت تمثیل در قرآن آورده شده. همین امر باعث شد تا به او اتهام «توهین به حضرت یونس» را نیز وارد کنند.[۶]
ادعای «ارتباط با امام زمان» اتهام دیگری بود که به امیراصلانی وارد شده بود.[۶]
دوست امیراصلانی، به بیبیسی فارسی گفت که وی بنیانگذار شیوهای معنوی به نام «طریقت جوهری» بوده و علاوه بر برگزاری جلساتی در مورد رؤیاشناسی و تفسیر قرآن، به شرکتکنندگان در این جلسات، مشاوره شخصی میدادهاست.[۷]
حکم اعدام[ویرایش]
در پی اعلام خبر اعدام، غلامحسین اسماعیلی رئیس کل دادگستری تهران گفت که محسن امیراصلانی به خاطر «ارتکاب زنای به عنف» اعدام شدهاست. نزدیکان محسن امیر اصلانی این اتهام را رد کردهاند.[۷] پیشتر، دیوان عالی کشور حکم اعدام را برای محسن امیراصلانی فاقد وجاهت قانونی دانسته بود.[۸] اما در نهایت با تأیید شعبه ۱۳ دیوان عالی کشور حکم اعدام تأیید شد.[۲]
رد اتهام تجاوز[ویرایش]
پدر محسن، در واکنش به مطلبی تحت عنوان «اعدام به جرم تجاوز، نه ارتداد» جوابیهای را به روزنامه شرق ارسال کردهاست.[۹][۱۰] همسر امیراصلانی هم در مصاحبه با شبکه «من و تو» اتهام تجاوز را رد کردهاست.[۱۱]
آثار[ویرایش]
از وی ۱۴ کتاب موجود است که به صورت نسخههای الکترونیکی منتشر گردیدهاست:[۱۲]
- یاسین
- رسولان
- داستان پروانهای
- ملکوت
- رویاشناسی
- یاران کهف
- حقیقت بهشت
- الملقمان-رستگاران
- یوسفیه
- رساله موسی و خضر
- طارق-مزامیر
- طس-در مراتب آتش
- درمان افسردگی
- Inspire
جستارهای وابسته[ویرایش]
- روشنفکری
- فهرست منتقدان اسلام
- فهرست مسلمانان سابق
- فهرست کتابهای ایرانیان در نقد اسلام
- زندانیان کشتهشده در زندانهای ایران
- تبعیض علیه بیخدایان
- وحید صیادی نصیری
- سینا قنبری
- احمد کسروی
- علی دشتی
- علیرضا شیرمحمدعلی
پانویس[ویرایش]
- ↑ «محسن امیراصلانی اعدام شد». رادیو فردا. دریافتشده در ۲۰۲۲-۰۴-۱۱.
- ↑ ۲٫۰ ۲٫۱ «جوابیه پدر محسن امیراصلانی دربارهٔ اتهام تجاوز». fararu.com. دریافتشده در ۲۰۱۹-۱۰-۲۵.
- ↑ «محسن امیر اصلانی اعدام شد». www.tabnak.ir. دریافتشده در ۲۰۱۹-۱۰-۲۵.
- ↑ شجاعی، میترا (۲۰۱۴-۰۹-۲۴). «محسن امیراصلانی به اتهام تفسیر متفاوت از قرآن اعدام شد - حقوق بشر - 24.09.2014». DW.DE. بایگانیشده از اصلی در ۲۵ سپتامبر ۲۰۱۴. دریافتشده در ۲۰۱۴-۰۹-۲۵.
- ↑ ««مگر اسلام گروه مافیایی است؟»». رادیو فردا. دریافتشده در ۲۰۲۲-۰۴-۱۱.
- ↑ ۶٫۰ ۶٫۱ ۶٫۲ شجاعی، میترا (۲ مهر ۱۳۹۳). «محسن امیراصلانی به اتهام تفسیر متفاوت از قرآن اعدام شد». دویچهوله فارسی. بایگانیشده از روی نسخه اصلی در ۱۳ اکتبر ۲۰۱۴. دریافتشده در ۲ مهر ۱۳۹۳.
- ↑ ۷٫۰ ۷٫۱ «محسن امیراصلانی به اتهام جرایم عقیدتی اعدام شد». بیبیسی فارسی. ۲ مهر ۱۳۹۳. بایگانیشده از روی نسخه اصلی در ۱۳ اکتبر ۲۰۱۴. دریافتشده در ۲ مهر ۱۳۹۳.
- ↑ «دیوان عالی کشوراعدام «محسن امیراصلانی» را غیرقانونی دانسته بود». سحام نیوز. ۵ مهر ۱۳۹۳. بایگانیشده از روی نسخه اصلی در ۱۱ فوریه ۲۰۱۸. دریافتشده در ۸ مهر ۱۳۹۳.
