جنگ عثمانی و ایتالیا

از ویکی‌پدیا، دانشنامهٔ آزاد

نسخه‌ای که می‌بینید نسخه‌ای قدیمی از صفحه است که توسط Rezabot (بحث | مشارکت‌ها) در تاریخ ‏۶ اوت ۲۰۱۸، ساعت ۲۳:۵۴ ویرایش شده است. این نسخه ممکن است تفاوت‌های عمده‌ای با نسخهٔ فعلی داشته باشد.

جنگ عثمانی و ایتالیا

توپخانه ایتالیایی‌ها نزدیک طرابلس
تاریخ۲۹ سپتامبر ۱۹۱۱– ۱۸ اکتبر ۱۹۱۲
موقعیت
نتایج پیروزی ایتالیا؛ شروع جنگ اول بالکان و جنبش استقلال‌طلبانهٔ لیبی
تغییرات
قلمرو
ایتالیا طرابلس، برقه، فزان و جزایر دودیکانیس را بدست آورد.
طرف‌های درگیر
پادشاهی ایتالیا پادشاهی ایتالیا  امپراتوری عثمانی
فرماندهان و رهبران
پادشاهی ایتالیا شاه ویکتور امانوئل
پادشاهی ایتالیا آگوستو آبری
پادشاهی ایتالیا کارلو کانوا
پادشاهی ایتالیا مارسلو آمرو داسته
پادشاهی ایتالیا جیووانی آملیو
امپراتوری عثمانی سلطان محمد پنجم
امپراتوری عثمانی نشت بی
امپراتوری عثمانی انور پاشا
امپراتوری عثمانی مصطفی کمال

جنگ عثمانی و ایتالیا (که در ایتالیا به عنوان جنگ لیبی و در ترکیه به نام جنگ طرابلس شناخته می‌شود) از ۲۹ سپتامبر ۱۹۱۱ تا ۱۸ اکتبر ۱۹۱۲ میلادی میان امپراتوری عثمانی و پادشاهی ایتالیا درگرفت.

در نتیجهٔ این جنگ، ایتالیا توانست سه ایالت عثمانی در شمال آفریقا یعنی طرابلس، فزان و برقه را تسخیر نماید. این سه ایالت در کنار هم، لیبی را تشکیل دادند.

طی این جنگ، ایتالیا جزایر دودیکانیس در دریای اژه را تصرف کرد؛ البته، با پایان جنگ پذیرفت که آن را به عثمانی بازگرداند. عهدنامه پایان جنگ در ۱۹۱۲ با نام پیمان اوخی به ثبت رسید.

این جنگ زمینه و مقدمه‌ای برای جنگ جهانی اول نیز محسوب می‌شود؛ زیرا، ملی‌گرایی در کشورهای بالکان را تقویت کرد. باقی کشورها با مشاهدهٔ این که چگونه ایتالیا توانست به آسانی عثمانی‌ها را شکست دهد، جنگ اول بالکان را خلق نمودند.

جنگ ایتالیا و عثمانی، فناوری‌های جدید نظامی را به عرصه نمایش گذارد که از آن جمله می‌توان به هواپیما اشاره کرد. اولین حمله هوایی تاریخ در ۱ نوامبر ۱۹۱۱ به مواضع عثمانی‌ها در لیبی رخ داد.

منابع