موزه آیینه و روشنایی

مختصات: ۳۱°۵۱′۳۳″شمالی ۵۴°۲۲′۵۳″شرقی / ۳۱٫۸۵۹۲۳۵۸°شمالی ۵۴٫۳۸۱۳۰۷۱°شرقی / 31.8592358; 54.3813071
از ویکی‌پدیا، دانشنامهٔ آزاد

نسخه‌ای که می‌بینید نسخه‌ای قدیمی از صفحه است که توسط Luckie Luke (بحث | مشارکت‌ها) در تاریخ ‏۲۶ ژانویهٔ ۲۰۲۱، ساعت ۲۱:۵۷ ویرایش شده است. این نسخه ممکن است تفاوت‌های عمده‌ای با نسخهٔ فعلی داشته باشد.


موزه آیینه و روشنایی
Map
نامموزه آیینه و روشنایی
کشورایران
استانیزد
شهرستانیزد
اطلاعات اثر
نوع بناویلای مسکونی
کاربری کنونیموزه
دورهٔ ساخت اثرپهلوی
بانی اثرصراف زاده
مالک فعلی اثربنیاد مستضعفان
اطلاعات ثبتی
شمارهٔ ثبتسده ۲۴ (میلادی)
تاریخ ثبت ملی۲/۶/۱۳۷۸
اطلاعات بازدید
امکان بازدیدوجود دارد

عمارت قصر آیینه (موزه آیینه و روشنایی) در شهر یزد، خیابان آیت‌الله کاشانی، روبروی پارک هفت تیر واقع شده‌است.

پیشینه

عمارت این مجموعه در سال ۱۳۲۰ جهت استفاده به عنوان مهمانسرای خصوصی توسط صراف زاده ساخته شد و پس از انقلاب با فتوای محمد صدوقی مصادره و به بنیاد مستضعفان تحویل و سپس در سال ۱۳۷۷ تبدیل به موزه گردید. هر از چند گاهی در موزه آثار نقاشی، عکاسی و… هنرمندان یزد در حوضخانه آن به نمایش گذاشته می‌شود.

مشخصات عمارت

مساحت کل عمارت 8050 m۲ و زیر بنای آن ۸۳۷ m۲ می‌باشد. سبک معماری ترکیبی؛ سنتی و اروپایی شامل: اتاق‌هایی رو به استخر یا نشیمن بهاری، اتاق خواب، قسمت شاه نشین، حوضخانه و سرویس است. تزئینات اتاق‌ها شامل گچبری و نقاشی روی دیوار و آیینه کاری است که حوضخانه بنا بیشترین تزئینات را دارد. درها و پنجره‌ها چوبی و مشبک با شیشه‌های رنگی است و پنجره‌ها به وسیلهٔ لولای جدا شونده به صورت ساده و رنگی در می‌آید.

موزه شامل اشیاء زیر است: ۱) اشیاء روشنایی پی سوز شامل: نصبی، آویز، پایه دار، دستی ۲) شمع سوز شامل: نصبی، آویز، پایه دار، دستی ۳) نفت سوزها ۴) گاز سوزها ۵) برق سوزها ۶) مجموعه آیینه‌ها «تعداد اشیاء: ۱۲۴ مورد» قدیمی‌ترین شی موجود در موزه پی سوزهای متعلق به دوران ساسانی است.

منابع