دیسکورد
توسعهدهنده(ها) | شرکت دیسکورد (در اصل Hammer And Chisel, Inc.) |
---|---|
انتشار اولیه | ۱۳ مه ۲۰۱۵ |
انتشار پایدار | ۶۷۰۳۰
/ ۱۵ سپتامبر ۲۰۲۰ |
انتشار آزمایشی | ۶۷۰۶۴
/ ۱۵ سپتامبر ۲۰۲۰[۱] |
نوشتهشده با | |
موتور نرمافزاری |
|
سیستمعامل | |
در دسترس به | ٣٠ زبان زبان |
فهرست زبانها انگلیسی (بریتانیا/ایالات متحده)، بلغاری ، چینی (ساده شده/سنتی)، کرواتی ، چکی ، دانمارکی ، هلندی ، فنلاندی ، فرانسوی ، آلمانی ، یونانی ، هندی ، مجارستانی ، ایتالیایی ، ژاپنی ، کره ای ، لیتوانیایی ، نروژی (بوکمال)، لهستانی ، پرتغالی (برزیل)، رومانیایی ، روسی ، اسپانیایی ، سوئدی ، تایلندی ، ترکی ، اوکراینی و ویتنامی | |
نوع | صدا روی پروتکل اینترنت ارتباطات، پیامرسانی فوری، خدمات تلفن تصویری،[۴] توزیع دیجیتال، و رسانههای اجتماعی |
مجوز | نرمافزار مالکیتی[۵] |
وبگاه |
دیسکورد (به انگلیسی: Discord) یک نرمافزار برقراری تماس تلفنی در بستر شبکه برای سیستم عاملهای ویندوز، آیاواس، اندروید، لینوکس و مکاواس و همچنین قابل اجرا در مرورگر وب است.
دیسکورد برای رایانههای شخصی بهطور ویژه برای استفاده در هنگام بازی ساخته شدهاست، این نرمافزار از ویژگیهایی چون زمان پاسخگویی کم، سرورهای چت رایگان، تماس صوتی و تصویری بین دو یا چند کاربر، به اشتراک گذاری صدا و تصویر رایانهٔ شخصی و سرورهای اختصاصی برخوردار میباشد. تا ژوئن سال ٢٠٢١ میلادی این برنامه بیش از ٣۵٠ میلیون عضو[۶] و همچنین ۱۵۰ میلیون کاربر فعال در هر ماه داشتهاست.[۷] همچنین پشتیبانی از ساخت ربات ها برای انجام کار ها به صورت خودکار هم دارد[۸]
در حال حاضر دیسکورد در کشور ایران از دسترس خارج شده است. آزاد بودن ارسال محتوای جنسی در پلتفرم دیسکورد علت اعمال این محدودیت جدید اعلام شده است. گفته میشود در بعضی از گروهها و کانالهای موجود در دیسکورد کاربران فیلمهای غیراخلاقی منتشر کردهاند و همین موضوع باعث شده این پلتفرم بار دیگر زیر تیغ فیلترینگ برود.[۱][۹]
این پلتفرم به تازگی در کشور های روسیه و ترکیه نیز به دلیل نقض قوانین کشور فیلتر شده است.[۲]
تاریخچه
[ویرایش]ایده ی Discord از جیسون سیترون گرفته شده که پیش از این پلتفرم بازیهای اجتماعی OpenFeint برای بازیهای موبایل[۱۰] و نیز استانیسلاو ویشنفسکی که پیش از این پلتفرم دیگری با نام Guildwork را تأسیس کرده بودند، گرفته شد. سیترون OpenFeint را در سال ۲۰۱۱ به GREE به مبلغ۱۰۴ میلیون دلار آمریکا فروخت[۱۱] و این مبلغ را برای تأسیس استودیو توسعه بازی به نام Hammer & Chisel در سال ۲۰۱۲ استفاده کرد[۱۲]. اولین محصول آنها با نام Fates Forever در سال ۲۰۱۴ منتشر شد که سیترون پیشبینی میکرد اولین بازی MOBA برای پلتفرمهای موبایل باشد، اما موفقیت تجاری نداشت.[۱۳]
به گفتهٔ سیترون، در طول فرآیند توسعه، او متوجه شد برای تیمش بسیار سخن بود که تاکتیکها را در بازیهایی مانند Final Fantasy XIV و League of Legends با استفاده از نرمافزارهای صوتی موجود انجام دهند. این تجربه منجر به توسعهٔ یک سرویس چت با تمرکز بر روی دوستیابی کاربر با حداقل تأثیر بر عملکرد شد. نام Discord انتخاب شد چون "جالب و مربوط به صحبت کردن" بود، گفتنش، تلفظش و بهخاطر سپردنش ساده بود و برای علامت تجاری و وبسایت در دسترس بود. علاوه بر این، "ناهماهنگی در جامعۀ گیمرها" مشکلی بود که آنها میخواستند حل کنند و از این رو انتخاب نام Discord که به معنای ناهماهنگی است میتوانست مناسب باشد.
