پرش به محتوا

ماهواره نقشه‌بردار فراخورشیدی گذران

از ویکی‌پدیا، دانشنامهٔ آزاد
(تغییرمسیر از تس (فضاپیما))
ماهواره نقشه‌بردار فراخورشیدی گذران
گونه مأموریتتلسکوپ فضایی
اپراتورناسا / مؤسسه فناوری ماساچوست
وبگاه
مدت مأموریتبرنامه‌ریزی شده: ۲ سال
ویژگی‌های فضاپیما
BusLEOStar-2
سازندهاوربیتال ساینسز کورپوریشن
جرم پرتاب۳۵۰ کیلوگرم (۷۷۲ پوند)
ابعاد۳٫۷×۱٫۲×۱٫۵ متر (۱۲٫۱×۳٫۹×۴٫۹ فوت)
توان۴۰۰ وات
آغاز مأموریت
تاریخ راه‌اندازیAugust 2017[۱]
موشکFalcon 9 v1.1
سایت پرتابپایگاه نیروی هوایی کیپ کاناورال SLC-40
پیمان‌کاراسپیس‌اکس
مشخصات مداری
سامانه مرجعHighly elliptical
رژیم مأموریتHigh Earth
نیم‌قطر بزرگ۲۴۰٬۰۰۰ کیلومتر (۱۵۰٬۰۰۰ مایل)
خروج از مرکز۰٫۵۵
حضیض gee۱۰۸٬۰۰۰ کیلومتر (۶۷٬۰۰۰ مایل)
اوج gee۳۷۳٬۰۰۰ کیلومتر (۲۳۲٬۰۰۰ مایل)
تناوب۱۳٫۷ روز
 

ماهواره نقشه‌بردار فراخورشیدی گذران (به انگلیسی: Transiting Exoplanet Survey Satellite) که به اختصار تس (TESS) نامیده می‌شود، یک تلسکوپ فضایی ساخت ناسا است که ۱۹ آوریل سال ۲۰۱۸ میلادی به فضا پرتاب شد.[۲] به عنوان ادامهٔ برنامه کاوشگران، هدف تس جستجوی سیاره‌های فراخورشیدیِ بیشتر در فضایی ۴۰۰ برابر پوشش مأموریت کپلر٬[۳] با استفاده از روش گذر است که در کهکشان‌های دیگر به‌ویژه در مدار ستاره‌های پر نور اطراف خودشان در فاصله‌ای که امکان حیات در آن وجود داشته باشد قرار دارند. در مقایسه با حدود ۳۸۰۰ سیارهٔ فراخورشیدی که تا کنون پیدا شده٬[۴] انتظار می‌رود که این فضاپیما موفق به پیدا کردن بیش از ۲۰٬۰۰۰ سیارهٔ دیگر شود.[۵]

هدف مأموریت تس TESS در مرحلهٔ نخست تمرکز بر درخشان‌ترین ستارگان نزدیک به زمین برای بررسی آثار گذر سیاره‌های فراخورشیدی در پیرامون آن‌ها در طول دو سال است. پروژه TESS از مجموعه‌ای از دوربین‌های گسترده‌ای برای انجام یک بررسی همه‌جانبه استفاده خواهد کرد. با استفاده از TESS، ممکن است توده، اندازه، تراکم و مدار یک گروه بزرگ از سیارات کوچک، از جمله نمونه‌ای از دنیای سنگی در مناطق قابل سکونت ستارگان میزبان، مطالعه شود. TESS اهداف اولیه را برای تسلط بیشتر توسط تلسکوپ فضایی جیمز وب و دیگر تلسکوپ‌های فضایی و زمینی آینده ارائه خواهد داد.

منابع

[ویرایش]
  1. Beck, Joshua; Diller, George H. (December 16, 2014). "NASA Awards Launch Services Contract for Transiting Exoplanet Survey Satellite" (Press release). NASA. Retrieved December 17, 2014.
  2. «ماهواره پیشرفته کشف سیارات بیرونی پرتاب شد». BBC Persian. ۲۰۱۸-۰۴-۱۹. دریافت‌شده در ۲۰۱۸-۰۴-۱۹.
  3. «نسخه آرشیو شده» (PDF). بایگانی‌شده از اصلی (PDF) در ۱۷ دسامبر ۲۰۱۴. دریافت‌شده در ۱۷ آوریل ۲۰۱۸.
  4. Schneider, J. "Interactive Extra-solar Planets Catalog". The Extrasolar Planets Encyclopedia. Retrieved April 14, 2018.
  5. «The Astrobiology Magazine Guide to TESS» (به انگلیسی). Astrobiology Magazine. ۲۰۱۸-۰۴-۱۳. بایگانی‌شده از اصلی در ۱۰ فوریه ۲۰۱۹. دریافت‌شده در ۲۰۱۸-۰۴-۱۹.

پیوند به بیرون

[ویرایش]