پرش به محتوا

آذر منصوری

از ویکی‌پدیا، دانشنامهٔ آزاد
آذر منصوری
منصوری در ۱۳۹۶
عضو شورای اسلامی شهر ورامین
دوره مسئولیت
۹ اردیبهشت ۱۳۷۸ – ۹ اردیبهشت ۱۳۸۲
اطلاعات شخصی
زاده۱۳۴۳ (۵۹–۶۰ سال)
شهر ری، ایران
حزب سیاسیحزب اتحاد ملت ایران اسلامی (اکنون–۱۳۹۴)
دیگر عضویت‌های سیاسیجبهه اصلاحات ایران (اکنون–۱۳۹۹)
شورای عالی سیاست‌گذاری اصلاح‌طلبان (۱۳۹۹–۱۳۹۴)
جمعیت زنان مسلمان نواندیش (اکنون–۱۳۸۵)[۱]
جبهه مشارکت ایران اسلامی (۱۳۸۹–۱۳۷۸)

آذر منصوری (زادهٔ ۱۳۴۳) سیاستمدار اهل ایران است. او دبیرکل حزب اتحاد ملت ایران اسلامی و رئیس جبهه اصلاحات ایران است‌.

منصوری در بحبوحه اعتراضات پس از انتخابات ریاست‌جمهوری ۱۳۸۸ ایران، درحالی‌که معاون سیاسی دبیرکل جبهه مشارکت بود، بازداشت و به سه سال حبس محکوم شد. او در پرونده دیگری مربوط به سال ۱۴۰۱، به یک سال حبس و ۲ سال محرومیت از فعالیت‌های اجتماعی محکوم شد.

زندگی

[ویرایش]

آذر منصوری در ۱۳۴۳ در شهر ری به دنیا آمد. او تا ۱۳۹۹ در قرچک سکونت داشت. او در مقطع کارشناسی مهندسی صنایع غذایی و در مقطع کارشناسی ارشد و دکترای تاریخ تحصیل کرده‌است.[۲]

منصوری عضو شورای مشاوران سید محمد خاتمی و عضو شورای مرکزی، دفتر سیاسی و نیز معاون سیاسی دبیرکل جبهه مشارکت ایران اسلامی بود.[۳]

بازداشت در سال ۱۳۸۸

[ویرایش]

در جریان اعتراضات پس از انتخابات ریاست‌جمهوری دهم ایران، منصوری در هنگام بازگشت از منزل خواهرش در ۲ شهریور ۱۳۸۸ در خیابان بازداشت شد.[۴] او که در آن زمان معاون سیاسی دبیرکل جبهه مشارکت بود؛ بعداً به اتهام اخلال در نظم عمومی از طریق شرکت در تجمعات، تبلیغ علیه نظام، نشر اکاذیب و اجتماع و تبانی به قصد برهم زدن امنیت ملی به سه سال حبس محکوم شد.[۵][۶] او در ۲۵ اسفند ۱۳۸۸ به یک مرخصی ۲۰ روزه از زندان آمد.[۷]

او‌ پس از آزادی، در سال ۱۳۹۵، رییس ستاد انتخاباتی در انتخابات ریاست جمهوری و شورای شهر تهران از جانب حزب اتحاد ملت ایران اسلامی بود.[۸] منصوری در سال ۱۳۹۸، در حالی که عضو شورای عالی سیاست گذاری اصلاح‌طلبان بود، برای انتخابات مجلس یازدهم ثبت‌نام کرد.[۹] هیئت اجرایی این انتخابات ولی صلاحیت او را تأیید نکرد.[۱۰]

پرونده قضایی در سال ۱۴۰۱

[ویرایش]