پیش از چرخۀ تأمین مالی در ماه اوت ۲۰۲۱، دیسکورد گزارش کرده بود که در سال 2020 ۱۳۰ میلیون دلار درآمد داشته است، که سه برابر درآمد سال قبل بود، و ارزش تقریبی ۱۵ میلیارد دلار داشت. به گفتهٔ سیترون، افزایش ارزش به دلیل تغییر از "خدمات ارتباطی رسانههای اجتماعی با دسترسی باز به فضاهای کوچک و دوستانهتر"، و همچنین افزایش استفاده از جریان پاندمی کووید-۱۹ بود. آنها کاربرانی را که به دلیل نگرانیهای حریم خصوصی[۱۴] از فیسبوک و سایر پلتفرمها خارج میشدند، به بازار خود میآوردند. سیترون ادعا میکند که هنوز در مذاکرات با چندین خریدار بالقوه از جمله تمامی سازندگان اصلی کنسولهای بازی هستند.[۱۵] شرکت توانست در سپتامبر 2021، 500 میلیون دلار سرمایۀ مازاد جذب کند.[۱۶]
ویژگیها
[ویرایش]Discord بر ادارۀ گروهها متمرکز است. ابزارهای ارتباطی مانند تماسهای صوتی و تصویری، اتاقهای چت پایدار، و یکپارچهسازی با خدمات دیگر مرتبط با گیمرها، به همراه قابلیت کلی ارسال پیامهای مستقیم و ایجاد گروههای شخصی در این پلتفرم وجود دارد.[۱۷]
سرورها
گروههای Discord به صورت مجموعههای مجزای کانالها به نام سرور سازماندهی میشوند. اگرچه در ظاهر به آنها سرور گفته میشود، اما در مستندات توسعهدهندگان به آنها "گیلد" (guild) گفته میشود تا از سرورهای واقعی متمایز شوند.[۱۸] کاربران میتوانند به صورت رایگان سرور ایجاد کنند، قابلیت دید عمومی آنها را مدیریت کنند، و کانالهای صوتی، متنی و دستهبندیهایی برای مرتبسازی کانالها بسازند.[۱۹] اکثر سرورها محدودیت ۲۵۰,۰۰۰ عضو دارند، اما این محدودیت در صورت تماس صاحب سرور با Discord قابل افزایش است.
انواع کانالها
کانالها میتوانند برای چت صوتی و استریمینگ یا برای چت فوری و به اشتراک گذاری فایل، یا هر دو مورد، استفاده شوند.
در ماه مه ۲۰۲۱، Discord ویژگی کانالهای استیج را معرفی کرد، که یک ویژگی مشابه با Clubhouse است و امکان ایجاد کانالهای زنده و مدیریت شده برای گفتگوهای صوتی، بحثها و کاربردهای دیگر فراهم میکند. این کانالها ممکن است تنها برای کاربران دعوتشده یا با دسترسیهای خاص قابل دسترسی باشند. ابتدا، کاربران میتوانستند از طریق ابزار کشف استیج به دنبال کانالهای باز با موضوعاتی مرتبط با علایق خود بگردند. این ابزار در ماه اکتبر ۲۰۲۱ متوقف شد.