- ↑ «جوابیه پدر محسن امیراصلانی دربارهٔ اتهام تجاوز». فرارو. دریافتشده در ۲۰۱۴-۰۵-۱۵.
- ↑ «جوابیه پدر محسن امیراصلانی دربارهٔ اتهام تجاوز». جرس. بایگانیشده از اصلی در ۳۰ اکتبر ۲۰۱۴. دریافتشده در ۲۰۱۴-۰۵-۱۵.
- ↑ اتهام اخلاقی علیه همسرم کذب محض است
- ↑ معصومی، پروانه (۵ اکتبر ۲۰۱۴). «گفتگو با لیلا قدیمی؛ یکی از شاگردان محسن امیر اصلانی». ایرانوایر. بایگانیشده از روی نسخه اصلی در ۹ نوامبر ۲۰۱۴. دریافتشده در ۲۰۱۴-۰۹-۱۱.
منابع[ویرایش]
- ««خبر کوتاه بود»: محسن امیراصلانی اعدام شد». خودنویس. ۲ مهر ۱۳۹۳. بایگانیشده از اصلی در ۱۳ اکتبر ۲۰۱۴. دریافتشده در ۲ مهر ۱۳۹۳.
- «اعدام محسن امیراصلانی به دلیل باورهای مذهبی اش در ایران». العربیه فارسی. ۲ مهر ۱۳۹۳. بایگانیشده از روی نسخه اصلی در ۱۳ اکتبر ۲۰۱۴. دریافتشده در ۲ مهر ۱۳۹۳.
- «محسن امیراصلانی، زندانی عقیدتی در ایران اعدام شد». رادیوزمانه. ۲ مهر ۱۳۹۳. بایگانیشده از روی نسخه اصلی در ۱۳ اکتبر ۲۰۱۴. دریافتشده در ۲ مهر ۱۳۹۳.
- «محسن امیراصلانی اعدام شد». خبرگزاری هرانا. ۲ مهر ۱۳۹۳. بایگانیشده از روی نسخه اصلی در ۱۳ اکتبر ۲۰۱۴. دریافتشده در ۲ مهر ۱۳۹۳.
- «اعدام یک ایرانی به اتهام «توهین به حضرت یونس»». رادیو فرانسه فارسی. ۲ مهر ۱۳۹۳. بایگانیشده از روی نسخه اصلی در ۱۳ اکتبر ۲۰۱۴. دریافتشده در ۲ مهر ۱۳۹۳.
- معصومی، پروانه (۵ اکتبر ۲۰۱۴). «گفتگو با لیلا قدیمی؛ یکی از شاگردان محسن امیر اصلانی». ایرانوایر. بایگانیشده از روی نسخه اصلی در ۱۳ اکتبر ۲۰۱۴. دریافتشده در ۵ اکتبر ۲۰۱۴.
- غلامحسینپور، ماهرخ (۲۵ سپتامبر ۲۰۱۴). «محسن امیراصلانی، مردی که قربانی حضرت یونس شد». ایرانوایر. بایگانیشده از روی نسخه اصلی در ۱۳ اکتبر ۲۰۱۴. دریافتشده در ۲۵ سپتامبر ۲۰۱۴.
- قاضی، فرشته (۳ مهر ۱۳۹۳). «محسن امیراصلانی چرا و به چه اتهامی اعدام شد». روزآنلاین. بایگانیشده از اصلی در ۱۳ اکتبر ۲۰۱۴. دریافتشده در ۳ مهر ۱۳۹۳.
- علیجانی، رضا (۸ مهر ۱۳۹۳). «مگر اسلام گروه مافیایی است؟». رادیوفردا. بایگانیشده از روی نسخه اصلی در ۱۳ اکتبر ۲۰۱۴. دریافتشده در ۸ مهر ۱۳۹۳.
- «رنج نامه خانواده محسن امیراصلانی». ۲۳ مهر ۱۳۹۳. بایگانیشده از اصلی در ۱۵ اکتبر ۲۰۱۴. دریافتشده در ۲۳ مهر ۱۳۹۳.
- اعدامشدگان اهل ایران در زمان جمهوری اسلامی
- اعدامشدگان با طناب دار اهل ایران
- اعدامشدگان با طناب دار
- اعدامشدگان به اتهام بدعت در دین
- اعدامشدگان به اتهام کفرگویی
- اعدامشدگان توسط ایران در سده ۲۱
- اهالی آبادان
- حقوق بشر در ایران
- خاکسپاریها در بهشت سکینه
- درگذشتگان ۱۳۹۳
- درگذشتگان ۲۰۱۴ (میلادی)
- زادگان ۱۳۵۶
- زادگان ۱۹۷۷ (میلادی)
- زندانیان عقیدتی اهل ایران