بودا از شرم فروریخت

از ویکی‌پدیا، دانشنامهٔ آزاد

نسخه‌ای که می‌بینید نسخه‌ای قدیمی از صفحه است که توسط Shkuru Afshar (بحث | مشارکت‌ها) در تاریخ ‏۳۱ مهٔ ۲۰۲۱، ساعت ۰۹:۵۵ ویرایش شده است. این نسخه ممکن است تفاوت‌های عمده‌ای با نسخهٔ فعلی داشته باشد.

بودا از شرم فرو ریخت
کارگردانحنا مخملباف
تهیه‌کنندهخانه فیلم مخملباف
وایلد بانچ
نویسندهمرضیه مشکینی
بازیگرانعباس علی‌جمعه
عبدالعلی حسینعلی
نیکبخت نوروز
تدوین‌گرمستانه مهاجر
مدت زمان
۸۱ دقیقه
کشورافغانستان
زبانفارسی

بودا از شرم فرو ریخت (به فرانسوی: Le Cahier، دفترچه) یک فیلم درام محصول مشترک افغانستان، ایران، و فرانسه در سال ۲۰۰۷ است. حنا مخملباف این فیلم را کارگردانی کرده‌است.این فیلم که نخستین ساخته سینمایی بلند کارگردان است به بررسی زندگی کودکان افغان در دوره طالبان در افغانستان می‌پردازد.[۱]

داستان

داستان این فیلم روایتگر زندگی دختر ۶ ساله افغانستانی به نام بختی (نیکبخت فرهمند) است که پس از تخریب تندیس‌های بودا توسط طالبان به همراه خانواده‌اش در غاری در زیر صخره‌ای که این تندیس‌ها بر فراز آن قرار داشتند زندگی می‌کند. بختی تصمیم به یادگیری الفبا می‌گیرد. اما در این راه با مشکلات زیادی روبرو می‌شود.[۱]

ساخت و نمایش

این فیلم در شهر بامیان افغانستان و زیر مجسمه‌های بودا که در سال ۲۰۰۱ تخریب شدند فیلم‌برداری شد. بازیگران فیلم نیز از بین دانش‌آموزان مدرسه‌های بامیان و روستاهای پیرامون برگزیده شدند.[۲] بودا از شرم فرو ریخت در سینماهای چند کشور جهان از جمله فرانسه (با نام دفترچهژاپن (با نام دنیای بچه‌ها) و اسپانیا نمایش داده شده‌است.[۳] این فیلم تاکنون در ایران اکران نشده‌است.[۴]

جایزه‌ها

این فیلم موفق به کسب ۱۸ جایزه بین‌المللی شده‌است که مهم‌ترین آنها از این قرارند:

منابع

  1. ۱٫۰ ۱٫۱ ««بودا از شرم فرو ریخت» در سن سباستین». رادیو فردا. ۲۴ شهریور ۱۳۸۶. دریافت‌شده در ۷ خرداد ۱۳۸۸.
  2. «گفتگو با «حنا مخملباف» به بهانه فیلم «بودا از شرم فرو ریخت»». بانک اطلاعات نشریات کشور، روزنامه اعتماد. ۴ آذر ۱۳۸۶. دریافت‌شده در ۶ خرداد ۱۳۸۸.
  3. «اکران «بودا از شرم فرو ریخت» در ۴۰ سینمای ژاپن». فیلم نیوز. ۱۷ فروردین ۱۳۸۸. بایگانی‌شده از اصلی در ۱۵ آوریل ۲۰۰۹. دریافت‌شده در ۷ خرداد ۱۳۸۸.
  4. «نمایش فیلم «بودا از شرم فرو ریخت» در ۴۵ سینمای فرانسه». پایگاه خبری فیلم کوتاه. ۳ بهمن ۱۳۸۶. بایگانی‌شده از اصلی در ۱ نوامبر ۲۰۱۳. دریافت‌شده در ۷ خرداد ۱۳۸۸.
  5. «پایان جشنواره برلین و درخشش فیلم‌های ایرانی». دویچه وله. ۱۷–۰۲–۲۰۰۸. دریافت‌شده در ۷ خرداد ۱۳۸۸. تاریخ وارد شده در |تاریخ= را بررسی کنید (کمک)

پیوند به بیرون