نیروهای مسلح عراق

از ویکی‌پدیا، دانشنامهٔ آزاد

نسخه‌ای که می‌بینید نسخه‌ای قدیمی از صفحه است که توسط Luckie Luke (بحث | مشارکت‌ها) در تاریخ ‏۴ آوریل ۲۰۲۱، ساعت ۰۶:۱۹ ویرایش شده است. این نسخه ممکن است تفاوت‌های عمده‌ای با نسخهٔ فعلی داشته باشد.

نیروهای مسلح عراق
Emblem of the Armed Forces
بنیان‌گذاری۱۹۲۱
شکل کنونی۲۰۰۳
شاخه‌ها
ستادبغداد
رهبری
Supreme Commanderعراق برهم صالح
General Commanderعراق مصطفی الکاظمی
وزیرعراق Juma Inad
نیروی انسانی
سن سربازی۱۸
سن سالانه برای
خدمت سربازی
۶۶۱٬۲۲۴
نیروی فعال۵۳۸٬۰۰۰
نیروی ذخیره۶۶۴٬۱۶۹
دخل و خرج
بودجه$7.6 Billion(2019)
درصد تولید ناخالص داخلی۳٫۵٪(۲۰۱۹)
صنعت
تأمین کنندگان خارجی ایالات متحده آمریکا
 ایران
 بریتانیا
 روسیه
 استرالیا
 کره جنوبی
 اتحادیه اروپا
 اوکراین
 چین
واردات سالانه$610 million

نیروهای مسلح عراق یا ارتش عراق (عربی: القوات المسلحة العراقیة) از سه واحد نیروی زمینی، نیروی هوایی و نیروی دریایی تشکیل می‌شود. ارتش عراق در دهه ۱۹۲۰ در دوران قیمومیت بریتانیا بر عراق تأسیس شد و از آن هنگام تاکنون در جنگ‌های بین‌المللی و داخلی و کودتاهای متعددی درگیر شده‌است. بین سال‌های ۱۹۳۶ تا ۱۹۴۱ شش کودتای نظامی به دست ارتش اتفاق افتاد. آن‌ها در سال ۱۹۴۱ در جنگ انگلیس و عراق شرکت کردند. سه بار در کنار متحدان عرب خود در سال‌های ۱۹۴۸ (نخستین جنگ اعراب و اسرائیل)، جنگ شش‌روزه ۱۹۶۷ و جنگ یوم کیپور ۱۹۷۳ با اسرائیل جنگیدند. دو بار با کردهای جدایی طلب شمال عراق در سال‌های ۱۹۶۱ تا ۱۹۷۰ و ۷۵–۱۹۷۴ جنگ داشتند. بین سال‌های ۱۹۸۰ تا ۱۹۸۸ در جنگ ایران و عراق، طولانی‌ترین جنگ قرن بیستم، حضور پیدا کردند. پس از آن با کویت وارد جنگ شدند. تصرف این کشور منجر به حمله ائتلاف بین‌المللی به رهبری آمریکا به عراق شد که بخش بزرگی از ارتش عراق را نابود کرد. در سال ۲۰۰۳ دوباره آمریکا در رأس ائتلاف دیگری با ارتش عراق جنگید. ارتش عراق پس از تصرف کشور در سال ۲۰۰۳ منحل شد و با کمک ایالات متحده دوباره شکل گرفت.

در عراق سربازگیری اجباری وجود ندارد. سن داوطلب شدن برای فعالیت در ارتش بین ۱۸ تا ۴۰ سال است و مردان و زنان می‌توانند وارد ارتش شوند. بودجه نظامی این کشور در سال ۲۰۱۲ معادل ۲٫۸۸ درصد تولید ناخالص داخلی بوده که از این نظر در رتبه ۲۳ دنیا قرار می‌گیرد.[۱]

منابع

  1. Iraq Military Cia World Factbook