سنسور فول فریم دوربینهای دیجیتال اسالآر
سنسور فول فریم دوربینهای دیجیتال اس ال آر (به انگلیسی: Full-frame digital SLR) به سنسورهای دوربین دیجیتال گفته میشود که ابعاد آن ۳۶×۲۴ میلیمتر (مساحتی معادل ۸۶۴mm2) است. این ابعاد، مشابه ابعاد فیلمهای ۳۵ میلیمتری (یا همان فیلم ۱۳۵) در دوربینهای آنالوگ است. بسیاری از دوربینهای حرفهای و گرانقیمت دنیا، اکنون به این سنسور مجهز میباشند.
از مزایای سنسورهای فولفریم نسبت به سنسورهای APS-C، زاویهٔ دید بازتر آنهاست. ضمن اینکه اگر فاصله تا سوژه و ضریب اف در دو دوربین فولفریم و APS-C یکسان باشد، عمق میدان در فولفریم، کمتر از APS-C خواهد بود. ضمن اینکه عموماً مساحت پیکسلها در این سنسورها بیش از پیکسلهای سنسورهای APS-C است. از عیوب آنها میتوان به قیمت تمام شدهٔ بالایشان اشاره کرد.
سنسور های فول فریم علامه بر عمق میدان بیشتر نسبت به APS-C به دلیل بیشتر بودن مساحت سنسور، نویز کمتری را ضبط می کنند. اما امروزه هنوز هم اکثر دوربین های سینمایی سنسور های Super 35 دارند که ابعادی مشابه APS-C دارد، یکی از اصلی ترین دلیل این کار، این است که کنترل میزان عمق میدان و همچنین نورپردازی و نورسنجی در سنسور های Super 35 راحت تر است و غیر از آن، Grain سینمایی که سنسور های Super 35 تولید می کنند از نظر فنی زیبایی بصری بیشتری دارد و حالتی مشابه تر به نگاتیو دارد.
در برند کانن دوربینهای کانن ئیاواس-۱دیاس مارک ۳، کانن ئیاواس ۵ دی مارک ۲، کانن ئیاواس ۵ دی، کانن ئیاواس - ۱ دیاس، کانن ئیاواس ۱ دی مارک ۲ و جدیداً کانن ئیاواس-۱دی ایکس، کانن ئیاواس ۶دی را میتوان نام برد؛ و در برند نیکون میتوان از نیکون دی۷۰۰، نیکون دی۳اس، نیکون دی۳ایکس، نیکون دی۳ مثال زد
سنسور کراپ شده
[ویرایش]کراپ سنسور ابعاد کوچکتری نسبت به قاب فیلم 35 میلی متری دارد و به همین دلیل به آن کراپ (برش) گفته میشود زیرا برشی از سنسور فول فریم است. تفاوت اندازه بین حسگر تصویر برش خورده و فول فریم میتواند متفاوت باشد، اما سنسورهای کراپ همیشه کوچکتر خواهد بود. از آنجایی که دوربین و لنز یک سنسور برش کوچکتر و سبکتر است، می توانند ارزان تر از سایر گزینه های موجود باشند.
منابع
[ویرایش]- مرجع تخصصی آموزش عکاسی شوت شات (۲۸ جولای ۲۰۲۲). «تفاوت سنسور فول فریم و کراپ شده». شوت شات. دریافتشده در ۲۸ جولای ۲۰۲۲.
- مشارکتکنندگان دانشنامهٔ عکاسی (۲۹ فوریهٔ ۲۰۱۲). «Full Frame». دانشنامه عکاسی. دریافتشده در ۸ ژانویه ۲۰۱۳.