پروفایل کاربران
کاربران در Discord با یک آدرس ایمیل ثبت نام میکنند و باید یک نام کاربری انتخاب کنند. تا نیمهی سال 2023، به منظور امکان استفاده از یک نام کاربری توسط چندین کاربر، به هر کاربر یک شناسه چهاررقمی به نام "ممیزگر" (یا به طور رایج "برچسب دیسکورد") اختصاص داده میشد که با "# " شروع میشد و به انتهای نام کاربری افزوده میشد.[۲۰] کاربرانی که مشترک Discord Nitro بودند، میتوانستند این ممیزگر را به هر عدد چهاررقمی دلخواه تغییر دهند.
تماسهای ویدیویی و استریمینگ
در ماه اکتبر ۲۰۱۷، تماسهای ویدیویی و به اشتراکگذاری صفحه نمایش نیز به Discord افزوده شدند. این امکان به کاربران اجازه دادتا تماسهای ویدیویی خصوصی با حداکثر ۱۰ نفر برقرار کنند،[۲۱] که بعدها به دلیل افزایش محبوبیت تماسهای ویدیویی در طول شیوع ویروس کرونا (COVID-19) به ۵۰ نفر افزایش یافت.[۲۲]
توزیع دیجیتال
در اواخر ماه اوت ۲۰۱۸، Discord نسخهٔ بتای فروشگاه بازیهای خودش را راهاندازی کرد که به کاربران امکان میدهد مجموعهای انتخابشده از بازیها را از طریق خدمات آن خریداری کنند.[۲۳] این فروشگاه مجموعهای ویژه از بازیهای "اولین در دیسکورد" است که توسعهدهندگان آنها تایید میکنند Discord به آنها کمک کرده و این بازیها را بهمدت ۹۰ روز بهطور انحصاری در فروشگاه دیسکورد عرضه میکنند. همچنین، همراه با افزایش قیمت Nitro از ۴.۹۹ دلار به ۹.۹۹ دلار در ماه، مشترکان Discord Nitro به یک مجموعۀ متنوع از بازیها بهعنوان بخشی از اشتراکشان دسترسی پیدا میکنند. به علاوه، خدمات ارزانتری به نام 'Nitro Classic' معرفی شده که از همان مزایای Nitro برخوردار است، اما شامل بازیهای رایگان نمیشود.
ابزارها و رباتهای توسعهدهندگان
در دسامبر ۲۰۱۶، شرکت دیسکورد API GameBridge را راهاندازی کرد که به توسعهدهندگان اجازه میدهد تا مستقیماً با Discord درون بازیها ادغام شوند.[۲۴]
در دسامبر ۲۰۱۷، Discord کیت توسعۀ نرمافزاری را به نام "ریچ پریزنس" اضافه کرد که به توسعهدهندگان امکان ادغام بازیهایشان با سرویس را میدهد. این ادغام معمولاً برای اتصال بازیکنان به یکدیگر از طریق Discord یا نمایش اطلاعات پیشرفت بازیکن در پروفایل Discord استفاده میشود.[۲۵]
افزونههای غیررسمی
اگرچه Discord تغییرات را ممنوع کرده است،[۲۶] اما بسیاری از افزونههای غیررسمی ساخته شدهاند. بهعنوان مثال، BetterDiscord و Vencord تغییری مربوط به نسخه دسکتاپ Discord است که نصب انواع پلاگینها را اجازه میدهد. این پلاگینها قابلیتهای موجود را بهبود میبخشند یا ویژگیهایی را اضافه میکنند که توسط Discord ارائه نشده است.
منابع
[ویرایش]- ↑ "DJScias/Discord-Datamining". September 15, 2020. Retrieved September 15, 2020.
- ↑ Vishnevskiy, Stanislav (June 6, 2017). "How Discord Scaled Elixir to 5,000,000 Concurrent Users". DiscordApp. Archived from the original on April 26, 2020. Retrieved December 15, 2017.
- ↑ Nowack, Matt (May 17, 2019). "Using Rust to Scale Elixir for 11 Million Concurrent Users". Discord Blog. Discord Inc. Archived from the original on April 26, 2020. Retrieved June 7, 2019.
- ↑ DiscordApp (October 5, 2017). "05.10.2017 - Changelog". DiscordApp. Retrieved October 5, 2017.
- ↑ "Discord Terms of Service". Discord (به انگلیسی). October 19, 2018. Archived from the original on May 4, 2020. Retrieved July 15, 2019.
