پرش به محتوا

فرزانه صادق

از ویکی‌پدیا، دانشنامهٔ آزاد
فرزانه صادق
صادق در سال ۱۴۰۳
ششمین وزیر راه و شهرسازی
آغاز به کار
۳۱ مرداد ۱۴۰۳
رئیس‌جمهورمسعود پزشکیان
پس ازمهرداد بذرپاش
اطلاعات شخصی
زاده
فرزانه صادق مالواجرد

۲۱ شهریور ۱۳۵۵ ‏(۴۸ سال)
همدان، ایران
تحصیلاتمعماری
شهرسازی
محل تحصیلدانشگاه تهران
دانشگاه آزاد اسلامی
هیئت دولتدولت چهاردهم

فرزانه صادق مالواجِرد (زادهٔ ۲۱ شهریور ۱۳۵۵) معمار و مدیر اجرایی ایرانی است که از ۳۱ مرداد ۱۴۰۳ به عنوان وزیر راه و شهرسازی فعالیت می‌کند. صادق مالواجرد پیش از این به عنوان دبیر شورای عالی شهرسازی و معماری ایران و معاون معماری و شهرسازی وزارت راه و شهرسازی در این وزارتخانه فعالیت داشته است.[۱] او نخستین وزیر راه و شهرسازی زن ایران است.

زندگی شخصی

[ویرایش]

صادق متولد ۲۱ شهریورِ ۱۳۵۵ در همدان است. او متأهل است و یک فرزند دارد. پدرش بابک صادق مالواجرد کارمند بنیاد مستضعفان انقلاب اسلامی در همدان بود که در عملیات کربلای ۵ (۱۳۶۵) کشته شد.[۲][۳] او مدرک کارشناسی ارشد پیوسته معماری از دانشگاه تهران و دکترای شهرسازی از دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات دارد.[۴] او بیش از ۲۰ سال سابقه کار داشته و به جز مدت کوتاهی که در شهرداری تهران مشغول بود، بخش عمده سوابق وی در وزارت راه و شهرسازی بوده است.[۵][۶]

فعالیت‌ها و سوابق

[ویرایش]

صادق از زمان استخدام به عنوان کارشناس دفتر معماری و طراحی شهری وزارت مسکن و شهرسازی مشغول به کار شد و از سمت‌های او معاون دفتر نظارت بر طرح‌های توسعه و عمران شهری وزارت مسکن و شهرسازی، معاون مسکن و شهرسازی اداره کل مسکن استان همدان، مدیر کل دفتر معماری و طراحی شهری و بافت‌های واجد ارزش وزارت راه و شهرسازی بوده است.[۷]

او در سال ۱۳۹۷ به مدت شش ماه در زمان شهرداری پیروز حناچی به سمت مدیر کل شهرسازی و طرح‌های شهری تهران منصوب شد. محمد اسلامی وزیر وقت راه و شهرسازی در ۲۷ دی ۱۳۹۷ صادق را به سمت معاونت شهرسازی و معماری ایران و دبیر شورای عالی شهرسازی و معماری ایران در وزارت راه و شهرسازی برگزید.

نامه‌هایی از صادق مالواجرد به رسانه‌ها درز کرد که در آن شهردار تهران علیرضا زاکانی را به تخلف و صدور مجوز «غیرقانونی» ساخت و ساز در بافت قدیم تهران متهم کرده بود.[۴]

همچنین فرزانه صادق در نیمه دوم سال ۱۴۰۲ توسط امیرحسین قاضی‌زاده هاشمی در دولت سیزدهم، مدیرعامل سازمان اموال و املاک کوثر وابسته به بنیاد شهید شد.[۸]

صادق در دیدار با سید علی خامنه‌ای، ۱۴۰۳

مسعود پزشکیان رئیس‌جمهوری دولت چهاردهم، صادق را در ۲۱ مرداد ۱۴۰۳ به عنوان وزیر پیشنهادی راه و شهرسازی برای رای اعتماد به مجلس شورای اسلامی معرفی کرد. خبرآنلاین او را نزدیک به سید امیرحسین قاضی‌زاده هاشمی توصیف کرد.[۸] او در ۳۱ مرداد با کسب ۲۳۱ رای موافق در مقابل ۵۷ رای مخالف از مجلس شورای اسلامی رای اعتماد برای وزارت راه و شهرسازی گرفت و نخستین وزیر زن این وزارتخانه شد.[۹] صادق دومین زنی است که در تاریخ جمهوری اسلامی پس از مرضیه وحید دستجردی به وزارت رسید.[۱۰]

منابع

[ویرایش]
  1. نورمحمدیان، محمدرضا (۳۱ مرداد ۱۴۰۳). ««صادق مالواجرد» وزیر راه و شهرسازی شد». ایسنا. دریافت‌شده در ۱ شهریور ۱۴۰۳.
  2. «عکس: پدر شهید وزیر راه و شهرسازی پزشکیان». تابناک. ۷ شهریور ۱۴۰۳. دریافت‌شده در ۷ شهریور ۱۴۰۳.
  3. «موافقان و مخالفان وزیر پیشنهادی راه و شهرسازی چه گفتند؟». ایرنا. ۲۰۲۴-۰۸-۱۹. دریافت‌شده در ۲۰۲۴-۰۸-۲۵.
  4. ۴٫۰ ۴٫۱ سانیج، ندا (۲۷ مرداد ۱۴۰۳). «فرزانه صادق؛ وزیر پیشنهادی راه ایران و صدها چاله». بی‌بی‌سی فارسی. دریافت‌شده در ۱ شهریور ۱۴۰۳.
  5. «سوابق اجرایی و علمی وزرای پیشنهادی دولت چهاردهم». ایرنا. ۲۱ مرداد ۱۴۰۳. دریافت‌شده در ۱ شهریور ۱۴۰۳.
  6. «رونمایی از تنها وزیر زن احتمالی دولت پزشکیان؛ فرزانه صادق مالواجرد کیست؟». نواندیش. ۲۰ مرداد ۱۴۰۳. دریافت‌شده در ۲۱ مرداد ۱۴۰۳.
  7. ملک دار، محمد (۲۱ مرداد ۱۴۰۳). «کارنامه و سوابق وزیر پیشنهادی راه و شهرسازی دولت چهاردهم». ایرنا. دریافت‌شده در ۱ شهریور ۱۴۰۳.
  8. ۸٫۰ ۸٫۱ «مدیر نزدیک به قاضی‌زاده هاشمی در فهرست پیشنهادی پزشکیان/ فرزانه صادق، گزینه وزارت راه و شهرسازی را بشناسید». خبرآنلاین. ۲۱ مرداد ۱۴۰۳. دریافت‌شده در ۳۱ شهریور ۱۴۰۳.
  9. «همه وزرای کابینه رای اعتماد گرفتند/ ظفرقندی و صالحی امیری، کمترین و وزرای پیشنهادی دفاع و دادگستری بیشترین رای را از مجلس گرفتند». شرق‌آنلاین. ۳۱ مرداد ۱۴۰۳. دریافت‌شده در ۳۱ مرداد ۱۴۰۳.
  10. امامی، سیده آزاده (۳۱ مرداد ۱۴۰۳). «فرزانه صادق دومین وزیر زن در تاریخ نظام جمهوری اسلامی». ایرنا. دریافت‌شده در ۱ شهریور ۱۴۰۳.
مناصب سیاسی
پیشین:
مهرداد بذرپاش
وزیر راه و شهرسازی
اکنون–۱۴۰۳
در حال تصدی