جنبش من هم
لحن یا سبک این مقاله بازتابدهندهٔ لحن دانشنامهای مورد استفاده در ویکیپدیا نیست. |
از مجموعه مقالههای |
فمینیسم |
---|
من_هم یا می تو (به انگلیسی: #MeToo) یک جنبش و هشتگ اینترنتی بود که رسانههای اجتماعی در اکتبر ۲۰۱۷ گسترش پیدا کرد و بارها به اشتراک گذاشته شد. این هشتگ برای نشان دادن شیوع گستردهٔ تجاوز و آزار جنسی، به ویژه در محیط کار و محکوم کردن آن مورد استفاده قرار گرفت. این هشتگ در ایجاد اتهاماتی مبتنی بر اذیت و آزار جنسی هاروی واینستین تهیه کنندهٔ آمریکایی آغاز شد.[۱][۲][۳] این هشتگ توسط فعال اجتماعی تارانا بورک مورد استفاده قرار گرفت و پس از اینکه الیسا میلانو از سایر زنان خواست با این هشتگ تجربیات خود را به اشتراک بگذارند، وایرال (همهگیر) شد. میلانو قربانیان آزار جنسی را تشویق کرد که دربارهٔ تجربیات آزارشان در توییتر بنویسند تا به این طریق مردم از گستردگی و سیستماتیک بودن آزار جنسی آگاه شوند.[۴] این هشتگ حدود ۵۰۰٬۰۰۰ بار توسط افراد مختلف که شامل بسیاری از افراد مشهور بود، استفاده شد. جنبش «می تو» و روایت جمعی از یک متهم، به سیستم قضایی برای اثبات جرم کمک کردهاست. در عین حال، از نظر برخی، بعضی ادعاهای نادرست برای تسویه حساب شخصی، جنبش عدالتخواهی زنان را با مشکل مواجه کردهاست.[۵]
پیدایش
[ویرایش]تارانا برک، فعال اجتماعی و حقوق شهروندی، در سال ۲۰۰۵ از عبارت "من هم یا Me too " در شبکهٔ اجتماعی Myspace استفاده کرده بود. این حرکت به عنوان بخشی از یک کمپین مردمی برای ترویج "توانمند سازی زنان از طریق همدلی"، در میان زنان سیاهپوست با تجربه آزار جنسی به خصوص در مناطق محروم بود.
بروک میگوید که در آلاباما، در یک سازمان جوانان کار میکرد. روزی دختری ۱۳ ساله خواست با او خصوصی صحبت کند و از تجربه خشونت جنسیاش را برای بروک تعریف کرد. بروک میگوید: "من آماده نبودام و او را رد کردم و به شخص دیگری ارجاع دادم." آن دختر دیگر هرگز به سازمان بازنگشت و بروک آرزو میکرد بتواند به او بگوید "من هم همینطور".[۶]
در ۱۵ اکتبر سال ۲۰۱۷، بازیگر آلیسا میلانو در چارچوب یک کمپین آگاهی رسانی از ابعاد گسترده آزار جنسی مردم را ترغیب به استفاده از این عبارت کرد. او در توییتر خود نوشت: " اگر تمام افرادی که مورد آزار و اذیت جنسی واقعی شدند در توییتر خود بنویسند #من هم، میتوانیم گستردگی این مساله را نشان دهیم".
جستارهای وابسته
[ویرایش]منابع
[ویرایش]- ↑ Chuck, Elizabeth (October 16, 2017). "#MeToo: Alyssa Milano promotes hashtag that becomes anti-harassment rallying cry". NBC News. Archived from the original on October 16, 2017. Retrieved October 16, 2017.
- ↑ Schmidt, Samantha (October 16, 2017). "#MeToo: Harvey Weinstein case moves thousands to tell their own stories of abuse, break silence". The Washington Post. Archived from the original on October 16, 2017. Retrieved October 16, 2017.
- ↑ France, Lisa Respers (October 16, 2017). "#MeToo: Social media flooded with personal stories of assault". CNN. Archived from the original on October 16, 2017. Retrieved October 16, 2017.
- ↑ Guerra, Cristela (October 17, 2017). "Where'd the "Me Too" initiative really come from? Activist Tarana Burke, long before hashtags - The Boston Globe". Boston Globe. Archived from the original on 17 October 2017. Retrieved October 18, 2017.
- ↑ «'آن مرد به ما تجاوز کرد'». BBC News فارسی. دریافتشده در ۲۰۲۰-۰۸-۲۵.
- ↑ (به انگلیسی) https://web.archive.org/web/20171019201825/https://www.washingtonpost.com/news/the-intersect/wp/2017/10/19/the-woman-behind-me-too-knew-the-power-of-the-phrase-when-she-created-it-10-years-ago/?utm_term=.eb7cb6c083dd. Archived from the original on 19 October 2017. Retrieved 18 October 2019.
{{cite web}}
: Missing or empty|title=
(help)نگهداری یادکرد:ربات:وضعیت نامعلوم پیوند اصلی (link)
پیوند به بیرون
[ویرایش]- آزار جنسی
- اتهامات سوءرفتار جنسی
- تاریخ زنان در ۲۰۱۷ (میلادی)
- جنبشها و ایدئولوژیهای فمینیست
- خشونت علیه زنان
- خشونت علیه کودکان
- خشونت علیه مردان
- رویدادهای اکتبر ۲۰۱۷
- سوءاستفاده جنسی از کودکان
- شعارهای تبلیغاتی
- عبارتها
- فرهنگ اینترنت در ۲۰۱۷ (میلادی)
- فرهنگ اینترنت در ۲۰۱۸ (میلادی)
- فرهنگ اینترنت در ۲۰۱۹ (میلادی)
- کنشگریهای وببنیاد
- واژههای ابداعشده در ۲۰۱۷ (میلادی)
- هشتگها
- کارزارهای رسانههای اجتماعی