در‌‌ اسفند ۱۴۰۱، دادستانی علیه منصوری اعلام جرم کرد. دلیل اعلام جرم، ادعاهای بدون سند و متعدد منصوری عنوان شده بود که برای آنها هیچ مدرکی ارائه نشد.[۱۱] همچنین کیفرخواستی به‌علت بیانیه ۷۷ نفر و اظهاراتش دربارهٔ مسمومیت زنجیره‌ای در مدارس دخترانه علیه او صادر شد.[۲][۱۲]‌‌ پرونده قضایی منصوری با عناوین اتهامی «نشر اکاذیب به قصد اضرار به غیر، تبلیغ علیه نظام و تشویش اذهان عمومی از طریق انتشار مطالب در فضای مجازی» به دادگاه ارجاع داده شد. که بعدا از عنوان «تبلیغ علیه نظام» تبرئه شد.[۱۳] منصوری در دادگاه تجدید نظر به یک سال حبس و دو سال محرومیت از فعالیت‌های سیاسی، رسانه‌ای، حزبی و اجتماعی محکوم شد. منصوری از آن زمان از ادامهٔ تحصیل محروم شده‌است.[۲]

در جبهه اصطلاحات

[ویرایش]

او همچنین از اعضای کمیته مرکزی حزب اتحاد ملت ایران اسلامی است[۱۴] و در آذر ۱۴۰۰ به عنوان دبیرکل این حزب انتخاب شد.[۱۵] پیش از این علی شکوری‌راد دبیرکل این حزب بود.[۱۶]‌ وی در دی ۱۴۰۱ در مقام خود ابقا شد.[۱۷]

منصوری در ۴‌ تیر ۱۴۰۲ دبیرکل جبهه اصلاحات شد.[۱۸] او تنها نامزد تصدی ریاست جبهه اصلاحات ایران بود که با کسب ۳۱ رأی از آرای ۴۱ عضو حاضر جبهه اصلاحات،‌ به این منصب نصب شد.[۱۹] پیش از این بهزاد نبوی برای دوره دوساله رئیس جبهه اصلاحات بود که در آخرین روزهای سال ۱۴۰۱، از این سمت کناره‌گیری کرده بود.[۲۰]‌ این انتصاب با اعتراضاتی از سوی برخی اصلاح‌طلبان مواجه شد و این انتخاب را یک انتخاب جنسیتی دانستند.[۲۱][۲۲][۲۳]

در ۳۱‌‌ تیر ۱۴۰۲، کمتر از ۱ ماه پس از انتصاب او به این منصب، کمیسیون ماده 10 احزاب، او را به همراه ۱۲ تن دیگر، رد صلاحیت کرد. دلیل رد صلاحیت منصوری، محکومیت قطعی او در قوه قضائیه عنوان شده بود.[۲۴][۲۵] به همین خاطر انتخاب وی به عنوان رئیس جبهه اصلاحات خلاف قانون عنوان شد. همچنین عضویت منصوری در شورای مرکزی حزب اتحاد ملت نیز از بابت این رد صلاحیت مورد تردید قرار گرفت.[۲۶]‌ اما او همچنان در این سمت باقی ماند. به گفته جواد امام، سخنگوی جبهه اصلاحات،‌ هیچگونه پیام رسمی از جانب کمیسون به جبهه اصلاحات و شخص منصوری از این بابت ارسال نشده است.[۲۷]

نظرهای سیاسی

[ویرایش]

منصوری به عنوان رئیس جبهه اصلاحات، از مخالفان حمایت از کاندیداهای غیراصلاح‌طلب در انتخابات بود.[۲۸] او از موافقان مذاکره با آمریکاست[۲۹]

