ناف: تفاوت میان نسخه‌ها

از ویکی‌پدیا، دانشنامهٔ آزاد
محتوای حذف‌شده محتوای افزوده‌شده
Peymanmahsa (بحث | مشارکت‌ها)
جزبدون خلاصۀ ویرایش
Peymanmahsa (بحث | مشارکت‌ها)
خط ۱۶: خط ۱۶:


== منابع ==
== منابع ==

* {{یادکرد-ویکی|پیوند=http://en.wikipedia.org/wiki/Navel|عنوان = Navel|بازیابی = ۲۴ آوریل ۲۰۱۱}}
{{پانویس}}
{{زیست‌شناسی-خرد}}
{{کالبد انسان}}
{{کالبد انسان}}



نسخهٔ ‏۲۷ اوت ۲۰۱۳، ساعت ۱۷:۴۸

}}

ناف یک سوراخ بسته شده روی شکم است که در هنگامیکه بندناف از کودک جدا می‌شود ایجاد می‌گردد. تمام پستانداران جفت‌زیست ناف دارند. ناف در انسان‌ها به سادگی قابل مشاهده‌است.

در انسان‌ها ناف به دو صورت وجود دارد:

  1. فرورفته
  2. بیرون‌زده

با توجه به اینکه ناف بر اثر بریدن بند ناف بصورت زخم مانند ایجاد می‌شود و شکل آن ربطی به ژنتیک انسان ندارد، می‌توان از ناف برای تمایز دوقلوهایی که وجه تمایز دیگری ندارند استفاده کرد.

مواظبت ناف نوزاد

محل بریده شدهٔ بند ناف را باید خشک و تمیز نگاه داشت و به پانسمان آن دست نزد مگر اینکه‏ به کثافات بچه آغشته شده باشد در اینصورت می‌توان ناف و اطراف آن را با محلول ضد عفونی رقیق‏ مثل محلول «مرکورکرم» و یا «اسید بوریک» شسته و سپس گرد «پنی‌سیلین» و یا «سلفامید» بر روی‏ آن پاشید و باین ترتیب ضد عفونی کرده آنرا بپوشانند باین طریق می‌توان همیشه محل پانسمان را خشک نگاه داشت و از مالیدن داروهای روغنی باید خودداری نمود، برای جلوگیری از جابجا شدن پانسمان لازم است با یک پارچهٔ پهن که بدور شکم بسته می‌شود آنرا ثابت نگاهداشت‏ و از بکار بردن مواد چسب‏دار خودداری کرد.[۱]

بعد از افتادن ناف بهتر است یکی دو روز دیگر نیز محل آنرا پانسمان نمود، معمولا، ناف روز دهم تا دوازدهم می‌‏افتد.[۲]

منابع

  1. اشرفی، منصور: بهداشت برای همه: بهداشت خانواده (۸): بهداشت نوزاد. در: مجله «درس‌هایی از مکتب اسلام» تیر ۱۳۴۶، سال هشتم - شماره ۸». (از صفحه ۴۱ تا ۴۳).
  2. همان.