بازاریابی موبایلی
این مقاله نیازمند ویکیسازی است. لطفاً با توجه به راهنمای ویرایش و شیوهنامه، محتوای آن را بهبود بخشید. |
بازاریابی موبایلی یک روش از بازاریابی به وسیله تلفنهای همراه مانند گوشیهای هوشمند است.[۱][۲] بازاریابی موبایلی یا Mobile marketing، برای فروشندگان امکاناتی از قبیل زمان، مکان و اطلاعات خصوصیشده فراهم آوردهاست که باعث بهبود کالاها، خدمات و ایدههای شما میشود. اما برای انجام این کار چند روش وجود دارد که به اختصار آنها را بیان میکنیم:
اهمیت بازاریابی موبایلی[ویرایش]
بازاریابی موبایلی (Mobile Marketing) استراتژی بازاریابی دیجیتالی چندکانالهای است که هدف آن دستیابی به مخاطبان هدف در تلفنهای هوشمند، تبلتها و سایر دستگاههای همراه آنها ازطریق وبسایتها، ایمیل، SMS و MMS، رسانههای اجتماعی و اپلیکیشنها است.
تلفن همراه شیوهٔ تعامل مردم با برندها را دگرگون کردهاست. امروزه تمام کارهایی را که میتوان با رایانهٔ رومیزی انجام داد، در دستگاههای همراه هم در دسترس هستند. انجام تمام کارهایی مانند مشاهدهٔ ایمیلها، بازدید از وبسایت و خواندن مطالب در صفحهٔ نمایش کوچک دستگاههای همراه نیز امکانپذیر است. جالب است بدانید که:
- ۸۰٪ کاربران اینترنت، گوشی هوشمند دارند.
- پلتفرمهای موبایل مانند گوشیهای هوشمند و تبلتها تا ۶۰٪ از زمانی را که کاربران در ایالات متحده در رسانههای دیجیتالی میگذرانند، میزبانی میکنند.
- گوگل اعلام کردهاست که از پایان سال ۲۰۱۵ میزان جستجو با گوشیهای تلفن همراه از تعداد جستجوهایی که توسط رایانههای رومیزی انجام میشود، فراتر رفتهاست.
برای تبلیغات موبایلی مؤثر، به درک مخاطبان خود، طراحی محتوا با درنظر داشتن پلتفرمهای موبایل و استفادهٔ راهبردی از بازاریابی SMS/MMS و اپلیکیشنهای موبایل نیاز دارید.
روشهای بازاریابی موبایلی[ویرایش]
- بازاریابی پیامکی: این روش از طریق ارسال پیامک صورت میگیرد که به دلیل اینکه فرستنده میتواند اطمینان حاصل کند که مخاطب خود پیام را دریافت کرده، رایجترین روش بازاریابی موبایلی میباشد.
- بازاریابی MMS: این روش از طریق ارسال فایل فیلم یا عکس به مخاطب صورت میگیرد.
- بازاریابی برنامهای: در این روش بازاریاب با ایجاد یک برنامه حول محور محصول یا خدماتی که قصد ارائه آن را دارد، با مخاطب خود ارتباط بر قرار میکند.
- بازاریابی درون بازی: همانطور که در اکثر بازیهای موبایل مشاهده کردهاید، در قسمتی از یک بازی یک پیغام تبلیغاتی به نمایش در میآید، که این پیغام میتواند جای خود را به محصول یا خدمت مورد نظر شما بدهد. البته یک نکته قابل ذکر است و آن اینکه اگر خود بازی مورد نظر را طراحی نکردهاید و قصد دارید این کار را به یک بازی که از قبل طراحی شدهاست بسپارید، بهتر است این بازی مخاطبین زیادی داشته باشد تا اینکه تعداد افرادی که پیغام شما را میبینند افزایش یابد. این پیغام میتواند شامل آدرس سایت شما یا هر چیز دیگری باشد.
- بازاریابی موبایلی وبمحور: این روش شامل طراحی صفحات وب برای موبایل بوده، که از اندازه خاصی پیروی میکند و استاندارهای ویژهای دارد.
- کدهای QR: این کدها این امکان را به مخاطبین میدهند که به جای وارد کردن آدرس یک سایت، با اسکن یک کد دوبعدی به یک صفحه از وب دسترسی پیدا کنند. طریقه استفاده از آنها هم به این صورت است که شما میتوانید این کدها را در صفحات وب، بر روی کالای خود، هدایا و بنرهای تبلیغاتی خود در سطح شهر استفاده کنید.
جستارهای وابسته[ویرایش]
منابع[ویرایش]
- ↑ Andreas Kaplan (2012) If you love something, let it go mobile: Mobile marketing and mobile social media 4x4 Found, Business Horizons, 55(2), 129-139 p. 130.
- ↑ Karjaluoto Heikki and Leppäniemi Matti, "Factors influencing consumers’ willingness to accept mobile advertising: a conceptual model", Int. J Mobile Communications, Vol 3, No. 3, 2005, p. 198.
- «Mobile Marketing». en.wikipedia.org.