نازک علیا

مختصات: ۳۹°۰۰′۴۲″شمالی ۴۵°۰۳′۲۷″شرقی / ۳۹٫۰۱۱۶°شمالی ۴۵٫۰۵۷۵°شرقی / 39.0116; 45.0575
از ویکی‌پدیا، دانشنامهٔ آزاد
نازک علیا
نازیک
کشور ایران
استانآذربایجان غربی
شهرستانپلدشت
بخشارس
نام(های) دیگرنازوک علیا/گئجلرات
سال شهرشدن۱۳۸۹[۱]
مردم
جمعیت۲٫۶۶۷ نفر[۲]
آب‌وهوا
میانگین دمای سالانه27+
روزهای یخبندان سالانهحدود ۱۰۰ روز
اطلاعات شهری
شهردارعلی پاشاپور
پیش‌شمارهٔ تلفن۳۴۳۴
نازک علیا بر ایران واقع شده‌است
نازک علیا
روی نقشه ایران
۳۹°۰۰′۴۲″شمالی ۴۵°۰۳′۲۷″شرقی / ۳۹٫۰۱۱۶°شمالی ۴۵٫۰۵۷۵°شرقی / 39.0116; 45.0575

شهر نازُک مرکز بخش ارس از توابع شهرستان پلدشت استان آذربایجان غربی است . و مردم محلی به آن نازیک می گویند.مردم این شهر به زبان ترکی آذربایجانی و کردی کرمانجی سخن می گویند. [۳] بر اساس سرشماری سال ۱۳۹۵ جمعیت این شهر ۲٫۶۶۷ نفر (۸۲۹ خانوار) است.[۲]

نام گذاری[ویرایش]

نازک را می‌توان به نازیک (که اسم نانی مشهور است و امروزه هم گندم ، جاد(یک نوع گندم محلی)و نان تولیدی نازک در کل منطقه مشهور است) نسبت داد.اکثر اهالی این شهر دارای بیشترین اسم مستعار و طوایف مختلف از جمله «جُماتلی»،«دره قیراخلی»،«یئدی قیزلار»(هفت دختر)،«عبدالرحمانلی»،«قره جیرناخلار» می‌باشد که معروفترین افراد آنها عبارتند از:«علی گویه باخان»،«جلیل جیفتو»،«عسگر ازنچی»،«الله وئردی ناخیرچی»،«حیدر اسد»،«محمد فَرو»

پیشینه[ویرایش]

در این بخش آثار تاریخی بسیاری به جای مانده‌است که تاکنون مطالعاتی بر روی آن‌ها انجام نشده‌است قابل ذکر می‌باشد که با توبه شواهد و آثار موجود می‌توان قدمت این منطقه قدیمی را بیش از ۱۰۰۰ سال دانست. همچنین این مکان تاریخی دو بار زندگی را تجربه نموده‌است یعنی اینکه این مکان در زمانهای خیلی قدیم وجوداشته و بر اثر مرور زمان خالی از سکنه شده و دوباره شکل زندگی به خود گرفته‌است. عمده شغل ساکنان نازک کشاورزی ودام داری و خدماتی و تجاری است. شهر نازک به دیار مزرعه‌های گندم مشهور هست و حال انتظار می‌رود با سیراب شدن زمین‌های کشاورزی دشت نازک از آب سد آغچای و اتمام طرح آبرسانی به همه دشت نازک باز چون زمان‌های گذشته شهرت گندم و نان مرغوب این دیار کهن آوازه منطقه و کشور شود.

منابع[ویرایش]

  1. «نسخه آرشیو شده». بایگانی‌شده از اصلی در ۱۰ ژوئن ۲۰۱۵. دریافت‌شده در ۱۷ اوت ۲۰۱۲.
  2. ۲٫۰ ۲٫۱ درگاه ملی آمار ایران
  3. «کمیته تخصصی نام نگاری و یکسان‌سازی نام‌های جغرافیایی ایران». بایگانی‌شده از اصلی در ۲۹ اوت ۲۰۱۱. دریافت‌شده در ۱۹ ژوئیه ۲۰۱۱.