آپوپی: تفاوت میان نسخه‌ها

از ویکی‌پدیا، دانشنامهٔ آزاد
محتوای حذف‌شده محتوای افزوده‌شده
FreshmanBot (بحث | مشارکت‌ها)
جز اصلاح فاصله مجازی + اصلاح نویسه با استفاده از AWB
خط ۱۵: خط ۱۵:
}}
}}


'''آپوپی''' (در [[زبان‌های مصری|مصری]]: '''ایپپی''' (پِ پی) در [[زبان یونانی|یونانی]]: '''آپوفیس''' ) شاهی در [[دودمان پانزدهم مصر|دودمان پانزدهم]] [[مصر باستان]] بود که شناخته شده ترین [[فرعون]] این دوره به شمار می‌رود. او که میان سال‌های ۱۵۸۱ تا ۱۵۴۱ پیش از میلاد فرمانروایی می‌کرد در طی ۴۰ سال حکمرانی خود کارهای بزرگی از جمله ساخت و بازسازی معابد و برداشتن رونوشت از کتاب‌های گذشتگان (همچون [[پاپیروس ریند]])، کرد.
'''آپوپی''' (در [[زبان‌های مصری|مصری]]: '''ایپپی''' (پِ پی) در [[زبان یونانی|یونانی]]: '''آپوفیس''' ) شاهی در [[دودمان پانزدهم مصر|دودمان پانزدهم]] [[مصر باستان]] بود که شناخته شده‌ترین [[فرعون]] این دوره به‌شمار می‌رود. او که میان سال‌های ۱۵۸۱ تا ۱۵۴۱ پیش از میلاد فرمانروایی می‌کرد در طی ۴۰ سال حکمرانی خود کارهای بزرگی از جمله ساخت و بازسازی معابد و برداشتن رونوشت از کتاب‌های گذشتگان (همچون [[پاپیروس ریند]])، کرد.


== دوران ==
== دوران ==
خط ۲۷: خط ۲۷:
}}</ref>}}
}}</ref>}}


[[گستون مسپرو]] بر این باور است که شاه سقنن‌رع پس از درنگ بسیار تصمیم به پاسخ به پیشنهاد شرمانه‌ی رقیبش گرفت. از آنجا که پاسخ او پس از مدت طولانی نوشته شده نباید زخم زبان کمتری از نامه‌ی آپوپی می‌داشته، اگرچه هیچ راهی برای حدس زدن اینکه محتوای آن چه بوده وجود ندارد.
[[گستون مسپرو]] بر این باور است که شاه سقنن‌رع پس از درنگ بسیار تصمیم به پاسخ به پیشنهاد شرمانهٔ رقیبش گرفت. از آنجا که پاسخ او پس از مدت طولانی نوشته شده نباید زخم زبان کمتری از نامهٔ آپوپی می‌داشته، اگرچه هیچ راهی برای حدس زدن اینکه محتوای آن چه بوده وجود ندارد.


== منابع ==
== منابع ==

نسخهٔ ‏۸ مهٔ ۲۰۱۸، ساعت ۰۲:۳۰

آپوپی (در مصری: ایپپی (پِ پی) در یونانی: آپوفیس ) شاهی در دودمان پانزدهم مصر باستان بود که شناخته شده‌ترین فرعون این دوره به‌شمار می‌رود. او که میان سال‌های ۱۵۸۱ تا ۱۵۴۱ پیش از میلاد فرمانروایی می‌کرد در طی ۴۰ سال حکمرانی خود کارهای بزرگی از جمله ساخت و بازسازی معابد و برداشتن رونوشت از کتاب‌های گذشتگان (همچون پاپیروس ریند)، کرد.

دوران

آپوفیس، که از تبار هیکسوسی بود و در شهر اواریس در دلتای نیل فرمانروایی می‌کرد، به دلایلی ناشناخته وارد جنگ با شاه تبسی سقنن‌رع تائو دوم از دودمان هفدهم شد.

متنی بازمانده از دودمان هجدهم که شوربختانه بسیار آسیب دیده و تکه تکه شده، خبر از برخورد جالبی میان آپوپی و سقنن‌رع تائو می‌دهد. آپوپی از او می‌خواهد که به شکار اسب‌های آبی تالاب او بپردازد چرا که سر و صدایشان خواب شب فرعون را بر هم می‌زده. با توجه به فاصله زیاد اواریس و تبس این پیام می‌توانسته نمادین و به منظور خوار کردن طرف مقابل باشد. این همچنین نشان از استقلال شاه شمال‌نشین از فرمانروایی جنوبی خود داشته:

پس پیام‌رسان به سوی رییس شهر جنوبی روانه شد تا به او بگوید که: شاه آپوپی-رع به تو پیام رسانده و می‌گوید بیا و اسبان آبی موجود در آب‌راهه‌های کشور را در برکه‌ها شکار کن، همان‌هایی را که خواب را از چشمان من ربوده‌اند، شب و روز ...[۱]

گستون مسپرو بر این باور است که شاه سقنن‌رع پس از درنگ بسیار تصمیم به پاسخ به پیشنهاد شرمانهٔ رقیبش گرفت. از آنجا که پاسخ او پس از مدت طولانی نوشته شده نباید زخم زبان کمتری از نامهٔ آپوپی می‌داشته، اگرچه هیچ راهی برای حدس زدن اینکه محتوای آن چه بوده وجود ندارد.

منابع

  1. Maspero, Gaston (۱۹۱۱)، Les contes populaires de l'Égypte ancienne، E. Guilmoto (Paris)
  • K.S.B. Ryholt (۱۹۹۷)، The Political Situation in Egypt during the Second Intermediate Period، Copenhagen: Museum Tusculanum Press
  • Nicolas Grimal (۱۹۸۸)، A History of Ancient Egypt، Librairie Arthéme Fayard