موسیقی در عربستان سعودی
موسیقی عربستان سعودی شامل موسیقی غربی و سنتی در عربستان سعودی است. برجستهترین موسیقیدان در تاریخ معاصر عربستان طارق عبدالجاکم است که صدها ترانه معروف سعودی را نوشته که خود یا دیگر خوانندگان آنها را خواندهاند. سراج عمر پس از نوشتن موسیقی سرود ملی عربستان به آهنگسازی بسیار برجسته تبدیل شد. در سال ۱۹۹۹، محمد عبده مشهورترین خواننده جهان عرب و طلال مداح که در اوت ۲۰۰۰ هنگام آواز خواندن در جشنواره تابستان در صحنه تئاتر المفتاحه در منطقه جنوب عربستان سعودی درگذشت. در اولین جشنواره پیشگامان عرب، که تحت حمایت اتحادیه عرب در قاهره برگزار شد، از چهار آهنگساز برجسته در عربستان سعودی تجلیل شد: طارق عبدالحکیم، قاضی علی، محمد آلسنان و محمد شفیق.
بررسی اجمالی
[ویرایش]موسیقی سنتی عربستان بسیار محدود است که از دلایل آن سبک زندگی مهاجرتی و بادیهنشینی است که جابهجایی بار اضافی، از جمله سازهای موسیقی را سخت میکند. در این موسیقی از ریتمهای که با دست یا زدن وسایل روزمره به هم ساخته شده استفاده میشود و از سازهایی مانند نی یا ربابای زهی استفاده میشود.
دلیل دیگر محدود بودن موسیقی در عربستان سعودی، حرام شمردن و گناه دانستن آن از طرف برخی مسلمانان است که از جمله آنها میتوان به صلاح البودیر، امام مسجد جامع مدینه اشاره کرد. این مسلمانان به احادیثی اشاره دارند که نظر منفی دربارهٔ سازهای غیرضربی میدهد، و معتقدند که موسیقی و هنر توجه به خدا را کاهش میدهد. برخی از مسلمانان نیز معتقدند که صحبت از زنان در موسیقی گناه است.[۱]
سامری یک موسیقی و رقص سنتی محبوب در منطقه نجد است.
عمر بسعد به عنوان بهترین دی جی سعودی و تهیهکننده موسیقی رقص الکترونیکی در سال ۲۰۱۲، توسط Saudi Gazette انتخاب شد.[۲] وی به عنوان اولین تولیدکننده رسمی EDM عربستان (موسیقی رقص الکترونیکی) به نمایندگی از عربستان سعودی در سطح بینالمللی شرکت کرد.[۳][۴][۵]
عتاب اولین خواننده زن عربستان سعودی بود.[۶]
موسیقی راک / متال
[ویرایش]هنرمندان راک و متال از عربستان سعودی عبارتند از:
|
|
یادداشتها و منابع
[ویرایش]- ↑ Salah Al Budair (23 March 2007). "Obsession with music". Gulf Times. Archived from the original on 14 January 2008.
- ↑ Nihal, Mariam (21 January 2013): "Applauding the best of Saudi entertainment" بایگانیشده در ۲۰۱۴-۱۱-۰۲ توسط Wayback Machine, Saudi Gazette.
- ↑ Saeed, Saeed (16 August 2012): "Music and more at the next Sandance festival in Dubai", The National.
- ↑ Nihal, Mariam (21 January 2013): "Applauding the best of Saudi entertainment" بایگانیشده در ۲۰۱۴-۱۱-۰۲ توسط Wayback Machine, Saudi Gazette.
- ↑ (10 September 2012): "Saudi EDM producer to perform in Dubai’s Sandance festivalt", Arab News.
- ↑ Hawash, Ali (21 August 2007). "First Female Saudi Singer Etab Dies at 66". Arab News (به انگلیسی). Retrieved 9 March 2018.
پیوند به بیرون
[ویرایش]- نمونههای موسیقی سعودی
- موسیقی و سنتهای شبه جزیره عربستان: عربستان سعودی، کویت، بحرین و قطر توسط ال. اورکویچ. نیویورک: روتلج، ۲۰۱۵
- نماهنگ صوتی: موسیقی سنتی عربستان سعودی. موزه ایتنوگرافی ژنو. دسترسی به تاریخ ۲۵ نوامبر ۲۰۱۰.
- انجمن راک و متال عربستان سعودی.