چوبه (قزوین)

مختصات: ۳۶°۳۸′۴۲″شمالی ۴۹°۰۶′۵۴″شرقی / ۳۶٫۶۴۵۰۷°شمالی ۴۹٫۱۱۵۱۲°شرقی / 36.64507; 49.11512[۱]
از ویکی‌پدیا، دانشنامهٔ آزاد

نسخه‌ای که می‌بینید نسخه‌ای قدیمی از صفحه است که توسط Dalba (بحث | مشارکت‌ها) در تاریخ ‏۲۹ ژوئیهٔ ۲۰۲۰، ساعت ۰۶:۱۰ ویرایش شده است. این نسخه ممکن است تفاوت‌های عمده‌ای با نسخهٔ فعلی داشته باشد.

چوبه (قزوین)
اطلاعات کلی
کشور ایران
استانقزوین
شهرستانقزوین
بخشبخش طارم سفلی
دهستانخندان
چوبه (قزوین) بر ایران واقع شده‌است
چوبه (قزوین)
۳۶°۳۸′۴۳″شمالی ۴۹°۰۶′۵۷″شرقی / ۳۶٫۶۴۵۴°شمالی ۴۹٫۱۱۵۹°شرقی / 36.6454; 49.1159
مردم
جمعیت۱۹۵ نفر (سرشماری ۹۵)
کد آماری۲۳۸۳۰۶

چوبه (قزوین)، روستایی از توابع بخش طارم سفلی شهرستان قزوین در استان قزوین ایران است. جاده آسفالت منتهی به این روستا پس از گذشتن از شهر سیردان در حدود ده کیلومتر انتهایی خاکی گشته و تا ارتفاع بیش از ۱۸۰۰ متر از سطح دریا بالا می رود. چوبه در نزدیکی قله کوهی واقع شده که در نوک قله آستان مقدس امام زاده مرسل و فرزند ایشان امام زاده محمدباقر وجود دارد. این روستا در سالهای اخیر و به همت بخشداری بهسازی شده و با عریض شدن و سنگفرش شدن کوچه باغ هایش برای روستاییان جذاب تر گشته و با ساخت ویلاهای ییلاقی جمعیت آن به سرعت در حال افزایش است. نام خانوادگی کشاورز با پسوند های متفاوت مانند چوبه، چوبه ای، بهادر و غیره در بین اهالی بسیار شنیده می شود. گردو، سیب، گیلاس و آلبالو و همینطور لوبیا و کدو تنبل بخش مهم تولیدات کشاورزی روستا بوده و تعداد انگشت شماری از روستاییان به دامداری سنتی مشغولند. این روستا فاقد هیچ مغازه ای است.

منطقه ییلاقی شامه دشت، چشمه سویوخ بولاخ، کوه مرده چنار و خوله کن از جمله اماکن دیدنی حومه چوبه است. مردم این منطقه شیعه مذهب هستند.

این روستا فاقد مدرسه فعال، مرکز بهداشتی درمانی و فروشگاه است.

مردم قدیمی روستا بر این باور هستند درخت چنار کهن موجود در کوه مرده چنار مقدس بوده و نباید از چوب آن جز برای تهیه آتش در همان مکان استفاده کرد.

جمعیت

این روستا در دهستان خندان قرار دارد و براساس سرشماری مرکز آمار ایران در سال ۱۳۸۵، جمعیت آن ۵۹ نفر (۲۱خانوار) بوده‌است. در سرشماری سال ۱۳۹۵ جمعیت روستا ۱۹۵ نفر گزارش شده و به نظر همچنان در حال افزایش است.

بیشتر اهالی روستا در فصول گرم سال در چوبه و سایر به علت سرمای هوا در پاییز و زمستان روستا را ترک می کنند. این اهالی اغلب در شهر قزوین، محمود آباد نمونه و یا استان تهران و البرز زندگی می کنند.

منابع

  • «نتایج سرشماری عمومی نفوس و مسکن ۱۳۸۵». درگاه ملی آمار ایران. بایگانی‌شده از اصلی در ۱ ژانویه ۲۰۱۳. دریافت‌شده در ۱ ژانویه ۲۰۱۳.