دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد
![]() | |
نوع | سراسری (دولتی) |
---|---|
بنیانگذاری شده | ۱۳۶۵[۱] |
رئیس | دکتر ارسلان خالدی فر |
موقعیت | شهرکرد، ایران ![]() |
وبگاه |
دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد، یکی از دانشگاههای شهرکرد است که در منطقه رحمتیه واقع شدهاست. ساختمان اداری این دانشگاه در بلوار آیت الله کاشانی شهرکرد قرار دارد.
پیشینه[ویرایش]
دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد از سال ۱۳۶۵ کار خود را با پذیرش ۲۶۰ دانشجو در سه رشته و دو مقطع تحصیلی در قالب دو دانشکده آغاز کرد و هماکنون قریب به ۱۹۵۷ دانشجو در ۱۹ رشته و ۷ مقطع تحصیلی دکتری تخصصی بالینی، دکترای پی اچ دی، دکترای حرفهای، کارشناسی ارشد، کارشناسی پیوسته و ناپیوسته، کاردانی و در 6 دانشکده پزشکی، پیراپزشکی،فناوری های نوین، بهداشت، پرستاری و مامائی شهرکرد و پرستاری بروجن مشغول به تحصیل میباشند. تعداد اعضای هیئت علمی دانشگاه در حال حاضر ۱۴۹ نفر و شامل ۳ استاد، ۸ دانشیار، ۹۴ استادیار و ۴۴ مربی میباشد. از ابتدای تأسیس دانشگاه تاکنون قریب به ۷٬۳۲۰ دانشجو از این دانشگاه فارغالتحصیل شدهاند که از این تعداد ۲٬۳۹۷ نفر (نزدیک به ۳۳ درصد) به مقاطع تحصیلی بالاتر راه یافتهاند.
کسب رتبههای برتر در امتحانات علوم پایه پزشکی و پیش کارورزی توسط دانشجویان دانشگاه در سالهای متوالی و نیز قبولی صد در صدی دستیاران دانشگاه در آزمون بورد تخصصی از جمله موفقیتهای آموزشی این دانشگاه محسوب میگردد. بهرهمندی دانشجویان دانشگاه از ۳۰۰۰۰ متر مربع فضای آموزشی، تجهیزات مدرن آموزشی، کمک آموزشی و تحقیقاتی، امکان بهرهمندی از چهار مرکز تحقیقاتی، دو بیمارستان آموزشی، دو کتابخانه تخصصی مجهز به جدیدترین منابع علمی، امکان بهرهمندی استادان و دانشجویان از خدمات کامپیوتری و اینترنت از امکانات این دانشگاه است.[۲]
دانشکدهها[ویرایش]
این دانشگاه در مجموع ۷ دانشکده دارد.
دانشکده پزشکی شهرکرد[ویرایش]
دانشکده پزشکی شهرکرد از سال ۱۳۶۵ با پذیرش ۱۱۰ دانشجوی پزشکی آغاز به کار کرد و از سال ۱۳۶۶ بهطور مستقل و به عنوان اولین دانشکده دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد به فعالیت آموزشی خود ادامه داد. در حال حاضر در دو نیمسال دانشجوی پزشکی میپذیرد. این دانشکده دارای معاونتهای آموزشی علوم پایه پزشکی و بالینی، معاونت اداری – مالی و معاونت پژوهشی میباشد.[۳] این دانشکده دارای دورههای تخصص در ۵ رشته پزشکی داخلی، جراحی،[۴] اطفال، بیهوشی و زنان و دوره دکترای عمومی در رشته پزشکی و دوره کارشناسی ارشد در رشتههای انگلشناسی، میکروبشناسی، ژنتیک انسانی و ایمنیشناسی است.
دانشکده دندانپزشکی[ویرایش]
دانشکده دندانپزشکی شهرکرد در سال ۱۳۹۳ افتتاح شد و از ابتدای سال تحصیلی ۱۳۹۴ با پذیرش ۲۰ دانشجو در مقطع دکترای حرفهای دندانپزشکی آغاز به کار کرد.[۵][۶]
دانشکده بهداشت[ویرایش]
این دانشکده دارای ۳ گروه آموزشی است که عبارتند از: گروه آموزشی اپیدمیولوژی و آمار زیستی، گروه آموزشی بهداشت عمومی، گروه آموزشی مهندسی بهداشت محیط. این دانشکده تا پایان نیمه دوم ۱۳۹۱–۱۳۹۰ تعداد ۱٬۶۹۹ نفر فارغالتحصیل داشتهاست.