پانویس

[ویرایش]
  1. شفیعی، مطهره (۲۸ مهر ۱۳۹۷). «بانوان در حصار ۳۰ درصدی!». آرمان امروز. بایگانی‌شده از اصلی در ۲۷ ژوئن ۲۰۲۳. دریافت‌شده در ۲۷ ژوئن ۲۰۲۳ – به واسطهٔ پیشخوان.
  2. ۲٫۰ ۲٫۱ ۲٫۲ «گفت‌وگوی چالشی با آذر منصوری دربارهٔ اصلاحات و انتخابات». انصاف. ۷ دی ۱۳۹۹. بایگانی‌شده از اصلی در ۲۶ ژوئن ۲۰۲۳. دریافت‌شده در ۲۶ ژوئن ۲۰۲۳.
  3. «زندگینامه آذر منصوری». جماران. بایگانی‌شده از اصلی در ۲۶ ژوئن ۲۰۲۳. دریافت‌شده در ۲۶ ژوئن ۲۰۲۳.
  4. «مرخصی از زندان برای آذر منصوری، بهزاد نبوی و سعید لیلاز». بی‌بی‌سی فارسی. بایگانی‌شده از اصلی در ۲۶ ژوئن ۲۰۲۳. دریافت‌شده در ۲۶ ژوئن ۲۰۲۳.
  5. «سه سال حبس برای آذر منصوری، معاون سیاسی جبهه مشارکت». رادیو فردا. ۲۳ اسفند ۱۳۸۸. بایگانی‌شده از اصلی در ۲۶ ژوئن ۲۰۲۳. دریافت‌شده در ۲۶ ژوئن ۲۰۲۳.
  6. «آذر منصوری، معاون سیاسی دبیرکل جبهه مشارکت بازداشت شد». بی‌بی‌سی فارسی. ۳۱ شهریور ۱۳۸۸. بایگانی‌شده از اصلی در ۲۶ ژوئن ۲۰۲۳. دریافت‌شده در ۲۶ ژوئن ۲۰۲۳.
  7. «مرخصی از زندان برای آذر منصوری، بهزاد نبوی و سعید لیلاز». BBC News فارسی. ۲۰۱۰-۰۳-۱۶. دریافت‌شده در ۲۰۲۴-۰۶-۱۳.
  8. https://ana.ir (۱۳۹۵/۱۲/۲۶ - ۱۹:۵۷). «آذر منصوری رئیس ستاد انتخاباتی حوزه تهران «اتحاد ملت» شد». fa. دریافت‌شده در 2024-06-13. تاریخ وارد شده در |تاریخ= را بررسی کنید (کمک)
  9. «آذر منصوری داوطلب انتخابات مجلس یازدهم شد». ایلنا. ۱۴ آذر ۱۳۹۸. بایگانی‌شده از اصلی در ۲۶ ژوئن ۲۰۲۳. دریافت‌شده در ۲۶ ژوئن ۲۰۲۳.
  10. «هیئت اجرایی صلاحیت منصوری و شکوری‌راد را تأیید نکرد». ایلنا. ۲۷ آذر ۱۳۹۸. بایگانی‌شده از اصلی در ۲۶ ژوئن ۲۰۲۳. دریافت‌شده در ۲۶ ژوئن ۲۰۲۳.
  11. «پرونده‌های اتهامی صادق زیباکلام و آذر منصوری به دادگاه ارجاع شد». ana.ir.
  12. شفیعی، حنانه (۲۴ اسفند ۱۴۰۱). «کیفرخواست صادق زیباکلام و آذر منصوری صادر شد». ایرنا. بایگانی‌شده از اصلی در ۲۷ ژوئن ۲۰۲۳. دریافت‌شده در ۲۷ ژوئن ۲۰۲۳.
  13. جهان، Fararu | فرارو | اخبار روز ایران و (۱۴۰۲/۰۴/۲۱ - ۱۰:۲۳). «رای بدوی پرونده صادق زیباکلام صادر شد: یکسال حبس/صدور کیفرخواست برای هنگامه شهیدی». fa. دریافت‌شده در 2024-06-13. تاریخ وارد شده در |تاریخ= را بررسی کنید (کمک)
  14. "How Iran's beleaguered reformist party has been reincarnated once again" (به انگلیسی). theguardian. 7 Oct 2015. Archived from the original on 17 May 2017. Retrieved 26 June 2023.
  15. «اعضای شورای مرکزی حزب اتحاد ملت انتخاب شدند/ آذر منصوری دبیرکل شد». ایلنا. ۱۱ آذر ۱۴۰۰. بایگانی‌شده از اصلی در ۲۶ ژوئن ۲۰۲۳. دریافت‌شده در ۲۶ ژوئن ۲۰۲۳.
