پرش به محتوا

ایرج حریرچی

از ویکی‌پدیا، دانشنامهٔ آزاد
ایرج حریرچی
معاون کل و سخنگو وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی
آغاز به کار
۱۵ ب(1392 الی 1400)
رئیس‌جمهورحسن روحانی
سید ابراهیم رئیسی
وزیرسید حسن قاضی‌زاده هاشمی
سعید نمکی
بهرام عین اللهی
اطلاعات شخصی
زاده۱۳۴۵ (۵۸ سال)
تبریز، ایران
محل تحصیلدانشکده پزشکی دانشگاه تهران
پیشه
هیئت دولتدولت یازدهم و دوازدهم
دولت سیزدهم

ایرج حریرچی (زادهٔ ۱۳۴۵ در تبریز) پزشک و سیاستمدار ایرانی است که از سال ۱۳۹۲ تا پایان دولت روحانی به‌عنوان معاون کل، قائم مقام و سخنگوی وزیر بهداشت درمان و آموزش پزشکی فعّالیت می‌کرد.[۱][۲] او عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی تهران است.[۳]

تحصیلات و مسئولیت‌ها

[ویرایش]

حریرچی تحصیلات عالی خود را در سال ۱۳۶۳ در رشته پزشکی دانشکده پزشکی دانشگاه تهران آغاز کرد و در سال ۱۳۷۲ فارغ‌التحصیل شد. وی در سال ۱۳۷۷ در رشته جراحی عمومی از دانشکده پزشکی دانشگاه تهران درجه تخصصی و سپس در رشته جراحی سرطان دوره فوق تخصصی را به اتمام رساند. بعد از آن دوره های تکمیلی جراحی سرطان را در کشورهای انگلستان و کانادا گذراند.[۴] حریرچی عضو هیئت علمی و استاد تمام گروه جراحی در بخش جراحی ۲ انستیتوکانسر بوده‌است. همزمان با رشته تحصیلی تالیفات متعدد در زمینه ارزیابی نظام سلامت در ایران دارد. مسئولیت‌های اجرایی او به شرح ذیل است:

  • رئیس مرکز تحقیقاتی بیماری‌های پستان سال‌های ۷۸–۱۳۷۴
  • عضو شورای مرکز تحقیقاتی تروما سال ۱۳۷۹ تاکنون
  • رئیس جهاد دانشگاهی علوم پزشکی تهران سال‌های 1366 تا 1377
  • معاونت پشتیبانی دانشگاه علوم پزشکی تهران سال ۱۳۷۷ به مدت چهار سال
  • قائم مقام وزیر و معاون کل وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی[۴] به مدت 8 سال
  • سردبیر نشریه وزین سپید از سال 1386 تا 1392

بعد از انتخاب #مسعود پزشکیان به عنوان رییس جمهور منتخب، نام ایرج حریرچی به عنوان یکی از کاندیدهای اصلی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی مطرح شده است. شایان ذکر است وی دارای دیدگاههای مشترک در زمینه اداره حوزه سلامت با مسعود پزشکیان می باشد. وی در بین پزشکان سیاستمدار ایرانی معروف به اقتدار عمل، استفاده از دانش در زمینه تصمیم گیری و مخالف سرسخت دریافتهای غیرقانونی (یا به اصطلاح زیرمیزی) از بیماران می باشد.

مسئولیت در زمان شیوع کروناویروس و ابتلا

[ویرایش]

حریرچی در زمان شیوع کروناویروس، مسئولیت مبارزه با کرونا را به عهده گرفت و دبیر ستاد مبارزه با کروناویروس در ایران شد[۵]اما خودش چند روز پس از به عهده گرفتن این سمت به این ویروس مبتلا شد. او در ۶ اسفند ۱۳۹۸ در پیامی ویدئویی رسماً مثبت شدن تست کرونای خود را تأیید کرد.[۶] حریرچی در این ویدئو اظهار کرد:[۷]

«مراقب خودتان باشید؛ این ویروس، ویروس دموکراتی است، فقیر و غنی و مسئول و غیرمسئول نمی‌شناسد و ممکن است تعدادی را مبتلا کند. درمان مؤثر برای آن داریم و حواستان به خودتان باشد و مراقب دکترها و پرستارها هم باشید که با جانفشانی خدمت می‌کنند. کارهایم را تلفنی دنبال می‌کنم و امیدوارم ظرف چند روز آینده که علائمم برطرف شد، دوباره برگردم و خدمتگزاری را به شما ادامه دهم».

این ماجرا از این جهت که مسئول اصلی مبارزه با این ویروس خود مبتلا شده مورد توجه رسانه‌های بیرون از ایران نیز قرار گرفت.[۸][۹][۱۰]

جایزه‌ها

[ویرایش]
  • رتبه اول پژوهشی کنگره ابن‌سینا
  • رتبه اول کتاب سال دانشجویی (ترجمه) سال ۱۳۸۰[۴]

منابع

[ویرایش]
  1. "انتصاب دکتر ایرج حریرچی به سمت قائم مقام وزیر و معاون کل وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی". kaums.ac.ir. Archived from the original on 25 February 2014. Retrieved 25 February 2020.
  2. "دکتر حریرچی در سمت معاون کل وزارت بهداشت ابقا شد". خبرگزاری شبستان. 28 February 2019. Archived from the original on 25 February 2020. Retrieved 25 February 2020.
  3. «ایرج حریرچی - دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی تهران». www.tums.ac.ir. بایگانی‌شده از اصلی در ۲ ژوئیه ۲۰۲۰. دریافت‌شده در ۲۰۲۰-۰۷-۰۱.
  4. ۴٫۰ ۴٫۱ ۴٫۲ "زندگینامه: ایرج حریرچی (۱۳۴۵-)". همشهری آنلاین. 27 August 2015. Retrieved 25 February 2020.
  5. "ویروس کرونا: آمار مرگ و میر در حال افزایش است؛ علی ربیعی می‌گوید موضوع را سیاسی نکنید". ار. اف. ای - RFI. 24 February 2020. Retrieved 25 February 2020.
  6. "حریرچی: منم کرونایی شدم". ایسنا. 25 February 2020. Retrieved 25 February 2020.
  7. "معاون وزارت بهداشت ایران هم به کرونا مبتلا شد". رادیو فردا. Retrieved 25 February 2020.
  8. Bostock, Bill. "Iran's deputy health minister has tested positive for the coronavirus, as the country struggles with one of the worst outbreaks beyond China". Business Insider. Retrieved 25 February 2020.
  9. "China coronavirus outbreak: All the latest updates". www.aljazeera.com. Retrieved 25 February 2020.
  10. "Iran deputy health minister Iraj Harirchi tests positive for coronavirus". The New Indian Express. Retrieved 25 February 2020.

پیوند به بیرون

[ویرایش]