پرش به محتوا

کارآفرینی: تفاوت میان نسخه‌ها

از ویکی‌پدیا، دانشنامهٔ آزاد
محتوای حذف‌شده محتوای افزوده‌شده
Masoudnn (بحث | مشارکت‌ها)
Masoudnn (بحث | مشارکت‌ها)
خط ۷۸: خط ۷۸:


== منابع ==
== منابع ==
{{[http://mahanteymouri.ir/%D9%85%D9%82%D8%AF%D9%85%D8%A7%D8%AA-%DA%A9%D8%A7%D8%B1-%D8%A2%D9%81%D8%B1%DB%8C%D9%86%DB%8C/ مقدمات کارافرینی] ، وب سایت تیم آموزشی ماهان تیموری}}
{{پانویس|2
{{پانویس|2
# [http://mahanteymouri.ir/%D9%85%D9%82%D8%AF%D9%85%D8%A7%D8%AA-%DA%A9%D8%A7%D8%B1-%D8%A2%D9%81%D8%B1%DB%8C%D9%86%DB%8C/ مقدمات کارافرینی] ، وب سایت تیم آموزشی ماهان تیموری
}}
}}



نسخهٔ ‏۶ اوت ۲۰۱۶، ساعت ۰۷:۳۳

کارآفرینی (به انگلیسی: Entrepreneurship) به فرایند خلق ارزش جدید (مادی یا معنوی) از طریق یک تلاش متعهدانه با در نظر گرفتن ریسکهای ناشی از آن اطلاق می‌شود.[۱] واژه کارآفرینی از کلمه فرانسوی " Entrepreneurs " به معنای "متعهد شدن " نشات گرفته است کارآفرینی اولین بار مورد توجه اقتصاددانان قرار گرفت و تمامی مکاتب اقتصادی از قرن ۱۶ میلادی تا کنون به نحوی کارآفرینی را در نظریه‌های اقتصادی خویش تشریح نموده‌اند.[۲]یوزف شومپیتر(۱۹۳۴) فرایند کارآفرینی را " تخریب خلاق " می‌نامد. به عبارت دیگر ویژگی تعیین کننده در کارآفرینی همانا انجام کارهای جدید و یا ابداع روشهای نوین در امور جاری است.[۲]

خصوصیات بارز کارآفرینان

۱. رؤیا: کارآفرینان برای آینده کسب و کار خود چشم‌انداز دارند و مهمتر از آن دارای توانایی پیاده‌ کردن رویاهای خود هستند.

۲. قاطعیت: وقت تلف نمی‌کنند، سریع تصمیم‌گیری می‌کنند. تردستی آنها عامل کلیدی موفقیت‌شان است.

۳. عملگرا: موقع تصمیم‌گیری، به سریعترین روش ممکن، تصمیم‌گیری و اجرا می‌کنند.

۴. اراده: نسبت به مشارکت و اجرای کار متعهد هستند. آنها به ندرت جا می‌زنند، حتی زمانی که با موانع غیرقابل عبور مواجه‌اند.

۵. فداکاری: آنها خودرا وقف کسب و کار خود کرده‌اند، گاهی بخاطر این توجه، هزینه روابط خود را با دوستان و خانواده را نیز می‌پردازند. آنها خستگی ناپذیرند، ۱۲ ساعت کار در روز و ۷ روز در هفته، برای کارآفرینی که در حال تلاش برای بدست آوردن کسب و کار خود در زندگی است کاری غیرمعمول نیست.

۶. از خود گذشتگی: کارآفرینان عاشق چیزی هستند که انجام می‌دهند. این عشق است که آنها را حفظ می‌کند و ترک کار را برایشان دشوار؛ و این عشق به محصول و خدمات است که آنها را در ارائه کارشان بسیار موفق می‌کند.

۷. جزئیات: گفته شده است که شیطان مقیم جزئیات است. هرچند گاهی اینطور نیست، اما کارآفرین خود را در ورای جزئیات قرار می‌دهد.

۸. سرنوشت: آنها می‌خواهند مسئول سرنوشت خود باشند تا وابسته به یک کارفرما.

۹. پول: پولدار شدن لزوماً محرک کارآفرینان نیست؛ میزان درآمد سنگ ترازوی آنان است. کارآفرینان عقیده دارند اگر موفق باشند، پاداش نیز خواهند داشت.

۱۰. پخش کردن: کارآفرینان می‌دانند که کسب و کارشان توسط کدامیک از کارمندان کلیدی به موفقیت خواهد رسید.[۳][۴]

جنسیت

هرچند جنسیت کارآفرینان در اکثر کشورها را مردان تشکیل می‌دهند لیکن لازم است ذکر شود در کشورهای آلمان، روسیه، مالزی، ونزوئلا تعداد زنان با اختلاف ناچیزی کمتر از مردان می‌باشد. این درحالی است که در کشورهای تونگا، برزیل و گواتمالا تعداد زنان کارآفرین بیشتر از مردان) بوده است؛ در ایران حدود ۴۰ درصد کارآفرینان زنان بوده‌اند.[۵]

مقدمات کار آفرینی

می دانید که کار آفرینی مراحل و نکاتی دارد که باید رعایت شود.برای مقدمات کار آفرینی به ایده نیاز دارید برای اینکه بتوانید ایده های خود را عملی کنید و برای مقدمات کار آفرینی قدم بردارید واز فرصت های خود استفاده کنید «تمام ایده های مسخره ای » را هم که فکر می کنید احتمال موفقیتشان کم است را در نظر بگیرید. زیرا این ایده ها به شما کمک می کنند مرزهای فرصت های احتمالی خود را گسترش دهید.

