فرخ نگهدار: تفاوت میان نسخه‌ها

از ویکی‌پدیا، دانشنامهٔ آزاد
محتوای حذف‌شده محتوای افزوده‌شده
Gnosis (بحث | مشارکت‌ها)
Gnosis (بحث | مشارکت‌ها)
جزبدون خلاصۀ ویرایش
خط ۲۶: خط ۲۶:
'''فرخ نگهدار''' (زادهٔ ۱۴ آبان ۱۳۲۵ در [[تهران]]) فعال سیاسی [[چپ‌گرایی|چپ‌گرای]] ایرانی است. او در نوجوانی به [[سازمان چریک‌های فدایی خلق ایران]] به رهبری [[بیژن جزنی]] پیوست تا نهایتا توسط [[ساواک]] دستگیر شد و بخاطر عضویت در گروه مسلح چریکی مدتی را در زندان سپری کرد.
'''فرخ نگهدار''' (زادهٔ ۱۴ آبان ۱۳۲۵ در [[تهران]]) فعال سیاسی [[چپ‌گرایی|چپ‌گرای]] ایرانی است. او در نوجوانی به [[سازمان چریک‌های فدایی خلق ایران]] به رهبری [[بیژن جزنی]] پیوست تا نهایتا توسط [[ساواک]] دستگیر شد و بخاطر عضویت در گروه مسلح چریکی مدتی را در زندان سپری کرد.


او بعد از [[انقلاب ۱۳۵۷ ایران|انقلاب ۱۳۵۷]] و در پی انشعاب در این سازمان رهبری [[سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)|جناح اکثریت]] آن را بر عهده گرفت. آقای نگهدار با آن‌که به «فعالیت سیاسی مسالمت‌آمیز در چارچوب حکومت اسلامی» اعتقاد داشت، اما متهم به شرکت در جریان براندازی شد و پس از مدتی زندگی مخفیانه<ref>Sepehr Zabih. The Left in Contemporary Iran (RLE Iran D), Taylor & Francis, 2012, p 65</ref> مجبور به ترک ایران شد. با وجود این او همچنان معتقد به اصلاحات در غالب حکومت جمهوری اسلامی است و به همین دلیل مورد انتقاد بسیاری از مخالفان حکومت جمهوری اسلامی و هم‌فکران سابقش قرار دارد.<ref>[https://www.radiofarda.com/a/f7-mizban-e17-farokh-negahdar/28152937.html هم‌صحبتی مارکس و حافظ در مهمانی فرخ نگهدار]، ''رادیو فردا''</ref><ref>[ http://www.wupiran.org/nashryeh_HTML/NO_205/pasox%20be%20farox%20negahdar-farshad%20majd.html توجيه جنايت دفاع از جنايتکار است]، حزب اتحاد کمونیسم کارگری ایران</ref> فرخ نگهدار سال‌هاست که در [[لندن]] زندگی می‌کند.
او بعد از [[انقلاب ۱۳۵۷ ایران|انقلاب ۱۳۵۷]] و در پی انشعاب در این سازمان رهبری [[سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)|جناح اکثریت]] آن را بر عهده گرفت. آقای نگهدار با آن‌که به «فعالیت سیاسی مسالمت‌آمیز در چارچوب حکومت اسلامی» اعتقاد داشت، اما متهم به شرکت در جریان براندازی شد و پس از مدتی زندگی مخفیانه<ref>Sepehr Zabih. The Left in Contemporary Iran (RLE Iran D), Taylor & Francis, 2012, p 65</ref> مجبور به ترک ایران شد. با وجود این او همچنان معتقد به اصلاحات در غالب حکومت جمهوری اسلامی است و به همین دلیل مورد انتقاد بسیاری از مخالفان حکومت جمهوری اسلامی و هم‌فکران سابقش قرار دارد.<ref>[https://www.radiofarda.com/a/f7-mizban-e17-farokh-negahdar/28152937.html هم‌صحبتی مارکس و حافظ در مهمانی فرخ نگهدار]، ''رادیو فردا''</ref><ref>[http://www.wupiran.org/nashryeh_HTML/NO_205/pasox%20be%20farox%20negahdar-farshad%20majd.html توجيه جنايت دفاع از جنايتکار است]، حزب اتحاد کمونیسم کارگری ایران</ref> فرخ نگهدار سال‌هاست که در [[لندن]] زندگی می‌کند.


