آواز گنجشک‌ها

از ویکی‌پدیا، دانشنامهٔ آزاد

نسخه‌ای که می‌بینید نسخه‌ای قدیمی از صفحه است که توسط Pinkfloyd amir (بحث | مشارکت‌ها) در تاریخ ‏۲۲ آوریل ۲۰۲۱، ساعت ۲۱:۲۰ ویرایش شده است. این نسخه ممکن است تفاوت‌های عمده‌ای با نسخهٔ فعلی داشته باشد.

آواز گنجشک‌ها
پوستر فیلم
کارگردانمجید مجیدی
تهیه‌کنندهمجید مجیدی
نویسندهمجید مجیدی
مهران کاشانی
بازیگرانرضا ناجی
کامران دهقان
حامد آغازی
پویا صالحی
محمدرضا شیخی
مسعود چوبین
فاطمه بابایی
موسیقیحسین علیزاده
فیلم‌بردارتورج منصوری
تاریخ‌های انتشار
۱۳۸۷
مدت زمان
۹۷ دقیقه
کشورایران
زبانفارسی
فروش گیشه۴٬۵۲۹٬۱۵۳٬۰۰۰ ریال[۱]

آواز گنجشک‌ها نام فیلمی به کارگردانی مجید مجیدی، محصول سال ۱۳۸۶ است. این فیلم در هشتاد و یکمین دوره جوایز اسکار، نمایندهٔ سینمای ایران بود.[۲]

آواز گنجشک‌ها به عنوان یکی از بهترین فیلم‌های خارجی سال ۲۰۰۹ از نگاه هیئت ملی نقد فیلم آمریکا انتخاب شد. رضا ناجی نیز برای بازی درخشان خود در این فیلم جایزه خرس نقره‌ای برای بهترین بازیگر مرد از جشنواره فیلم برلین را تصاحب کرد.

داستان

این فیلم به داستان مرد ساده و میانسالی به نام کریم می‌پردازد. وی در یک مزرعه پرورش حیوانات کار می‌کند و شیفته شترمرغهاست و ارتباط روانی و عاطفی با آن‌ها برقرار کرده‌است. برحسب اتفاق یکی از شترمرغها از مزرعه فرار می‌کند. کریم چند روزی جستجو می‌کند، اما موفق به یافتنش نمی‌شود و در نتیجه از کار اخراج می‌شود. این بهانه‌ای می‌شود که برای اولین بار به شهر برود. در شهر از طریق مسافرکشی با موتورسیکلت امرار معاش می‌کند. در شهر با حوادث زیادی روبرو می‌شود و تجارب زیادی پیدا می‌کند. در کوران این حوادث، شاهد تحول کریم هستیم.[۳][۴]

نظرها

  • استفن هولدن در نیویورک تایمز دربارهٔ این فیلم نوشته است: هرچند آواز گنجشک‌ها نشانه‌های یک درام طبیعت‌گرایانه را در خود دارد، اما در واقع مجموعه‌ای از درس‌های بسیار اخلاقی است.
  • وی. ای. ماستو نویسنده نیویورک پست با اشاره به صحنه‌ای از آواز گنجشک‌ها که شخصیت کریم برای به دام انداختن شترمرغ فراری خود را به شکل این حیوان درمی‌آورد، نوشته است: مانند بیشتر فیلم‌های مجیدی این بار نیز فیلمبرداری بسیار خوب و نقش‌آفرینی‌ها واقعگرایانه و مهارشده ‌است.

جوایز

منابع

  1. فتحی، زهره؛ خاموشی اصفهانی، پانته‌آ (پاییز ۱۳۹۶). سالنامه آماری فروش فیلم و سینمای ایران سال ۱۳۸۷ (PDF). سازمان سینمایی کشور. ص. ۷.
  2. ««آواز گنجشک‌ها» نماینده سینمای ایران در اسکار ۲۰۰۹ شد». خبرگزاری فارس. ۵ مهر ۱۳۸۷. دریافت‌شده در ۱۰ مهر ۱۳۸۷.
  3. «شرح داستان». وبسایت رسمی فیلم آواز گنجشک ها. بایگانی‌شده از اصلی در ۹ مه ۲۰۱۷.
  4. «فیلم آواز گنجشک ها». سوره سینما.
  5. ««آواز گنجشک‌ها» دو جایزه از جشنواره فیلم دمشق گرفت». خبرگزاری مهر. ۲۲ آبان ۱۳۸۷. دریافت‌شده در ۲۳ تیر ۱۳۸۸.

پیوند به بیرون