دانشکده پرستاری و مامایی[ویرایش]
این دانشکده دارای رشتههای کارشناسی پرستاری پیوسته و ناپیوسته، کارشناسی مامایی، کاردانی مامائی و کارشناسی اتاق عمل میباشد.
دانشکده علوم پزشکی بروجن[ویرایش]
این دانشکده دارای رشتههای کارشناسی پرستاری پیوسته ، کاردانی و کارشناسی فوریت و کارشناسی اتاق عمل میباشد.
دانشکده پیرا پزشکی[ویرایش]
در این دانشکده دورههای کارشناسی در رشتههای علوم آزمایشگاهی، رادیولوژی و هوشبری ارائه میشود.
بیمارستانها[ویرایش]
این دانشگاه در مجموع ۱۰ بیمارستان دارد.
- بیمارستان هاجر شهرکرد
- بیمارستان آیتالله کاشانی شهرکرد
- بیمارستان سیدالشهداء فارسان
- بیمارستان سینا جونقان
- بیمارستان شهدا لردگان
- بیمارستان ولی عصر بروجن
- بیمارستان امام رضا اردل
- بیمارستان امام جواد ناغان
- بیمارستان شهید ارجمند مالخلیفه
- بیمارستان امام سجاد کوهرنگ
مراکز تحقیقاتی[ویرایش]
در مجموع دانشگاه ۷ مرکزتحقیقات دارد.
- پژوهشکده علوم پایه سلامت مشتمل بر سه مرکز تحقیقات
- مرکز تحقیقات سلولی ملکولی
- گیاهان دارویی
- بیوشیمی بالینی
- مرکز تحقیقات مدلسازی در سلامت
- مرکز تحقیقات سرطان
- مرکز تحقیقات پرستاری مامایی جامعه نگر
- مرکز تحقیقات عوامل اجتماعی مؤثر بر سلامت
شبکههای بهداشتی[ویرایش]
کتابخانههای دانشگاه[ویرایش]
کتابخانه مرکزی[ویرایش]
این کتابخانه یکی از واحدهای تابعه معاونت تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد است که از سال ۱۳۶۵ فعالیت خود را آغاز نمودهاست.
هدف و معرفی جامعه استفادهکننده
با توجه به نیاز فعالیتهای علمی، پژوهشی و آموزشی به کتابخانه که محل نگهداری منابع مختلف اطلاعات میباشد، این واحد با هدف ارتقاء کمی و کیفی ارائه خدمات اطلاعرسانی جهت استفاده اعضای هیئت علمی، پژوهشگران، کارشناسان و دانشجویان تشکیل گردیدهاست. این کتابخانه به صورت سیستم باز اداره میشود و کلیه خدمات سفارش و فهرست نویسی و آمادهسازی کتاب و دیگر مدارک علمی را برای ارائه به کتابخانههای تابعه و گروههای آموزشی انجام میدهد.
تعداد کتابخانههای اقماری دانشگاه شامل ۶ کتابخانه میباشد که شامل:
کتابخانههای دانشکده ای شامل ۳ کتابخانه دانشکدههای پزشکی، پرستاری و مامایی، بهداشت، پیرا پزشکی و دانشکده فناوریهای نوین شهرکرد در قالب کتابخانه متمرکز مجتمع آموزشی رحمتیه شهرکرد، کتابخانه دانشکده دندانپزشکی و کتابخانه دانشکده پرستاری بروجن میباشد.
کتابخانههای مراکز آموزشی درمانی شامل ۳ کتابخانه مراکز آموزشی درمانی هاجر شهرکرد، کاشانی شهرکرد و ولی عصر بروجن میباشد.
کتابخانه دیجیتال دانشگاه[ویرایش]
کتابخانه دیجیتال یکی از واحدهای تابعه معاونت تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد است که از سال ۱۳۸۷ فعالیت خود را آغاز نمودهاست؛ که با توجه به نیاز کاربران جهت فعالیتهای علمی، پژوهشی و آموزشی به منابع الکترونیک، تشکیل شدهاست و هدف آن ارتقاء کمی و کیفی دسترس به منابع علمی مختلف و ارائه خدمات اطلاعرسانی جهت استفاده اعضاء هیئت علمی، پژوهشگران، دانشجویان و کارشناسان است.
