جاسوسی
برای تأییدپذیری کامل این مقاله به منابع بیشتری نیاز است. |
![]() | این نوشتار کامل نیست. |

جاسوسی کار بهدست آوردن اطلاعات طبقهبندیشده بدون اجازه و اطلاع صاحب آن است.
یکی از مصادیق بارز و قدیمی جرایم علیه امنیت ملی است. جاسوسی معمولاً جرمی سازمانیافته و در عین حال فراملی است چراکه در آن اطلاعات حیاتی یک کشور از طریق یک نظام سازمانیافته و منابع انسانی، نه ابزاری مثل ماهوارههای اطلاعاتی کشورها، در اختیار کشور یا کشورهای دیگر قرار میگیرد.
گارو حقوقدان غربی در تعریف جاسوسی بیان میکند: جاسوسی عبارت است از جمعآوری و تملیک اطلاعات و تعلیمات اسناد قابل استفاده یک کشور خارجی بر ضد امنیت کشور خارجی دیگر. جاسوسی ممکن است که در سطح و اجتماعات کوچکتر نیز روی دهد. به عنوان مثال ممکن است بعضی از افراد اطلاعات خصوصی دیگران را بنا به انگیزههای مختلف جمعآوری کنند. هم چنین ممکن است بعضی از سایتها یا نرمافزارها اطلاعات خصوصی افراد را جمعآوری کنند.
جاسوسی تصویری و صوتی[ویرایش]
با پیشرفت تکنولوژی و اختراع دوربینهای عکاسی , فیلمبرداری و دوربین مداربسته روشهای جاسوسی نوین نیز توسط سازمانهای اطلاعاتی ابداع شد . خلاقیت در زمینه استفاده ار صدا و تصویر در سازمانهای اطلاعاتی روز به روز در حال توسعه است. از روشهای مرسوم جاسوسی تصویری قرار دادن انواع دوربینها در وسائلی مانند : خودکار , جاسوئیچی , بالش , ترانس وسائل برقی , تابلو , آینه , ساعت , کفش, کیف , عینک و به طور کلی در هر وسیله ای که فضای کافی برای قرار دادن برد الکترونیکی دوربین مداربسته را دارد.[۱]
منابع[ویرایش]
- ↑ «دوربین جاسوسی - قبل از خرید دوربين جاسوسي این مطلب را بخوانید!!!» (fa-IR). به کوشش Diyakala.com. وبسایت دیاکالا، 1396-11-29.
![]() |
این یک مقالهٔ خرد مرتبط با جاسوسی است. با گسترش آن به ویکیپدیا کمک کنید. |