چه بسا فکر می کنید برای ایده تان بازار مشخص و کاربرد هایی برای آن در ذهن دارید.در مقام شخصی که برای اولین بار دست به کار افرینی می زند،می خواهید به دقت تعیین کنید که آیا ادراکات شما درست اند یا نه. احتمالا بازاری که تعریف کرده اید به اندازه کافی مشخص نیست و ممکن است دریابید که این بازار با ایده اولیه تان نیز تطابق ندارد.چه بسا به این نتیجه می رسید که بازار های دیگری هستند که برای راه اندازی کسب وکار مناسب ترند.

برای مثال:اگر ایده شما اینگونه باشد:« می خواهم شبکه اجتماعی انلاینی برای دبیران دبیرستان و والدین دانش اموزان دبیرستانی بسازم که والدین بتوانند درباره پیشرفت تحصیلی فرزندانشان اطلاعاتی کسب کنند»، با این ایده ممکن است خود را در مسیری محدود کنید که منتج به ایجاد کسب و کاری  پایدار نشود.در عوض این گونه شروع کنید و مراحل زیر را طی کنید:

۱-« می خواهم نظام آموزشی را با فناوری بهبود ببخشم.»

۲-چرا به این ایده علاقه دارید؟

اگر حوضه اصلی علاقه تان نظام اموزشی است

۳- صنعت اموزشی را تقسیم بندی کنید.

هنگامی که بازار خود را تقیم بندی می کنید، متوجه می شوید که بخشهای بسیار زیادی وجود دارد و دسته هایی که به ظاهر گسترده اند تفاوت های مهم بسیاری دارند. ابتدا بازار خود را تقسیم بندی کنید و سپس مشخص کنید که ایا برخی از دسته ها انقدر نقطه اشتراک دارند که بشود انها را اقدام کرد.

۴-اگر فناوری دارید که جدید است ،می  توانید تعدادزیادی از صنایعی را که  می توانند از محصولتان استفاده کنند مد نظر قرار دهید.

۵- ایده هایتان را با لحاظ کردن علایقتان دسته بندی کنیدد.

۶- صنایع با القوه برای ایده خود را شناسایی کنید

۷-صنایعی را که ممکن است ازایده شما منفعتی کسب کنند را فهرست کنید.

۸-اگر ایده شما بهبود اموزش به وسیله فناوری است ،چه کسی کاربر نهایی شما خواهد بود؟اموزکاران ،مدیران اموزشکاه ها، دانش آموزان و دانشجویان همگی کاربران بالقوه اند.هر یک از این دسته ها را باز هم تقسیم کنید.

۹-وظایف گوناگونی را که کاربر نهاییتان انجام می دهد شناسایی کنید.

۱۰-به عنوان مةال می توانید« تدریس» را بر اساس دروس گوناگون تقسیم کنید.

نکته قابل توجه:امکان دارد شباهت های کافی بین زیر دسته های خود بیابید و بسته به ایده ای که دارید ، انها را در یک گروه قرار دهید؛توجه داشته باشید که اگاهی دقیق تر دراین باره در خلال تحقیقات اولیه بازار حاصل می شود.

نکته؛ پیش از انکه مشتریانتان را به خوبی بشناسید از ترکیب دسته ها خود داری کنید.

۱۱- چرا مشتری تمایل دارد محصول بخشی از یک صنعت خاص را خریداری کند؟

(چرا والدین محصولی را که باعث بهبود نظام اموزشی می شود می خرند؟)

برخی احتمالاتعبارت اند از حفظ محیط زیست، عملکرد بالا، لوکس بودن،راحتی و ارزش. حتی در دسته ی عملکرد بالا باز هم می توانید بین مشتریانی که به دنبال وسیله نقلیه ی ارزان با عملکرد بالایند و مشتریانی که چندان به قیمت حساس نیستند و هدف اصلی انها عملکرد بالاست تمایز قائل شوید و به تقسیم بندی جزیی تر بپردازید

این کتاب را از دست ندهید:

جستارهای وابسته

منابع

{{مقدمات کارافرینی ، وب سایت تیم آموزشی ماهان تیموری}}

  1. «تعریف کارآفرین و ویژگی‌های کارآفرینان». پایگاه اینترنتی کارآفرینی. ۳۰ ژانویه ۲۰۰۸. دریافت‌شده در ۴ اسفند ۱۳۸۶.
  2. ۲٫۰ ۲٫۱ کارآفرینی چیست
  3. ترجمه از کتاب Entrepreneurship: William D. Bygrave, Andrew Zacharakis
  4. Haidar, J.I. , 2012. "Impact of Business Regulatory Reforms on Economic Growth," Journal of the Japanese and International Economies, Elsevier, vol. 26(3), pages 285–307, September
  5. Global Entrepreneurship Monitor GEM

پیوند به بیرون