اهداف و برنامههای کتابخانه دیجیتال
برگزاری کارگاههای آموزشی و بازآموزی به منظور استفاده بهینه اعضاء هیئت علمی، پژوهشگران، دانشجویان و کارشناسان ازمنابع اطلاعاتی موجود در کتابخانه دیجیتال
گسترش کمی و کیفی پایگاههای الکترونیکی جدید در حوزههای پزشکی و پیراپزشکی
اطلاعرسانی و بررسی دسترسی به بانکهای اطلاعاتی در موردConnnect و Disconnect بودن
پیگیری و راهنمایی کاربران جهت دسترسی به منابع الکترونیک از طریق سیستم خارج از محیط دانشگاه
آموزش و رفع اشکال در مورد دسترسی به منابع الکترونیک به صورت فردی (حضوری، مکاتبه ای، تلفنی، نامه اداری)
کتابخانههای دانشکده ای[ویرایش]
کتابخانه دانشکده پزشکی[ویرایش]
کتابخانه دانشکده پزشکی در سال ۱۳۶۵ فعالیت رسمی خود را آغاز نمود و در سال ۱۳۷۶ در منطقه رحمتیه شهرکرد با تحت پوشش قرار دادن کتابخانههای دانشکده پزشکی، دانشکده پرستاری مامایی، دانشکده پیراپزشکی، دانشکده بهداشت و دانشکده فناوریهای نوین حیطه کاری خود را توسعه داد.
کتابخانه دانشکده دندانپزشکی[ویرایش]
کتابخانه دانشکده دندانپزشکی در سال ۱۳۹۵ فعالیت رسمی خود را به منظور ارائه خدمات اطلاعاتی به اعضاء هیئت علمی، پژوهشگران، دانشجویان و کارشناسان شروع کرد.
کتابخانه دانشکده پرستاری بروجن[ویرایش]
کتابخانه دانشکده پرستاری در سال ۱۳۷۰ فعالیت رسمی خود را به منظور ارائه خدمات اطلاعاتی به اعضاء هیئت علمی، پژوهشگران، دانشجویان و کارشناسان شروع کرد.
کتابخانههای بیمارستانی (مراکز آموزشی درمانی)[ویرایش]
کتابخانه بیمارستان هاجر[ویرایش]
کتابخانه بیمارستان هاجر در سال ۱۳۶۵ فعالیت رسمی خود را به منظور ارائه خدمات اطلاعاتی به اعضاء هیئت علمی، پژوهشگران، دانشجویان و کارشناسان شروع کرد.
کتابخانه بیمارستان آیت اله کاشانی[ویرایش]
کتابخانه بیمارستان هاجر در سال ۱۳۶۵ فعالیت رسمی خود را به منظور ارائه خدمات اطلاعاتی به اعضاء هیئت علمی، پژوهشگران، دانشجویان و کارشناسان شروع کرد.
کتابخانه بیمارستان ولی عصر بروجن[ویرایش]
کتابخانه بیمارستان ولی عصر بروجن در سال ۱۳۷۳ فعالیت رسمی خود را به منظور ارائه خدمات اطلاعاتی به اعضاء هیئت علمی، پژوهشگران، دانشجویان و کارشناسان شروع کرد.
منابع[ویرایش]
- ↑ http://skums.ac.ir/ShowPage.aspx?page_=form&order=show&lang=1&sub=0&PageId=8896&PageIDF=0&tempname=main
- ↑ http://skums.ac.ir/ShowPage.aspx?page_=form&order=show&lang=1&sub=0&PageId=8896&PageIDF=0&tempname=main[درباره[پیوند مرده] دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد]
- ↑ «نسخه آرشیو شده». بایگانیشده از اصلی در ۱۲ اوت ۲۰۱۴. دریافتشده در ۱۲ اوت ۲۰۱۴.
- ↑ «گروه جراحی علوم پزشکی شهرکرد». بایگانیشده از اصلی در ۱۲ اوت ۲۰۱۴. دریافتشده در ۱۲ اوت ۲۰۱۴.
- ↑ «دانشکده دندانپزشکی از سال تحصیلی آینده دانشجو میپذیرد». بایگانیشده از اصلی در ۱۲ فوریه ۲۰۱۵. دریافتشده در ۱۲ فوریه ۲۰۱۵.
- ↑ دانشکده دندانپزشکی شهرکرد گشایش یافت