اطلاعات طبقهبندیشده
![]() | این نوشتار به هیچ منبع و مرجعی استناد نمیکند. |
![]() | این نوشتار کامل نیست. |
اطّلاعات طبقهبندی شده اطلاعات حساسی است که، بر پایه قانون یا مقرّرات داخلی بنگاههای مالک آن، دسترسی به آن برای گروه خاصی منع شدهاست.
گاه اصطلاح «اسناد طبقهبندی شده» یا «اطلاعات محرمانه» نیز در این مورد بکار میرود.
تفریبا همه دولتها ضوابطی برای طبقهبندی اسناد و اطلاعات دارند. بسیاری از شرکتهای خصوصی نیز برای حفاظت از اطلاعات مالی و فنی خود نوعی نظام طبقهبندی دارند.
در نظام دولتی ایران معمولاً اطلاعات طبقهبندی شده چهار دسته است:
- محرمانه
- خیلی محرمانه
- سری
- به کلی سری
طبق ماده (۱) آئیننامه طرز نگاهداری اسناد سری و محرمانه دولتی شماره ۱۴–۱۷۰/م - ۲/۱۰/۱۳۵۴ وزارت دادگستری، «اسناد سری و محرمانه دولتی به اعتبار مقدار مراقبتی که باید در حفظ آنها بشود به چهار طبقه تقسیم میشوند: طبقه اول ـ اسنادی است که افشای غیرمجاز آنها به اساس حکومت و مبانی دولت ضرر جبران ناپذری برساند. طبقه دوم ـ اسنادی است که افشای غیرمجاز آنها منافع عمومی و امنیت ملی را دچار مخاطره کند. طبقه سوم ـ اسنادی است که افشای غیرمجاز آنها نظام امور سازمانها را مختل و اجرای وظائف اساسی آنها را ناممکن کند. طبقه چهارم ـ اسنادی است که افشای غیرمجاز آنها موجب اختلال امور داخلی یک سازمان شود یا با مصالح اداری آن سازمان مغایر باشد.
اسناد سری در طبقات اول و دوم و اسناد محرمانه در طبقات سوم و چهارم قرار میگیرند. (اسناد طبقه اول با عنوان به «کلی سری» و اسناد طبقه دوم با «عنوان سری» و اسناد طبقه سوم با عنوان «خیلی محرمانه» و اسناد طبقه چهارم با عنوان «محرمانه» مشخص میشود).»
![]() |
این یک مقالهٔ خرد است. با گسترش آن به ویکیپدیا کمک کنید. |