پرش به محتوا

احمد بهزاد

از ویکی‌پدیا، دانشنامهٔ آزاد

نسخه‌ای که می‌بینید نسخه‌ای قدیمی از صفحه است که توسط InternetArchiveBot (بحث | مشارکت‌ها) در تاریخ ‏۲۴ نوامبر ۲۰۲۲، ساعت ۰۲:۲۸ ویرایش شده است. این نسخه ممکن است تفاوت‌های عمده‌ای با نسخهٔ فعلی داشته باشد.

احمد بهزاد
احمد بهزاد
نمایندهٔ دوره‌های پانزدهم و شانزدهم مجلس نمایندگان افغانستان
حوزه انتخاباتیولایت هرات
اطلاعات شخصی
زاده۲۴ عقرب/آبان ۱۳۵۳
ولایت هرات، افغانستان
ملیتافغانستانی
پیشهسیاستمدار
قومیتهزاره

احمدشاه بهزاد (زاده ۲۴ عقرب/آبان ۱۳۵۳ در هرات) سیاستمدار افغانستانی و از قوم هزاره است. وی نماینده مردم هرات در دوره‌های پانزدهم و شانزدهم مجلس نمایندگان افغانستان، و از اعضای شورای عالی جنبش روشنایی نیز می‌باشد.[۱][۲]

زندگی‌نامه

احمد بهزاد متولد ۲۴ عقرب/آبان ۱۳۵۳ در هرات است. وی در سن یازده سالگی و با افزایش جنگ در سال ۱۳۶۴ به همراه خانواده به ایران مهاجرت می‌کند و در مشهد ساکن می‌شود. وی در ایران تحصیلات ابتدایی خود را در مدارس خودگردان مهاجرین ادامه داد و در سال ۱۳۷۰ توانست به مدارس ایران راه یابد اما نتوانست تحصیلات دوره لیسه/دبیرستان خود را به اتمام برساند. فعالیت سیاسی وی با عضویت در حزب وحدت اسلامی افغانستان آغاز می‌شود و چندین بار توسط دولت ایران دستگیر و به زندان فرستاده می‌شود.[۳]

مجلس نمایندگان

دوره پانزدهم

احمد بهزاد در دوره پانزدهم مجلس نمایندگان افغانستان توانست در پارلمان حضور یابد و به نائب دومی پارلمان افغانستان نیز رسید.

دوره شانزدهم

وی در دوره شانزدهم مجلس نمایندگان افغانستان برای بار دوم خود را از طرف مردم هرات نماینده کرد. در همان ابتدا وی با مشکلاتی روبروشد روزنامه آرمان ملی خبری را منتشر کرد که محمد اسماعیل‌خان از رهبران جهادی و چهره بانفوذ در هرات تلاش دارد که مانع از حضور وی در پارلمان شود. احمد بهزاد در صفحه فیسبوکش نیز خبر از باطل شدن و دستبرد به آراء خودش داد اما تمامی این اقدامات بی‌نتیجه بود و وی توانست به پارلمان راه یابد.[۴]

تعلیق عضویت

پارلمان افغانستان در ۲۱ حمل ۱۳۹۶ مصوبه‌ای را در خصوص اصول وظایف داخلی پارلمان افغانستان به تصویب رساند که در نتیجه آن اگر نماینده‌ای ۲۰ روز به‌طور مداوم در جلسات عمومی مجلس حضور نداشته باشد، عضویت آن لغو و امتیازات مربوط به نمایندگی پارلمان از او سلب می‌شود. در تاریخ ۲۳ حمل احمد بهزاد همراه به همراه پروین درانی، فرشته احمدی و بشیر احمد تهینج عضویتشان به دلیل داشتن غیبت طولانی تعلیق شد.[۵] تعلیق عضویت وی در ۱ مرداد/اسد ۱۳۹۶ ملغی شد و وی دوباره توانست در پارلمان حضور پیدا کند.

دوره هفدهم

احمد بهزاد در انتخابات مجلس ۱۳۹۷ از طرف مردم کابل خود را نامزد حضور در پارلمان هفدهم کرد.[۶]

فعالیت‌های دیگر

  • نایب دوم پارلمان افغانستان.
  • عضو شورای عالی جنبش روشنایی.
  • عضو موسسین انجمن دانش آموزان مهاجر افغانستان در شهر مشهد ایران.
  • عضو موسسین انجمن ژورنالیستان شورای متخصصان هرات.
  • مسئول امور سیاسی و فرهنگی دانشجویان افغان در آذربایجان.
  • خبرنگار رادیوی اروپای آزاد (رادیو آزادی).[۷]

جستارهای وابسته

منابع

  1. زندگینامه احمد بهزاد
  2. «زندگینامه نمایندگان مردم هرات در ولسی جرگه». بایگانی‌شده از اصلی در ۱۷ اوت ۲۰۲۱. دریافت‌شده در ۸ ژوئیه ۲۰۱۶.
  3. «گفت‌وگو / احمد بهزاد، از دستگیری در ایران تا تقابل با حکومت در افغانستان | پایگاه خبری تحلیلی انصاف نیوز». انصاف نیوز. ۱۳۹۷. دریافت‌شده در ۲۰۱۸-۰۹-۱۳.
  4. «دستبرد در آرای احمد بهزاد در ولایت هرات». www.hazarapeople.com. دریافت‌شده در ۲۰۱۸-۰۹-۱۳.
  5. «وظایف چهار عضو مجلس به تعلیق درآمد». خبرگزاری جمهور. ۲۳ فروردین ۱۳۹۶. بایگانی‌شده از اصلی در ۱۳ آوریل ۲۰۱۷. دریافت‌شده در ۱۳ آوریل ۲۰۱۷.
  6. «فهرست نهایی نامزدان انتخابات پارلمان افغانستان | ولایت کابل» (PDF). کمیسیون مستقل انتخابات افغانستان. بایگانی‌شده از اصلی (PDF) در ۲۶ اوت ۲۰۱۸. دریافت‌شده در ۱۲ سپتامبر ۲۰۱۸.
  7. «احمد بهزاد». وبگاه شورای ملی دولت جمهوری اسلامی افغانستان.