- ↑ Geyser، Werner (۲۰۲۱-۰۸-۳۱). «Discord Statistics: Revenue, Users & More». Influencer Marketing Hub (به انگلیسی). دریافتشده در ۲۰۲۱-۱۱-۲۵.
- ↑ «About Discord | Our Mission and Values». Discord (به انگلیسی). دریافتشده در ۲۰۲۱-۰۹-۲۲.
- ↑ «Discord Developer Portal — API Docs for Bots and Developers». Discord Developer Portal. دریافتشده در ۲۰۲۴-۰۱-۰۸.
- ↑ «دیسکورد با دستور دادستانی فیلتر شد». زومیت. ۲۰۲۴-۰۴-۲۱. دریافتشده در ۲۰۲۴-۱۰-۱۱.
- ↑ Brown, Abram. "Discord Was Once The Alt-Right's Favorite Chat App. Now It's Gone Mainstream And Scored A New $3.5 Billion Valuation". Forbes (به انگلیسی). Retrieved 2024-06-01.
- ↑ Rao، Leena (۲۰۱۱-۰۴-۲۲). «Japanese Company GREE Buys Mobile Social Gaming Platform OpenFeint For $104 Million In Cash». TechCrunch (به انگلیسی). دریافتشده در ۲۰۲۴-۰۶-۰۱.
- ↑ Takahashi، Dean (۲۰۱۵-۰۲-۱۰). «Fates Forever mobile game maker Hammer & Chisel raises funding from Benchmark and Tencent». VentureBeat (به انگلیسی). دریافتشده در ۲۰۲۴-۰۶-۰۱.
- ↑ «Ex-'Fates Forever' Developers Making 'Discord', a Voice Comm App For Multiplayer Mobile Games – TouchArcade» (به انگلیسی). ۲۰۱۵-۰۹-۱۴. دریافتشده در ۲۰۲۴-۰۶-۰۱.
- ↑ «Discord has won over gamers. Now it wants everybody else». www.ft.com. دریافتشده در ۲۰۲۴-۰۶-۰۲.
- ↑ «Discord has won over gamers. Now it wants everybody else». www.ft.com. دریافتشده در ۲۰۲۴-۰۶-۰۲.
- ↑ «Bloomberg - Are you a robot?». www.bloomberg.com. دریافتشده در ۲۰۲۴-۰۶-۰۲.
- ↑ "What Is Discord and How Do You Use It?". PCMAG (به انگلیسی). Retrieved 2024-06-02.
- ↑ «Discord Developer Portal — API Docs for Bots and Developers». Discord Developer Portal. دریافتشده در ۲۰۲۴-۰۶-۰۲.
- ↑ "What Is Discord and How Do You Use It?". PCMAG (به انگلیسی). Retrieved 2024-06-02.
- ↑ «Friends List 101 – Discord». web.archive.org. ۲۰۲۰-۰۵-۱۵. بایگانیشده از اصلی در ۱۵ مه ۲۰۲۰. دریافتشده در ۲۰۲۴-۰۶-۰۲.
- ↑ «Discord makes video chat and screen sharing available to all». Engadget (به انگلیسی). ۲۰۱۷-۱۰-۰۶. دریافتشده در ۲۰۲۴-۰۶-۰۲.
- ↑ "Discord unveils its new Server Video Call feature in its latest update" (به انگلیسی).
- ↑ «Discord Blog». discord.com. دریافتشده در ۲۰۲۴-۰۶-۰۲.
- ↑ "Latest News". Game Developer (به انگلیسی). Retrieved 2024-06-02.
- ↑ Alexander، Julia (۲۰۱۷-۱۱-۰۹). «Discord introducing new feature to make jumping into games with friends easier». Polygon (به انگلیسی). دریافتشده در ۲۰۲۴-۰۶-۰۲.
- ↑ «x.com». X (formerly Twitter). دریافتشده در ۲۰۲۴-۰۶-۰۲.
- مشارکتکنندگان ویکیپدیا. «Discord». در دانشنامهٔ ویکیپدیای انگلیسی.
برای مطالعه بیشتر
[ویرایش]- Grayson, Nathan (August 14, 2019). "Discord Explains How It Handles Harassment, Doxxing, and Threatening Behaviour". کوتاکو (به انگلیسی). Retrieved August 17, 2019.