  16. «وظایف دبیرکلی حزب اتحاد ملت به «آذر منصوری» محول شد». ایلنا. ۷ دی ۱۳۹۹. بایگانی‌شده از اصلی در ۲۶ ژوئن ۲۰۲۳. دریافت‌شده در ۲۶ ژوئن ۲۰۲۳.
  17. «هشتمین جلسه حزب». ensafnews.com.
  18. «آذر منصوری دبیرکل جبهه اصلاحات شد». ایسنا. ۴ تیر ۱۴۰۲. بایگانی‌شده از اصلی در ۱۰ ژوئیه ۲۰۲۳. دریافت‌شده در ۲۶ ژوئن ۲۰۲۳.
  19. https://ana.ir (۱۴۰۲/۰۴/۰۴ - ۲۱:۲۷). ««آذر منصوری» رئیس جبهه اصلاحات شد». fa. دریافت‌شده در 2024-06-13. تاریخ وارد شده در |تاریخ= را بررسی کنید (کمک)
  20. «آذر منصوری، رئیس جدید جبهه اصلاحات شد». ایلنا. ۴ خرداد ۱۴۰۲. بایگانی‌شده از اصلی در ۲۶ ژوئن ۲۰۲۳. دریافت‌شده در ۲۶ ژوئن ۲۰۲۳.
  21. «واکنش روزنامه سپاه به اظهارات اخیر کرباسچی/ او از انتخاب یک زن ناراضی است!». روزنامه دنیای اقتصاد. ۲۰۲۴-۰۶-۱۳. دریافت‌شده در ۲۰۲۴-۰۶-۱۳.
  22. «گزینه خاتمی برای ریاست جبهه اصلاحات چه کسی بود؟». روزنامه دنیای اقتصاد. ۲۰۲۴-۰۶-۱۳. دریافت‌شده در ۲۰۲۴-۰۶-۱۳.
  23. «خبرگزاری فارس - آذر منصوری با «کودتا» رئیس جبهه اصلاحات شد». خبرگزاری فارس. ۲۰۲۳-۱۰-۱۰. دریافت‌شده در ۲۰۲۴-۰۶-۱۳.
  24. «صلاحیت ۱۲ نفر به همراه آذر منصوری در کمیسیون احزاب وزارت کشور رد شد». شرق. ۲۰۲۴-۰۶-۱۳. دریافت‌شده در ۲۰۲۴-۰۶-۱۳.
  25. «احتمال محرومیت آذر منصوری از فعالیت‌های حزبی به دلیل محکومیت قضایی». jahannews.com.
  26. «رد صلاحیت آذر منصوری برای ریاست جبهه اصلاحات». شرق. ۲۰۲۴-۰۶-۱۳. دریافت‌شده در ۲۰۲۴-۰۶-۱۳.
  27. «تاکنون درباره صلاحیت آذر منصوری برای ریاست جبهه موردی به ما ابلاغ نشده؛ وی محکومیتی ندارد». اعتمادآنلاین. ۲۰۲۴-۰۶-۱۳. دریافت‌شده در ۲۰۲۴-۰۶-۱۳.
  28. «رئیس جبهه اصلاحات: زیر بار کاندیدای غیر اصلاح‌طلب نخواهیم رفت». شنبه ۱۹ خرداد ۱۴۰۳ - ۱۳:۱۱. تاریخ وارد شده در |تاریخ= را بررسی کنید (کمک)
  29. «نشست خبری آذر منصوری | «چرا نباید وارد گفت‌وگوی مستقیم با امریکا شویم؟»». ensafnews.com.
مناصب احزاب سیاسی
پیشین:
حسین کاشفی
معاون سیاسی دبیرکل جبهه مشارکت ایران اسلامی
۱۳۸۹–۱۳۸۵
تعطیلی حزب
عنوان جدید رئیس کمیسیون سیاسی حزب اتحاد ملت ایران اسلامی
۱۳۹۶–۱۳۹۴
پسین:
سید مرتضی مبلغ
پیشین:
غلامرضا انصاری
قائم‌مقام دبیرکل حزب اتحاد ملت ایران اسلامی
۱۴۰۰–۱۳۹۶
پسین:
جلال جلالی‌زاده
عنوان جدید سخنگوی جبهه اصلاحات ایران
۱۴۰۰–۱۳۹۹
پسین:
علی شکوری‌راد
پیشین:
علی شکوری‌راد
دبیرکل حزب اتحاد ملت ایران اسلامی
اکنون–۱۴۰۰
در حال تصدی
بدون متصدی
آخرین تصدی توسط:
بهزاد نبوی
رئیس جبهه اصلاحات ایران
اکنون–۱۴۰۲
در حال تصدی