فرخ نگهدار خواهرزاده محمدصادق و [[محمدرضا انصاری]] مدیر و سهامدار شرکت [[کیسون (شرکت)]] است.
فرخ نگهدار خواهرزاده محمدصادق و [[محمدرضا انصاری]] مدیر و سهامدار شرکت [[کیسون (شرکت)]] است.

نسخهٔ ‏۷ ژوئن ۲۰۲۱، ساعت ۰۵:۰۶

فرخ ملا نِگهدار
فرخ ملا نگهدار در مناظره‌های تلویزیونی پس از انقلاب اسلامی
اطلاعات شخصی
زاده
فرخ ملا نگهدار

۱۴ آبان ۱۳۲۵ (۷۷ سال)
تهران، ایران
حزب سیاسیسازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)
پیشهتحلیل‌گر و کنشگر سیاسی
وبگاه
مناظره تلویزیونی از راست: عبدالکریم سروش و مصباح یزدی در برابر احسان طبری و فرخ نگهدار در سال ۱۳۶۰[۱]

فرخ نگهدار (زادهٔ ۱۴ آبان ۱۳۲۵ در تهران) فعال سیاسی چپ‌گرای ایرانی است. او در نوجوانی به سازمان چریک‌های فدایی خلق ایران به رهبری بیژن جزنی پیوست تا نهایتا توسط ساواک دستگیر شد و بخاطر عضویت در گروه مسلح چریکی مدتی را در زندان سپری کرد.

او بعد از انقلاب ۱۳۵۷ و در پی انشعاب در این سازمان رهبری جناح اکثریت آن را بر عهده گرفت. آقای نگهدار با آن‌که به «فعالیت سیاسی مسالمت‌آمیز در چارچوب حکومت اسلامی» اعتقاد داشت، اما متهم به شرکت در جریان براندازی شد و پس از مدتی زندگی مخفیانه[۲] مجبور به ترک ایران شد. با وجود این او همچنان معتقد به اصلاحات در غالب حکومت جمهوری اسلامی است و به همین دلیل مورد انتقاد بسیاری از مخالفان حکومت جمهوری اسلامی و هم‌فکران سابقش قرار دارد.[۳][۴] فرخ نگهدار سال‌هاست که در لندن زندگی می‌کند.

فرخ نگهدار خواهرزاده محمدصادق و محمدرضا انصاری مدیر و سهامدار شرکت کیسون (شرکت) است.

دیدگاه‌ها

فرخ نگهدار در مصاحبه‌ای به تاریخ ۱۲ آذر ۱۳۹۵ با صادق صبا مدعی شد که سال‌ها شعار «مرگ بر سه مفسدین، کارتر و صدام و بگین» را سر می‌داده.[۵]

فرخ نگهدار معتقد است که اصلاح امور در جمهوری اسلامی ممکن هست و این گفته که «ابتدا باید رژیم را عوض کرد تا اصلاحات واقعی امکان‌پذیر شود» بر باور او «بی‌پایه و زیان‌بار است».[۶]

فرخ نگهدار در توئیتی به تاریخ ۳۱ مه ۲۰۲۱ نوشت:‌ «روز رای گیری با بیرق «نه به رئیسی» به کنسولگری جمهوری اسلامی ایران خواهم رفت و رای خواهم داد».[۷] او در توئیت دیگری به تاریخ ۳ ژوئن نوشت که: «به عبدالناصر همتی رای خواهم داد».[۸]

منابع

  1. متن کامل مناظره
  2. Sepehr Zabih. The Left in Contemporary Iran (RLE Iran D), Taylor & Francis, 2012, p 65
  3. هم‌صحبتی مارکس و حافظ در مهمانی فرخ نگهدار، رادیو فردا
  4. توجيه جنايت دفاع از جنايتکار است، حزب اتحاد کمونیسم کارگری ایران
  5. هم‌صحبتی مارکس و حافظ در مهمانی فرخ نگهدار، رادیو فردا
  6. من و انتخابات: فرخ نگهدار، بی‌بی‌سی فارسی
  7. توئیت شرکت در انتخابات ۱۴۰۰، توئیتر
  8. توئیت حمایت از همتی، توئیتر