غول

از ویکی‌پدیا، دانشنامهٔ آزاد
غول (۱۸۱۰ میلادی) اثری است که تا سال ۲۰۰۸ منسوب به نقاش اسپانیایی فرانسیسکو گویا (۱۷۴۶ - ۱۸۲۸ میلادی) بود اما اکنون رسماً آن را به‌عنوان اثری از آنسنسیو ژولیا از شاگردان وی می‌دادند.

غول موجودی افسانه‌ای و عظیم‌الجثه است. آن‌ها زاییدهٔ خیال مردم و داستان‌سرایان هستند و اغلب در داستان‌های عامیانه از آن‌ها یاد می‌شود اما هیچ‌گونه سند و مدرکی دلیل بر وجودشان در دست نیست.

در بعضی از داستان ها آنها دوستان صمیمی موجودات زنده و برخی از داستان ها دشمن موجودات زنده هستند

واژه[ویرایش]

واژهٔ «غول» معرّب «قول» در زبان ترکی و به‌معنای نوکر و بنده است.[۱]

غول‌ها ظاهری شبیه انسان دارند اما به مراتب بزرگ تر هستند در برخی از داستان های عامیانه آن ها دارای شاخ و دُم هستند.

بررسی[ویرایش]

یک پوستر در سبک علمی–تخیلی به نام «غول‌های پرتو گاما» که به مناسبت هالووین ۲۰۲۰ توسط برنامهٔ اکتشافات فضایی ناسا منتشر شد، در این پوستر از کلمهٔ فارسی «غول» (Ghoul)[۲] استفاده شده است (به صورت جمع)

یکی از غول‌های افسانه‌ای در برخی نواحی ایران «اولی غولی» نام دارد ؛ اما شاید برخی افراد اشتباه کنند و دیو که در داستان های کهن ایرانی بیشتر به چشم می خورد با غول اشتباه بگیرند در حالی که دیو موجودی کاملا متفاوت از غول است هر چند که شباهت های به هم دارند .

غول‌های افسانه‌ای وسیله‌ای برای ترساندن کودکان در بعضی جوامع کهن بوده‌است.

غول را می‌توان با یک ضربه کشت، اما ضربهٔ دوم او را احیا می‌کند.غول ها معمولا در جنس مذکر معرفی می شوند. بعضی از انواع آنها کاملا شبیه انسان و جثه ای چند برابر انسان دارند. غول ها بی رحم و آدمخوار هستند و انسان را غذای لذیذی میدانند اما گاهی نیز مانند برده به انسان خدمت میکنند، علاوه بر این حس بویایی بسیار پرقدرتی دارند. فیزیک بدنی غول ها و حرف زدن و راه رفتنشان مثل انسان است. غول ها لباس هایی بافته شده از شاخ و برگ درختان یا پوست حیوانات میپوشند اما در هنگام جنگ زره و کلاه خود به تن می کنند و با گرز به جان انسان ها می افتند. غول ها در حمله به انسان ها بسیار پرخاشگرانه عمل می کنند و انسان ها و اسب هایشان را می بلعند، اما همیشه سلاح های بشر باعث شکست غول ها میشود. علاوه بر رفتار وحشیانه غول ها همیشه کثیف و ژولیده هستند. [۳]

جستارهای وابسته[ویرایش]

منابع[ویرایش]

  1. الگو:یادکرد وب.
  2. https://en.wiktionary.org/wiki/ghoul#English
  3. The ḡul may be killed by a single blow, but it revives if it is struck a second time

پیوند به بیرون[ویرایش]

وبگاه سیمرغ