سرکان
برای تأییدپذیری کامل این مقاله به منابع بیشتری نیاز است. |
سرکان یکی از شهرهای استان همدان در ایران است. این شهر در شهرستان تویسرکان و در جنوب دامنههای رشته کوه الوند واقع شدهاست. مختصات جغرافیایی سرکان ۴۸ درجه و ۲۷ دقیقه طول شرقی و ۳۴ درجه و ۳۶ دقیقه عرض شمالی است. ارتفاع متوسط آن از سطح دریا ۲۰۴۰ متر و مساحت شهر ۲٬۰۲۶ کیلومتر مربع است. کوتاهترین راه تا مرکز استان ۱۰۰ کیلومتر و کوتاهترین فاصله با شهرهای مجاور ۱۰ کیلومتر است که با شهر تویسرکان میباشد.
در سرشماری سال ۱۳۹۵ جمعیت این شهر ۴۵۵۷ و تعداد خانوارهای آن ۱۱۴۲ بودهاست.[۱]
وجه تسمیه[ویرایش]
سرکان از دو کلمه (سر) به معنی (راز) و (کان) به معانی (گنج،معدن،چشمه)می باشد. و از دو واژهٔ «سَر» و «کان» به معنای سرِ چشمه تشکیل شده باشد اما به سبب تلفظ خاص گویش همدانی پیشوند سَر به سِر تبدیل شدهاست. یک ایرانشناس آلمانی این واژه را «سَرخان» ضبط کرده و گفتهاند که چون بر بالای سُرخ رود باشد پس بدان نسبت یافتهاست. همچنین «حسن ابن محمد » (قرن ۴) در مورد قریه سرکان می گوید: «چون اردشیر به بنای آن فرمود و آن را گفتند که در کدام موضع بنا نهیم گفت: «افراسَراکان» یعنی بر سر کوهی که از آن رودخانه میآید پس آن دیه را بنا کردند و سرکان نام نهادند.»
کسب و کار[ویرایش]
فرصت های شغلی بسیاری در شهر سرکان ایجاد شده و افراد بومی و غیر بومی را به درآمد رسانده است. از عمده فعالیت در سرکان را میتوان به صنعت منبت و مبل اشاره کرد، همچنین در صنعت پرورش مرغ گوشتی شهر سرکان دارای مرغداری های بسیار زیادی می باشد.
افراد زیادی نیز با کشاورزی کسب درآمد میکنند. و یا با فروش محصول گردو و یا دیگر محصولات خود کسب درآمد میکنند.
طبیعت[ویرایش]
طبیعت شهر سرکان در همه فصل ها جذابیت خاص خود را دارد، و بهترین فصلی که این زیبایی به اوج میرسد بهار است.
سرکان به دلیل چشمه ها و رود های بسیار مورد توجه بسیار زیادی قرار گرفته است.
درخت های گردو بسیار زیاد طبیعت سبز سرکان را در وسعت بسیار زیادی نشان میدهد.
جغرافیا[ویرایش]
شهر سرکان به فاصله حدود ۶ کیلومتری شمال غربی تویسرکان در دامنه کوههای الوند و در کنار رود خانه سرکان قرار دارد. شهر سرکان از شمال و شرق به کوهستان الوند،وشهرهمدان از جنوب به شهر تویسرکان و از غرب به شهرستان اسدآباد سرکان دارای آب و هوای ییلاقی و بسیار مطبوعی است و وجود انبوه درختان میوه وچشمههای پر آب سرکان را به یکی از زیباترین مناطق گردشگری استان تبدیل کردهاست.
جاذبههای گردشگری[ویرایش]
بارزترین جاذبههای این شهر باغهای زیبا و کوههای بلند آن است.آبشار اللو در بین کوهای سیاه کمر- پارک توریستی کمربسته نیز با چنارهایی کهن در این شهر قرار داردو اصلیترین جاذبه این شهر آب و هوای شهر است که آب و هوای پاکی دارد
منابع[ویرایش]
- ↑ «درگاه ملی آمار > سرشماری عمومی نفوس و مسکن > نتایج سرشماری > جمعیت به تفکیک تقسیمات کشوری سال 1395». www.amar.org.ir. دریافتشده در ۲۰۱۸-۰۳-۲۶.