هورمون‌های استروئیدی

از ویکی‌پدیا، دانشنامهٔ آزاد

نسخه‌ای که می‌بینید نسخه‌ای قدیمی از صفحه است که توسط 5.126.241.8 (بحث) در تاریخ ‏۷ مارس ۲۰۲۰، ساعت ۱۳:۰۸ ویرایش شده است. این نسخه ممکن است تفاوت‌های عمده‌ای با نسخهٔ فعلی داشته باشد.


هورمونهای اصلی بدن انسان را بر اساس ساختار مولکولی می‌توان به سه گروه تقسیم نمود: هورمون‌های استروییدی مانند هورمونهای جنسی، هورمون‌های آمینو اسیدی و هورمون‌های پپتیدی. گیرنده‌های هورمون‌های آمینو اسیدی در روی سلول‌های هدف قرار دارد و گیرنده‌های هورمون‌های استروییدی در درون سیتوپلاسم یا روی هسته قرار دارند.

تعدادی از هورمونها

هورمون‌های استروییدی دارای هسته‌ ای هستند که از کلسترول مشتق می‌شوند. هورمون‌های قشر فوق کلیه (کورتیزول و آلدوسترون)، هورمون‌های تخمدان‌ها (استروژن و پروژسترون)، هورمون بیضه‌ها (تستوسترون) و هورمون جفت (استروژن و پروژسترون)- به طورکلی هورمون‌های غدد تولید مثل- و متابولیت‌های فعال ویتامین D جزو این دسته‌اند.

تولید

این هورمونها اغلب در غده فوق کلیوی و غدد جنسی ساخته می‌شوند و کلسترول پیشساز طبیعی آنها است. در تولید اینها ابتدا کلسترول به پروژسترونها تبدیل می‌شود و سپس سایر هورمونها (آندروژنها، مینرالوکورتیکوئیدهاواستروژنها) تولید می‌شوند. کلسترول ۲۷ کربنه، پروژسترونها ۲۱ کربنه، گلوکوکورتیکوئیدهاو مینرالوکورتیکوئیدها ۲۱ کربنه، آندروژنها ۱۹ کربنه و استروژنها ۱۸ کربنه هستند.

استروئید with enzymes and intermediates

جستارهای وابسته

منابع

ویکی‌پدیای انگلیسی [۱]

دیکشنری stedman